Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Banishers: Ghosts Of New Eden Review

Παρόλο που η Don’t Nod είναι πιο γνωστή για τη σειρά Life Is Strange, ο προγραμματιστής έχει ξεφύγει μερικές φορές από αυτό το μοντέλο που βασίζεται σε διαλόγους και παζλ. Πρώτα με το πολύ ενδιαφέρον Vampyr και τώρα με το τελευταίο παιχνίδι που δείχνει τη φιλόδοξη πλευρά της Don’t Nod, το Banishers: Ghosts Of New Eden.

Μια αποστολή με ηθικό δίλημμα

Τοποθετημένο στα τέλη της δεκαετίας του 1600, το Banishers: Ghosts Of New Eden αφηγείται την ιστορία της Antea και του Red, ενός ζευγαριού Banishers που κυνηγούν πνεύματα και έχουν αναλάβει το καθήκον να απαλλάξουν μια αποικία της Νέας Αγγλίας από μια τρομερή κατάρα. Ωστόσο, αφού η Antea σκοτώνεται και γίνεται φάντασμα, αυτή και ο Red πρέπει να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν τη δουλειά που έχουν αναλάβει και να βρουν μια λύση για το θάνατο της Antea.

Αυτό θέτει ένα ηθικό δίλημμα με το οποίο πρέπει να παλέψετε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού: εκτός από το να νικήσει τα φαντάσματα, ο Red μπορεί να επιλέξει είτε να βοηθήσει τα φαντάσματα και να τα στείλει στη μετά θάνατον ζωή, είτε να τα εξορίσει για τα λάθη τους, κάτι που έχει τη δυνατότητα να σκοτώσει τον ζωντανό και αναπνέοντα ξενιστή. Αν εξοριστούν αρκετά φαντάσματα, η Antea επανέρχεται στη ζωή. Καθήκον τους είναι να στέλνουν τους νεκρούς πίσω εκεί που ανήκουν – το σύνθημα του ζευγαριού είναι κυριολεκτικά “ζωή στους ζωντανούς, θάνατος στους νεκρούς” – αλλά αυτό ήδη αναιρείται από την προσπάθεια τους να επιστρέψει η Antea στην ζωή.

Η κατάσταση είναι από μόνη της συναρπαστική, αλλά το διακύβευμα αυξάνεται από τις εξαιρετικές ερμηνείες του Russ Bain (Red) και της Amaka Okafor (Antea). Μπορείτε πραγματικά να αισθανθείτε την αγάπη και τη φροντίδα που έχουν οι δύο χαρακτήρες ο ένας για τον άλλον, καθώς παλεύουν ανάμεσα στις απαιτήσεις της δουλειάς τους. Και οι δύο αμφιβάλλουν τακτικά για τον σύντροφο τους και τις προθέσεις τους, με τον Red να πρέπει να δίνει υποσχέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας για το τι θα κάνει στο τέλος. Μέσα από τις ερμηνείες τους, το Banishers γίνεται μια ιστορία τόσο για την αγάπη όσο και για τα φαντάσματα που μαστίζουν τη Νέα Εδέμ.

Ένα τυπικό RPG με ενδιαφέρουσα προσέγγιση

Οι αποστολές του παιχνιδιού είναι όλες σχετικά γραμμικές στην προσέγγισή τους, με ένα ή ένα σύνολο βασικών αντικειμένων που πρέπει να βρείτε ή μια λύση που πρέπει να δώσετε, αλλά υπάρχει ένα επίπεδο αυτονομίας που δίνεται στο τέλος καθεμιάς από αυτές τις περιπέτειες. Και πάλι, όμως, αν θέλετε να φέρετε πίσω την Antea, ίσως χρειαστεί να πάτε ενάντια σε ό,τι πιστεύετε ότι είναι ηθικά δίκαιο για να εκμεταλλευτείτε αρκετή δύναμη μέσω των εξοριών. Ο παίκτης πρέπει να αποφασίσει αν θα βοηθήσει ένα φάντασμα να ανέλθει, αν θα το εξορίσει σε μια πιο σκοτεινή μοίρα ή, αντίθετα, αν θα “κατηγορήσει” τον ζωντανό άνθρωπο για τον λόγο που συνέβη το στοιχειό και θα ικανοποιήσει την εκδίκηση του εν λόγω πνεύματος. Πρόκειται για ένα ισχυρό σύστημα ηθικής, που δεν είναι πάντα ξεκάθαρο και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κίνητρο του παίκτη, καθώς το να κατηγορήσετε τους ζωντανούς είναι ο δρόμος για να επαναφέρετε την Antea στη ζωή.

Το να φτάσετε σε αυτά τα σημεία είναι το συνηθισμένο RPG δράσης με μάχες, γρίφους και αναβαθμίσεις για να αποκτήσετε νέες δεξιότητες τόσο για την Antea όσο και για τον Red. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά επιπόλαια, εκτός από μερικές εξαιρετικές μάχες με bosses, που δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά κάνουν καλά τη δουλειά τους για να οδηγήσουν τον παίκτη στα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του Banishers: Ghosts Of New Eden, που είναι οι κύριες επιλογές που διαμορφώνουν την ιστορία του.

Οι παράλληλες αποστολές του παιχνιδιού προσφέρουν επίσης μερικές σπουδαίες στιγμές. Αυτές μπορούν να συνδεθούν με την κύρια ιστορία με διαφορετικούς τρόπους ή μπορούν να είναι εντελώς αυτόνομες στιγμές, και αυτά τα μεμονωμένα στοιχειώματα που πρέπει να λύσουν η Antea και ο Red έχουν το καθένα τα δικά του ηθικά διλήμματα να επιλύσουν, μερικές φορές σε ανατριχιαστικές τοποθεσίες, όπως ένα στοιχειωμένο κτήμα σε ένα βουνό. Δεν είναι όλα επιτυχημένα, και μερικά μπορεί να φαίνονται λίγο παρατραβηγμένα, καθώς ο παίκτης μεταβαίνει σε διαφορετικά σημεία του χάρτη, αλλά συνολικά είναι απολαυστική η επίλυσή τους.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Banishers: Ghosts Of New Eden παντρεύει μια εξαιρετική αφήγηση με ένα ελκυστικό και απολαυστικό gameplay. Κάποια τεχνικά προβήματα το εμποδίζουν από το να είναι τέλειο, αλλά είναι ένα ενδιαφέρον και καινοτόμο action RPG με μερικές ατέλειες εδώ και εκεί. Η συναισθηματικά ισχυρή ιστορία του θα κρατήσει τους παίκτες μέχρι το τέλος, ενώ ο βασικός ηθικός μηχανισμός του έχει αρκετή πολυπλοκότητα για να κάνει τους παίκτες να σκεφτούν τις αποφάσεις τους.

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Microsoft λέει ότι αρχίζει να δοκιμάζει διαφημίσεις μέσα στο μενού Έναρξη στα Windows 11. Η εταιρεία του λογισμικού θα χρησιμοποιήσει την ενότητα Recommended...

Νεα

Η Nintendo φέρεται να επιβεβαίωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην Gamescom 2024. Σε δήλωση που εξέδωσε στο γερμανικό μέσο Games Wirtschaft, εκπρόσωπος της εταιρείας...

Νεα

Ένας modder μετέτρεψε την κονσόλα PS1 σε φορητή συσκευή που λειτουργεί. Ο modder YveltalGriffin από τη Φλόριντα μοιράστηκε τη δημιουργία του στο BitBuilt, ένα...

Νεα

Ο Loki του Tom Hiddleston έχει βρει τον ένδοξο σκοπό του στο MCU, καθισμένος στο κέντρο του Multiverse και χωρίς πλέον την κακιά προσωπικότητα...