Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Murdered:Soul Suspect Review

Ένας νεκρός πράκτορας στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του: να εξιχνιάσει την δολοφονία του!O ghostly agent Ronan O’Connor


Ξεκινώντας το Murdered Soul Suspect θα διαπιστώσετε ότι βρίσκεστε μπροστά σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Ένας agent με…περίεργο παρελθόν σκοτώνεται όταν ένας παρανοϊκός δολοφόνος τον πετάει από τον τέταρτο όροφο και στη συνέχεια του δίνει την χαριστική βολή ή μάλλον ΤΙΣ χαριστικές βολές.

Από εκεί ξεκινάει το ταξίδι σας, με σκοπό να βρει ποιος ήταν ο δολοφόνος του, ώστε να μπορέσει η ψυχή του να βρει την ηρεμία της. Όλο αυτό το σενάριο μάλιστα έχει και μια πινελιά ρομαντισμού, αφού βλέπετε την ιστορία που εξελίσσεται με την πρόωρα χαμένη σύζυγό του που όπως δηλώνει ο ίδιος ο Ronan η απώλεια της του “κατέστρεψε τη ζωή”.

Οι τοίχοι δεν θα σας σταθούν εμπόδιο,εκτός από τους “αγιασμένους”

Για να βρείτε λοιπόν το δολοφόνο σας, θα κάνετε την δουλειά που κάνει κάθε κανονικός αστυνομικός. Θα μαζέψετε στοιχεία, θα τα συνδέσετε και θα τον κυνηγήσετε. Ως…φάντασμα πλέον έχετε διάφορες -διασκεδαστικές- δυνάμεις.

Εδώ ξεκινάει το πρώτο μειονέκτημα του παιχνιδιού: ενώ είστε φάντασμα και μπορείτε να περάσετε μέσα από τους τοίχους -όπως κάθε φάντασμα που σέβεται τον εαυτό του- στο Salem υπάρχει ένας περιορισμός: Οι κάτοικοι έχουν “αγιάσει” κάποιους τοίχους και κάποιες πόρτες από το 1600 και αυτούς δεν έχει την δυνατότητα να τους διαπεράσετε. Οι developers βρήκαν με αυτή την δικαιολογία μια σεναριακή εξήγηση για τον περιορισμένο χώρο του παιχνιδιού, που πολλές φορές μοιάζει ασφυκτικός.

Τουλάχιστον οι υπόλοιπες δυνάμεις είναι πολύ καλύτερες αφού μπορείτε να μπείτε στο μυαλό των ανθρώπων γύρω σας, να ακούσετε την σκέψη τους, το τι λένε μεταξύ τους, να διαβάσετε τις σημειώσεις τους ή να τους επηρεάσετε για να μάθετε τις πληροφορίες που ξέρουν. Μαζεύοντας τα στοιχεία μπορείτε να ολοκληρώσετε την κάθε υπόθεση που συναντάτε και να προχωρήσετε στην επόμενη.

Κύριος αντίπαλος σας είναι οι δαίμονες που υπάρχουν εδώ και εκεί και που όταν σας δουν σας καταδιώκουν για να “ρουφήξουν” την ψυχή σας. Για να τους αποφύγετε θα πρέπει να βρείτε και να κρυφτείτε σε ghost souls που υπάρχουν στον χώρο και να τηλεμεταφερθείτε από το ένα στο άλλο για να σας χάσουν οι δαίμονες, παίζοντας έτσι ένα “μεταφυσικό κρυφτό”.  Πάντως σας δίνεται η δυνατότητα να τους εξολοθρεύσετε, μόνο όμως στην περίπτωση που καταφέρετε να βγείτε από πίσω τους χωρίς να σας καταλάβουν και μέσω ενός qte να τους στείλετε εκεί από εκεί που ήρθαν.

Σκοτάδι πυκνό και ακούω τα βήματα… 

 Το περιβάλλον το παιχνιδιού είναι όπως αναμενόταν πολύ σκοτεινό, ενώ τα κτήρια, οι χαρακτήρες και το περιβάλλον έχουν αποδοθεί πολύ καλά. Ο κόσμος όμως δυστυχώς του παιχνιδιού είναι αρκετά μικρός και οι περιορισμοί που σας θέτει το παιχνίδι τον περιορίζουν και άλλο.

Ουσιαστικά το παιχνίδι σας οδηγεί εκεί που θέλει χωρίς να έχετε την δυνατότητα της πλήρης εξερεύνησης της πόλης.

Η διάρκεια του παιχνιδιού είναι γύρω στις δέκα ώρες ενώ τα side quests που υπάρχουν σας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε και τις ιστορίες και άλλων ανήσυχων ψυχών όπως εσείς.

Τελικά αξίζει;

Mια δυνατή ιδέα με μια προβληματική υλοποίηση  είναι η αίσθηση που δίνει το Murdered:Soul Suspect. Ο μεσαίου μεγέθους χάρτης του με τις προφανείς λύσεις των υποθέσεων μας άφησε ανικανοποίητους, κυρίως γιατί πριν την κυκλοφορία του μας δημιούργησε υψηλές προσδοκίες. Είναι ένας τίτλος που ακροβατεί ανάμεσα στο μυστήριο και την περιπέτεια προσπαθώντας να δώσει και λίγο φόβο και τελικά μάλλον εκεί κάπου χάθηκε. Δεν θα σας απογοητεύσει πλήρως, αλλά ούτε και θα σας ενθουσιάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Ο επικεφαλής της Sonic Team, Takashi Iizuka, δήλωσε ότι θα ήθελε να φτιάξει ένα Sonic the Hedgehog RPG μια μέρα. Το μοναδικό RPG στη...

Νεα

Η Nintendo δημοσίευσε ένα teaser trailer για ένα παιχνίδι τρόμου μυστηρίου. Την Τετάρτη, τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας δημοσίευσαν συνδέσμους για ένα τρέιλερ...

Νεα

Σε μια οικονομική πρόβλεψη που δημοσίευσε η Bain & Company, αναφέρεται ότι τα παγκόσμια έσοδα από τo gaming θα φτάσουν στα 307 δισεκατομμύρια δολάρια...

Νεα

Ένας πρώην artist της Toys For Bob ισχυρίστηκε ότι ένα πέμπτο παιχνίδι Crash Bandicoot ακυρώθηκε στο στούντιο. Ο concept artist Nicholas Kole έκανε τον...