Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Skull and Bones Review

Παρότι πέρασε από χίλια κύματα ( pun intended), το Skull and Bones τελικά κυκλοφόρησε παρότι ακόμα δεν είναι όλα ομαλά.

Ως ένα ζωντανό παιχνίδι που βασίζεται σε εποχιακό περιεχόμενο και ένα αναπτυσσόμενο σύμπαν, έχει δρόμο να διανύσει για να φτάσει στο καλύτερό του επίπεδο, αλλά η βάση μιας ποιοτικής εμπειρίας είναι εδώ και περιμένει να την εξερευνήσετε.

Στην εποχή της πειρατείας

Στο Skull and Bones δεν είστε τίποτα άλλο παρά ένας πεινασμένος για θησαυρούς πειρατής.

Καθώς πλοηγείστε στα βαθιά του νερά, εντοπίζετε σεντούκια με θησαυρούς, λεηλατείτε παραθαλάσσιες πόλεις και, κυρίως, πολεμάτε άλλα πλοία στην ανοιχτή θάλασσα στον δρόμο σας προς την κορυφή. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας θα το περάσετε στην θάλασσα, αφού το σύνολο της δράσης εκτυλίσσεται στο νερό, όπου αναπτύσσετε μια εντυπωσιακή σειρά πλοίων και όπλων μέσω των κερδών σας.

 

Με έμπνευση (και ομοιότητες) από το Black Flag

Ξεκινώντας από εκεί που σταμάτησαν τα θαλάσσια ταξίδια των παιχνιδιών Assassin’s Creed,  ο ρυθμός της εξερεύνησης και της μετακίνησης στη θάλασσα είναι αργός καθώς διακόπτεται συχνά από μάχες. Στο ταξίδι σας θα συναντήσετε ένα μεγάλο και όμορφα διαμορφωμένο κόσμο πλούσιος σε νησιά, ανοιχτά νερά και δύσκολες θαλάσσιες διαδρομές.

Η μάχη έχει αρκετή πολυπλοκότητα ώστε να παραμένει διασκεδαστική, καθώς εξισορροπείτε την ταχύτητα στροφής, τη κατεύθυνση και τη στόχευση για να μεγιστοποιήσετε το damage, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγετε ή αμύνεστε στις επιθέσεις των αντιπάλων σας. Η πραγματική διασκέδαση προέρχεται από την κατασκευή και τη βελτίωση του σκάφους σας ως μηχανή καταστροφής. Εκεί θα χρειαστείτε να μαζέψετε λεφτά ώστε να αγοράσετε τις αναβαθμίσεις που θέλετε και να δημιουργήσετε το πλοίο των ονείρων σας.

Πέρα από τον εμβολισμό και την ανατίναξη άλλων πλοίων, ο άλλος βασικός πυλώνας του Skull and Bones είναι το εμπόριο. Η Ubisoft δημιούργησε ένα ισχυρό εμπορικό σύστημα,  το οποίο περιλαμβάνει αποστολές ρουμιού και οπίου. Η πώληση εμπορευμάτων που συλλέγονται από βυθισμένα πλοία είναι το πιο επιφανειακό επίπεδο, αλλά μπορείτε επίσης να συνάψετε τις δικές σας συμφωνίες για να κερδίσετε υψηλότερα ποσά. Και καθώς φτάνετε προς το τέλος του παιχνιδιού, ανοίγει μια ολόκληρη αυτοκρατορία , η οποία σας επιτρέπει να αναλάβετε ξυλουργικές αποθήκες και άλλα εργοστάσια για να παράγετε εισόδημα παθητικά.

Διαβάστε επίσης:  Elden Ring - Shadow of the Erdtree Review

Skull-and-Bones

Κολύμπι σε ρηχά νερά

Πολλά από τα σημαντικότερα προβλήματα του παιχνιδιού εμφανίζονται μόνο μετά από πολλές ώρες. Ενώ είναι διασκεδαστικό τις πρώτες ώρες που βρίσκεστε σε μια άγνωστη θάλασσα, λίγο αργότερα οι δευτερεύουσες και οι κύριες αποστολές γίνονται επαναλαμβανόμενες. Τα μακρινά ταξίδια στον ωκεανό αρχίζουν να χάνουν τη γοητεία τους, και ένα σύστημα fast travel που λειτουργεί μόνο από το λιμάνι μοιάζει όλο και πιο περιοριστικό, αφού συχνά ανυπομονείτε να επιστρέψετε στον προορισμό σας για να συνεχίσετε τη δράση.

Η ελεύθερη εξέλιξη που στα χαρτιά είναι καλή ιδέα από άποψη εξερεύνησης, γίνεται επίσης προβληματική με την πάροδο του χρόνου, καθώς είναι πολύ εύκολο να έχετε υπερβολικά υψηλό ή χαμηλό επίπεδο για συγκεκριμένο περιεχόμενο που μπορεί να θέλετε να αντιμετωπίσετε, αφαιρώντας από πολλές αναμετρήσεις την ένταση, αφού η νικήτρια ομάδα είναι τόσο προφανής από την αρχή.

Η αφήγηση της ιστορίας είναι απίστευτα αραιή, καθοδηγούμενη από πολύ λίγες βασικές επαφές, των οποίων οι χαρακτήρες είναι αρκετά μονοσήμαντοι. Και ενώ είναι ωραίο ότι μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση του πειρατή καπετάνιου σας, η απουσία προσωπικότητας και φωνής μοιάζει ιδιαίτερα ακατάλληλη για τις δυνατές προσωπικότητες που περιμένετε σε μια κλασική πειρατική ιστορία.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Skull and Bones κάνει ένα ντεμπούτο το οποίο έχει κάποιες σταθερές βάσεις στις οποίες μπορεί να χτυπήσει κάθως θα ανανεώνεται με νέο περιεχόμενο και νέο κομμάτια ιστορίας. Δεν βρίσκεται ακόμα στο καλύτερο δυνατό σημείο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει αρκετή διασκεδάση να προσφέρει.

Τα καλύτερα είναι μπροστά του και η Ubisoft μπορεί να προσφέρει στους λάτρεις των πειρατών, μια δυνατή εμπειρία πειρατείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων παιχνιδιών κυκλοφόρησαν για τον Μάιο του 2024, και μαζί τους έρχονται και οι πιο πρόσφατοι αριθμοί σχετικά με τις...

Νεα

Η Polyphony Digital παρουσίασε λεπτομερώς την επόμενη σημαντική ενημέρωση για το Gran Turismo 7. Η δωρεάν ενημέρωση του Ιουλίου 2024 θα προσθέσει μια νέα...

Νεα

Ένα νέο arcade παιχνίδι αγώνων έρχεται από την iRacing. Η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Original Fire Games για την ανάπτυξη και...

Νεα

Το EA Sports FC 25 θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Αυτό αναφέρει ο γνωστός insider Billlbil-Kun, ο οποίος γράφει στο Deallabs ότι το παιχνίδι θα...