Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

WWE 2K24 Review

Το WWE 2K24 εκμεταλλεύεται το επερχόμενο ορόσημο των 40 χρόνων της WrestleMania για να γιορτάσει το γεγονός και στήνει μια γιορτή για την ιστορία του franchise, στην οποία αξίζει να συμμετάσχετε.

Χτίζει σε σταθερές βάσεις

Οι ευχάριστες προσθήκες και οι έξυπνες βελτιώσεις ενισχύουν τη σταθερά βελτιούμενη φόρμουλα της σειράς, καθιστώντας το WWE 2K24 την καλύτερη εκδοχή της από την επιστροφή της.

Το σύστημα ελέγχου του 2K24 παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο από το 2K23, αλλά διαθέτει νέους μηχανισμούς, όπως το minigame στην ανταλλαγή χτυπημάτων. Κάθε παλαιστής έχει διαφορετική αίσθηση χειρισμού, με μεγάλο ρόλο να παίζουν και τα ratings των παλαιστών. Για παράδειγμα, παίζοντας ως Roman Reigns θα νιώσετε τελείως διαφορετικά σε σύγκριση με το να παίζετε ως ένας ανερχόμενος σούπερ σταρ του NXT. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τους θρύλους, πολλοί από τους οποίους υπάρχουν στο 2K24.

Το 2K24 προσέχει κάθε μικρή λεπτομέρεια. Από τα μαλλιά του κάθε σούπερ σταρ μέχρι τους τρόπους τους και τον τρόπο με τον οποίο περπατούν στο ρινγκ, όλα μοιάζουν ρεαλιστικά. Φέτος, μάλιστα, βλέπουμε έναν τόνο νέων κινήσεων προσώπου και γωνιών κάμερας. Αυτό περιλαμβάνει νέες κάμερες για βουτιές έξω από το ρινγκ και γωνίες κάμερας κατά την είσοδο στην αρένα.

Το ρόστερ διαθέτει 200+ σούπερ σταρ του WWE με διαφορετικές παραλλαγές και ενδυμασίες. Μερικούς από αυτούς τους χαρακτήρες θα πρέπει να τους κερδίσετε στο MyFaction, άλλους στο πλήθος των DLC που βρίσκονται καθ’ οδόν, και φαίνεται ότι το 2K24 μπορεί να κρατήσει τα πράγματα όσο πιο κοντά στην επικαιρότητα γίνεται.

Modes για κάθε γούστο

Ορισμένες από τις πιο σημαντικές αλλαγές στο φετινό παιχνίδι έρχονται με τη μορφή νέων τύπων αγώνων, πολλούς από τους οποίους οι οπαδοί ζητούσαν διακαώς. Φέτος, οι παίκτες μπορούν να αγωνιστούν σε αγώνες Ambulance και Casket.

Άλλοι πρόσθετοι τύποι αγώνων περιλαμβάνουν την επιστροφή των Special Guest Referee και Gauntlet. Στη λειτουργία Gauntlet, μπορείτε να επιλέξετε από τρεις διαφορετικούς τύπους αγώνων με 4 έως 30 συμμετέχοντες.

Το Showcase mode επιτρέπει στους παίκτες να ξαναζήσουν εμβληματικές αναμετρήσεις από τις πρώτα 39 WrestleManias. Ο Corey Graves κάνει σπουδαία δουλειά στο να προετοιμάζει τα πράγματα για κάθε αγώνα, δίνοντάς σας ένα πλήρες υπόβαθρο για το πως καταλήξαμε σε κάθε αναμέτρηση. Κάθε μάχη έχει 10-15 στόχους που πρέπει να εκπληρώσετε κατά τη διάρκεια του αγώνα, τους οποίους πιθανώς γνωρίζετε αν έχετε παίξει προηγούμενα παιχνίδια WWE 2K. Αυτοί οι στόχοι κυμαίνονται από την αποδυνάμωση του αντιπάλου σας μέχρι την εκτέλεση συγκεκριμένων κινήσεων που πυροδοτούν κινηματογραφικές σκηνές.

Οι δύο νέες ιστορίες του MyRise παρουσιάζουν περισσότερες αφηγηματικές διακλαδώσεις που πηγάζουν από κομβικές στιγμές λήψης αποφάσεων. Είτε παίζετε έναν indie θρύλο που περιηγείται στα mainstream νερά του WWE είτε χτίζετε την αξιοπιστία ενός νέου παλαιστή που μπήκε χαοτικά στην εικόνα του παγκόσμιου τίτλου, οι επιλογές έχουν πιο ουσιαστική εμπλοκή στη συνέχεια της  ιστορίας, χτίζοντας ένα μοναδικό παράλληλο σύμπαν.

Το MyGM, παραμένει ένα καλό mode που ενισχύεται από τους διευρυμένους τύπους αγώνων, τους GM, τις αλληλεπιδράσεις ταλέντων και άλλες επιλογές. Φαίνεται επίσης πιο στρατηγικό τώρα που μπορείτε να ανεβάσετε το επίπεδο μεμονωμένων ταλέντων τοποθετώντας τα σε συγκεκριμένους αγώνες και να διαπραγματευτείτε ανταλλαγές Superstar μεταξύ των brands κάθε σεζόν.

Το MyFunction αν και φέτος έχει μεγαλύτερο βάθος στα είδη των αγώνων και στις εμφανίσεις των παλαιστών απέχει αρκετά ακόμα από το να γίνει βασική επιλογή για τους παίκτες.

Τέλος το ήδη εξαιρετικό creation suite διαθέτει πρόσθετα στοιχεία για να φτιάξετε μοναδικούς Superstars, αρένες, εισόδους ή πρωταθλήματα που μπορείτε να επινοήσετε, αλλά μην περιμένετε σημαντικές αλλαγές στο αξιόπιστο πρότυπό του.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το WWE 2K24 βλέπει την Visual Concepts να προσθέτει νέα ποιοτικά στοιχεία στα ισχυρά θεμέλια του WWE 2K, ενώ παράλληλα διορθώνει αρκετά σημεία.  Η σειρά έχει μετά την απουσία της έχει μπει σε στέραιες βάσης και κάθε έκδοση βελτιώνει πράγματα από την προηγούμενη.

Αν είστε οπαδός της επαγγελματικής πάλης, το WWE 2K24 θα σας προσφέρει αρκετή από την αδρεναλίνη μιας γεμάτης αρένας.

 

*Για το review του παιχνιδιού μας παραχωρήθηκε αντίτυπο από την CD Media, τον επίσημο διανομέα του παιχνιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Microsoft λέει ότι αρχίζει να δοκιμάζει διαφημίσεις μέσα στο μενού Έναρξη στα Windows 11. Η εταιρεία του λογισμικού θα χρησιμοποιήσει την ενότητα Recommended...

Νεα

Η Nintendo φέρεται να επιβεβαίωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην Gamescom 2024. Σε δήλωση που εξέδωσε στο γερμανικό μέσο Games Wirtschaft, εκπρόσωπος της εταιρείας...

Νεα

Ένας modder μετέτρεψε την κονσόλα PS1 σε φορητή συσκευή που λειτουργεί. Ο modder YveltalGriffin από τη Φλόριντα μοιράστηκε τη δημιουργία του στο BitBuilt, ένα...

Νεα

Ο Loki του Tom Hiddleston έχει βρει τον ένδοξο σκοπό του στο MCU, καθισμένος στο κέντρο του Multiverse και χωρίς πλέον την κακιά προσωπικότητα...