Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

The Evil Within Review

Φαίνεται ότι η φετινή χρονιά, αποτελεί πηγή έμπνευσης για την βιομηχανία των horror genre games με πολλούς αξιόλογους τίτλους να έχουν κυκλοφορήσει. Μέσα σε αυτούς είναι και το The Evil Within, που μας έρχεται από τον δημιουργό του Resident Evil, Shinji Mikami.

Ο βετεράνος detective Sebastian Castellanos

Στο παιχνίδι αναλαμβάνετε τον ρόλο του Sebastian Castellanos, ενός βετεράνου detective της Krimson City, ο οποίος αναλαμβάνει την διερεύνηση μιας σειράς φρικιαστικών δολοφονιών στο τοπικό ψυχιατρείο.  
Για τον Castellanos δεν μας δίνεται καμία άλλη πληροφορία για το παρελθόν ή το παρόν του. Κάποιες ελάχιστες πληροφορίες για το παρελθόν του μαθαίνουμε μέσω σημειωμάτων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα το απαραίτητο συναισθηματικό δέσιμο του παίχτη με τον πρωταγωνιστή να μην γίνεται με τον τρόπο που θα έπρεπε και αυτό είναι από τα θέματα του σεναρίου.
Γενικά η πλοκή δεν έχει προσεχθεί με τον ίδιο τρόπο όπως άλλα κομμάτια του παιχνιδιού. Και παρότι η ιστορία του μοιάζει στην αρχή ιδιαίτερα δυνατή, προκαλώντας περιέργεια για το πώς θα εξελιχθεί, όλο αυτό το συναίσθημα καταρρέει μερικά chapters μετά.

Τρόμος ή αγωνία;

To The Evil Within δεν είναι ένα τρομακτικό παιχνίδι από την άποψη ότι σας αναγκάζει να κοιτάτε πίσω σας ή να αποφεύγετε κάθε σκοτεινή γωνία με το φόβο ότι κάτι θα πεταχτεί από αυτή.

Όμως δημιουργεί μια τέτοια ατμόσφαιρα που κρατά τον παίχτη, σε μια μόνιμη κατάσταση αγωνίας και επαγρύπνησης. Δεν αφήνει τον παίχτη να χαλαρώσει ούτε στιγμή, ενώ ζητά από εκείνον να έχει σαφή τακτική σε κάθε κίνηση του. Αν δεν θέλετε να πεθάνετε ξανά και ξανά στο ίδιο σημείο, η υπομονή και η σωστή χρήση των υλικών του περιβάλλοντος είναι τα νούμερο ένα όπλα σας!

Η ώρα της επιβίωσης

Όπως κάνουν τα καλύτερα survival horror games, και το The Evil Within δοκιμάζει την ικανότητα σας να σκεφτείτε αποτελεσματικά πριν και κατά τη διάρκεια της μάχης. Τα resources είναι περιορισμένα που σημαίνει πως το τι χρησιμοποιείτε και ιδιαίτερα ο τρόπος που το χρησιμοποιείτε σημαίνει πολλά. Κάθε χαμένη σφαίρα μειώνει τη πιθανότητα επιβίωσης σας και σας αναγκάζει να βρείτε άλλες μορφές εξόντωσης των εχθρών σας. (κυρίως με stealth τακτικές).

Το παιχνίδι προσφέρει αρκετούς τρόπους για να τους τραβήξετε την προσοχή, όπως για παράδειγμα να πετάξετε ένα μπουκάλι, ώστε να βρείτε χώρο και χρόνο να τους αιφνιδιάσετε και να τους σκοτώσετε. Όμως αυτή η μέθοδος μπορεί να αποδειχτεί και αποτυχημένη απέναντι σε εχθρούς που είναι υποψιασμένοι. Επομένως ξαναγυρνάμε σε αυτό που είπαμε παραπάνω, ότι οι τακτικές και η σωστή χρήση των resources είναι τα καλύτερα όπλα σας.

Επίσης γύρω σας υπάρχουν παντού παγίδες. Το πώς θα τις χρησιμοποιήσετε είναι δικό σας θέμα. Θα τις χρησιμοποιήσετε για να σκοτώσετε έναν μικρό αριθμό εχθρών, ή θα πεθάνετε από αυτές;

Κάθε ένα από τα δεκαπέντε chapters του παιχνιδιού οδηγεί σε μια μάχη με ένα boss. Όπως καταλαβαίνετε αυτές είναι και οι μάχες με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Τα bosses προφανώς μπορείτε να τα σκοτώσετε με τη χρήση των απλών όπλων σας, κάτι που σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να κρατήσετε τα πυρομαχικά σας, καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι την τελική μάχη. Κάποια όμως θα πρέπει να τα εξασθενήσετε για να μπορέσετε να τα σκοτώσετε, χρησιμοποιώντας το περιβάλλον, κάτι που θα σας οδηγήσει να πεθάνετε ξανά και ξανά, μέχρι να βρείτε το ευάλωτο σημείο τους.

Γραφικά- Ήχος


Σε γενικές γραμμές, τα γραφικά του The Evil Within δεν είναι το δυνατό σημείο του. Παρότι ο φωτισμός του παιχνιδιού δίνει μια φυσική νότα στα τρομακτικά περιβάλλοντα του, ο οπτικός τομέας του, δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις αυτής της γενιάς συστημάτων.

Τίποτα όμως δεν προσφέρει περισσότερη ένταση σε ένα παιχνίδι τρόμου από έναν καλά σχεδιασμένο ηχητικό τομέα. Οι φωνές, τα βογγητά ακόμα και τα κλάματα των Haunted θα σας κάνουν το λιγότερο να ανατριχιάσετε και εντείνουν την ένταση και την αγωνία σας.

Το soundtrack του παιχνιδιού, το οποίο επιμελήθηκε ο συνθέτης Masafumi Takada ταιριάζει απόλυτα με το παιχνίδι, ενισχύοντας την άποψη μας, για την υψηλή ποιότητα του ήχου στο παιχνίδι.

Τελικά, να το αγοράσω;


Το The Evil Within δεν θα σας προκαλέσει εκείνο το αίσθημα συνεχούς τρόμου και φόβου όπως κάνουν άλλα παιχνίδια.

Αλλά θα σας κρατά συνεχώς σε μια κατάσταση έντασης και αγωνίας για την επιβίωση, ενώ θα πρέπει να σκεφθείτε πολύ πριν κάθε κίνηση σας.

Γιατί κάθε σφαίρα, μπορεί είτε να σας σώσει, είτε να σας οδηγήσει πιο γρήγορα στον θάνατο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Το Star Wars: The Acolyte οδηγεί το θρυλικό διαστημικό σύμπαν φαντασίας σε νέα κατεύθυνση, προσφέροντας το πρώτο ποπ τραγούδι του franchise για το τέλος...

Νεα

Σύμφωνα με ένα νέο αρχείο που εντοπίστηκε στην Bankier, η CI Games εργάζεται πάνω σε ένα sequel για το Lords of the Fallen, το...

Νεα

Η Paradox Interactive ακύρωσε το αντίπαλο παιχνίδι των Sims, το Life By You, λίγες εβδομάδες μετά την επ’ αόριστον καθυστέρηση του παιχνιδιού. Ο αναπληρωτής...

Νεα

Το 2022, η πρώτη ταινία Uncharted έκανε παγκόσμια πρεμιέρα, με τον Tom Holland στον ρόλο του Nathan Drake. Ήταν μια εμπορική επιτυχία, που έφερε...