Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Suicide Squad: Kill The Justice League Review

Ακολουθώντας μια διαφορετική διαδρομή στο σύμπαν των χαρακτήρων της DC, η Rocksteady φέρνει με το Suicide Squad: Kill The Justice League ως πρωταγωνιστές τους δημοφιλείς κακούς.

Το Suicide Squad είναι ένα παιχνίδι shooter δράσης, όπου η γρήγορη διέλευση από την πόλη και η απολαυστική μάχη με όπλα είναι το δυνατό του σημείο. Μια κουρελιασμένη ομάδα εγκληματιών, μεταξύ των οποίων η Harley Quinn, ο Deadshot, ο Captain Boomerang και ο King Shark, πρέπει να πολεμήσουν μέσα στην κατεστραμμένη πόλη Metropolis, εξοντώνοντας σταδιακά τους ήρωες της Γης, αφού έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από τον κακό Brainiac.

Κάθε ένας από τους τέσσερις χαρακτήρες έχει τη δική του παραλλαγή στον τρόπο που κινείται μέσα στην πόλη ( με την Harley να θυμίζει τον..Spider Man) και μια πορεία αναβάθμισης που επιτρέπει κάποια εξειδίκευση που αποτυπώνεται στο gameplay.

Η πρόοδος στο παιχνίδι περιλαμβάνει τη βελτίωση του εξοπλισμού και του χαρακτήρα με την ολοκλήρωση παράπλευρων αποστολών.Πολλές αποστολές θέτουν υπερβολικά συγκεκριμένες απαιτήσεις που στερούν από τη μάχη την ποικιλία, όπως μόνο critical hits ή ορισμένου τύποι melee χτυπήματα. Οι κύριες αποστολές στις οποίες περιλαμβάνονται και η δολοφονία των μελών της Justice League είναι πιο ελκυστικές, και κυρίως δημιουργούν ένα κλίμα πιο ζοφερό, που ανταποκρίνεται καλύτερα στην κατάσταση που βρίσκεται ο κόσμος του παιχνιδιού.

 

Παρόλα αυτά, η βασική ιδέα είναι να πατάτε σκανδάλες, να πετάτε χειροβομβίδες και να χτυπάτε εξωγήινους εισβολείς. Κάθε ακροβατικό στυλ πλοήγησης χρειάζεται λίγο χρόνο για να το κατακτήσετε, αλλά η αίσθηση της ταχύτητας και της κινητικότητας παραμένει σε κάθε χαρακτήρα. Στις πάμπολλες μάχες του παιχνιδιού, ωστόσο, η συνεχής απαίτηση για κάθετη κίνηση σας αποπροσανατολίζει από το επίκεντρο της μάχης.

Η μεγαλύτερη πρόκληση των σημαντικών μαχών δεν ήταν η ίδια η μάχη, αλλά απλώς το να βλέπεις τι συμβαίνει και πού βρίσκονται ορισμένοι εχθροί ή στόχοι. Το HUD είναι συνήθως γεμάτο και πολυάσχολο και αν και μπορεί να προσαρμοστεί και να ελαχιστοποιηθεί, η τροποποίηση αυτή σας φέρνει με το αντίθετο πρόβλημα και πολύ λίγες πληροφορίες για να ολοκληρώσετε τα quests σας.

Οι εχθροί έχουν κάποια ποικιλία, αλλά στερούνται οπτικής διάκρισης, προσθέτοντας σε μια διάχυτη αίσθηση μονοτονίας. Τελικά κάθε είδους εχθρός μοιάζει με τους υπόλοιπους και καταλήγετε περισσότερο σε ένα συνεχές smashing εχθρών αδιαφορώντας για τις δυνατότητες και τις ικανότητες του.

Τα συχνά cutscenes παρουσιάζουν εξαιρετικό animation και artwork στους χαρακτήρες. Ακόμη και με αυτό το πλεονέκτημα, η αφήγηση αποτυγχάνει σε πολλά επίπεδα. Είναι δύσκολο να απολαύσετε μια ιστορία στην οποία οι χαρακτήρες είναι επιφανειακοί, δεν κάνουν καμιά προσπάθεια εμβάθυνσης, ενώ συνεχώς ακούγονται ακατάπαυστα κακές ατάκες, βρισιές και φωνές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχει γίνει καλή δουλειά από τους voice actors, αλλά μάλλον η αφήγηση είναι περίεργα ασυνεπής και δύσκολη να αναλυθεί, με τους πρωταγωνιστές να μοιάζουν σαν δευτερεύοντες χαρακτήρες στη δική τους ιστορία.

Το online co-op

Το online co-op παιχνίδι λειτουργεί απολαυστικά. Ειδικά μετά την ολοκλήρωση του campaign, εσείς και ως άλλοι τρεις φίλοι σας μπορείτε να κυριαρχήσετε στην Metropolis, ανατινάζοντας τους κακούς σε επαναλαμβανόμενες αλλά γεμάτες δράση αποστολές.

Ο επιπλέον εξοπλισμός είναι πιο συναρπαστικός, με μερικά μοναδικά εφέ στα καλύτερα όπλα, αλλά όλα αρχίζουν να μοιάζουν ίδια μετά από αρκετές ώρες. Οι ανταμοιβές και οι δραστηριότητες μετά το campaign καταβάλλουν έντονη προσπάθεια να κρατήσουν τους παίκτες απασχολημένους, αλλά όσο περισσότερο παίζετε τόσο θα κατάλαβετε ότι κυριαρχεί η επανάληψη.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Suicide Squad: Kill The Justice League είναι στη βάση του ένα παιχνίδι με καταιγιστικό gameplay και ξέφρενη δράση που θεωρητικά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα playground σε έναν εμβληματικό κόσμο τη DC. Εκεί που πάσχει είναι στο πως ξεδιπλώνει τα γεγονότα του, πώς τα εξιστορεί και πως “αδικεί” την προσπάθεια καλών και κακών, ηρώων και αντιηρώων. Αν παρόλα αυτά είστε διατεθημένοι να επικεντρωθείτε μόνο στο γεγονός ότι ως κακοί έχει έρθει η ώρα σας να σώσετε εσείς τον κόσμο, τότε είναι μια εμπειρία που θα απολαύσετε.

Για το review μας προσφέρθηκε review code από την CD Media που έχει αναλάβει την διανομή του τίτλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Το Star Wars: The Acolyte οδηγεί το θρυλικό διαστημικό σύμπαν φαντασίας σε νέα κατεύθυνση, προσφέροντας το πρώτο ποπ τραγούδι του franchise για το τέλος...

Νεα

Σύμφωνα με ένα νέο αρχείο που εντοπίστηκε στην Bankier, η CI Games εργάζεται πάνω σε ένα sequel για το Lords of the Fallen, το...

Νεα

Η Paradox Interactive ακύρωσε το αντίπαλο παιχνίδι των Sims, το Life By You, λίγες εβδομάδες μετά την επ’ αόριστον καθυστέρηση του παιχνιδιού. Ο αναπληρωτής...

Νεα

Το 2022, η πρώτη ταινία Uncharted έκανε παγκόσμια πρεμιέρα, με τον Tom Holland στον ρόλο του Nathan Drake. Ήταν μια εμπορική επιτυχία, που έφερε...