Connect with us

Τι ψάχνεις;

Features

GTA 6 : Διαρροές, φήμες και πληροφορίες

GTA Online

Οι επίσημες πληροφορίες για το GTA 6 είναι αρκετά σπάνιες από τότε που η εταιρεία ανάπτυξης Rockstar Games επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό ήταν πολύ πίσω – τον Φεβρουάριο του 2022, όταν η αποκάλυψη βρέθηκε κρυφά στο κάτω μέρος μιας ενημέρωσης του GTA 5. Απλώς ανέφερε ότι “η ενεργή ανάπτυξη για την επόμενη είσοδο στη σειρά Grand Theft Auto είναι καλά σε εξέλιξη“, αλλά από τότε δεν έχουμε τίποτα άλλο από τη Rockstar σε οποιοδήποτε επίσημο κανάλι.

Ωστόσο, στις 18 Σεπτεμβρίου, μια άνευ προηγουμένου διαρροή GTA 6 είδε πάνω από 90 βίντεο και στιγμιότυπα οθόνης από μια πρώιμη, υπό ανάπτυξη alpha κατασκευή της επιφάνειας του παιχνιδιού στο διαδίκτυο. Η Rockstar έχει αναγνωρίσει και επικυρώσει την αυθεντικότητα της εισβολής και φρόντισε να καθαρίσει το υλικό που διέρρευσε.

Φυσικά, αυτή η πρώτη ματιά στο Grand Theft Auto 6 αποκάλυψε ορισμένες νέες λεπτομέρειες για το παιχνίδι – συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για την τοποθεσία, τους χαρακτήρες και το gameplay του GTA 6.

Η τοποθεσία και ο χάρτης του GTA 6

Η τοποθεσία του GTA 6 εικάζεται εδώ και καιρό, αλλά φαίνεται ότι όντως επιστρέφουμε στη Vice City. Η Rockstar επιβεβαίωσε ότι τα πλάνα παιχνιδιού που διέρρευσαν για το GTA 6 είναι αληθινά, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε καλύτερη αίσθηση της πόλης και του σκηνικού. Για αρχή, μια οθόνη δείχνει ένα υπόγειο σιδηροδρομικό σύστημα με τις λέξεις “Vice City Metro” τυπωμένες στο πλάι, ενώ οι θεατές μπορεί να έχουν εντοπίσει ακόμη και γνωστά σημεία από το GTA 3: Vice City όπως το Malibu Club, Ocean View Hotel, Little Haiti , και Vice Beach.

Όπως είναι φυσικό, η πόλη φαίνεται διαφορετική σε σχέση με την τελευταία φορά που την επισκεφτήκατε. Το Grand Theft Auto: Vice City παρουσίαζε την πόλη το 1986 και όλα τα σημάδια δείχνουν ότι χρονικά το GTA 6 είναι στη σύχρονη Φλόριντα, αλλά αν δεν έφτανε αυτό, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιστεύουν ότι ένας χαρακτήρας αναφέρεται στο θάνατο του Διευθύνοντος Συμβούλου της LifeInvader, ο οποίος σκοτώνεται από τον Michael De Santa – έτσι φαίνεται ότι το GTA 6 έχει τοποθετηθεί χρονικά μετά τα γεγονότα του GTA 5.

Οι χαρακτήρες του GTA 6

Φημολογείται εδώ και μήνες ότι η Rockstar δούλευε για την πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια του GTA 6 – τουλάχιστον, μια πρώτη για τη σειρά στην εποχή του 3D. Μια αναφορά του Bloomberg στις αρχές του τρέχοντος έτους, η οποία διερεύνησε την μεταβαλλόμενη εταιρική κουλτούρα στη Rockstar North, ανέφερε για πρώτη φορά τα νέα – και έκτοτε επιβεβαιώθηκε από τη διαρροή του GTA 6. Στο πρώιμο υλικό ανάπτυξης, μπορούμε να δούμε δύο νέους χαρακτήρες στο GTA 6.

Τα ονόματα υπό ανάπτυξη για τους χαρακτήρες είναι Jason και Lucia, και φαίνεται ότι το σύστημα εναλλαγής χαρακτήρων από το GTA 5 επιστρέφει με κάποιο τρόπο. Ένα απόσπασμα που διέρρευσε έδειχνε το ζευγάρι να ληστεύει μαζί ένα εστιατόριο, με τον παίκτη να έχει τον έλεγχο ενός από τους χαρακτήρες ενώ ο άλλος υπό τον έλεγχο της AI. Σε ένα άλλο κλιπ, βλέπουμε την εναλλαγή χαρακτήρων – αν και είναι σχεδόν στιγμιαία, σε αντίθεση με την αργή αλλαγή προοπτικής όπως είναι στο GTA 5.

Πότε θα κυκλοφορήσει το GTA 6;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Take-Two, Strauss Zelnick, έδωσε μερικές μεγάλες υποσχέσεις για το τι θα πετύχει το GTA 6: «Με την ανάπτυξη της επόμενης καταχώρισης στη σειρά Grand Theft Auto που έχει ξεκινήσει, η ομάδα της Rockstar Games είναι αποφασισμένη να θέσει και πάλι δημιουργικά σημεία αναφοράς για τη σειρά, τη βιομηχανία και για όλη την ψυχαγωγία, όπως ακριβώς έχει κάνει η εταιρεία με κάθε μία από τις πρώτες κυκλοφορίες της».

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του GTA 6 δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από την Rockstar Games. Αυτό δεν εμπόδισε φυσικά τις διάφορες εικασίες. Πολλές πηγές έχουν επιβεβαιώσει μια φήμη ότι το GTA 6 θα κυκλοφορήσει το 2025, η οποία ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης συλλογής πληροφοριών που πρότεινε ότι το Grand Theft Auto 6 θα τοποθετηθεί σε μια σύγχρονη Vice City. Είναι πάντα συνετό να προσεγγίζουμε αυτό το είδος φημών με προσοχή, αλλά με τις διαρροές του GTA 6 να φαίνονται να επιβεβαιώνονται, ίσως μια κυκλοφορία κάποια στιγμή το 2025 να είναι σωστή.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές φήμες ότι το GTA 6 θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το 2024. Αρχικά, ένα άρθρο του Bloomberg ανέφερε ότι “το σημερινό και πρώην προσωπικό της Rockstar εκτιμούν ότι το GTA 6 απέχει τουλάχιστον δύο χρόνια από την κυκλοφορία, προτείνοντας το 2024 ως χρονιά κυκλοσοφρία.” Στη συνέχεια, αυτό υποστηρίχθηκε από την τελευταία απάντηση της Microsoft στην έρευνα της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) σχετικά με τον έλεγχο εξαγοράς της Activision Blizzard.

Σε αυτό, η Microsoft έγραψε τα εξής: “Το πολυαναμενόμενο Grand Theft Auto VI αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024.

Μήπως λοιπόν η ημερομηνία κυκλοφορίας του GTA 6 είναι πιο κοντά από ό,τι περιμένουμε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Η OpenAI υπέγραψε συμφωνία για πρόσβαση σε περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο από το API δεδομένων του Reddit, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αναδεικνύει...

Νεα

Η Sony ανακοίνωσε ότι το Red Dead Redemption 2 και άλλα 12 παιχνίδια θα ενταχθούν στον κατάλογο παιχνιδιών του PlayStation Plus αυτόν τον μήνα....

Νεα

Ο Jez Corden από το Windows Central ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι τίτλοι του Xbox βρίσκονται υπό ανάπτυξη για το PlayStation. Σύμφωνα με τον Jez Corden,...