Πριν από μία εβδομάδα η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών έχασε από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα, καθώς ο πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata, αναπαύθηκε.
Το γεγονός αυτό όμως σημαίνει πως κάποιος άλλος θα πρέπει πλέον να αναλάβει τα ηνία της ιαπωνικής εταιρίας. Πολλοί πίστευαν πως ο καταλληλότερος για αυτό θα ήταν ο Shigeru Miyamoto, όμως κάποιοι έχουν άλλη άποψη.
Το GamesIndustry.biz ρώτησε μερικούς αναλυτές για την άποψή τους, και η απάντηση που έδωσαν προκάλεσε εκπλήξεις. Αν και πιστεύουν πως θα ο νέος πρόεδρος θα είναι κάποιος μέσα από την εταιρία, η καλύτερη λύση για αυτούς ακούει στο όνομα Genyo Takeda, ο οποίος είναι hardware manager στην Nintendo.
«Αν και ακούγεται πολύ ρομαντικό το να ηγηθεί της εταιρίας ο πατέρας του Mario, πιστεύω πως ο Takeda έχει πιο μεγάλη εμπειρία στα θέματα της εταιρίας και κατανοεί απόλυτα τα hardwares,» τόνισε ο Nick Parker της Parker Consulting.
Μία παρόμοια άποψη είχε και ο manager of qualitative insights στην EEDAR, Mike Schramm, ο οποίος τόνισε πως αν ο Genyo Takeda πάρει την θέση, θα έχει κάνει ακριβώς την ίδια πορεία με αυτή που είχε ο Iwata.
Βέβαια μην ξεχνάμε πως οποιοσδήποτε μέσα στην Nintendo θα μπορούσε να πάρει την θέση. Ο Iwata ήταν ουσιαστικά ήταν ένας άγνωστος μέχρι να γίνει πρόεδρος, ενώ μην ξεχνάμε πως στην Nintendo θα πρέπει να λάβουν πολλά υπ’όψην με το NX στον ορίζοντα. Οπότε λοιπόν θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν η Nintendo θα συνεχίσει με κάποιον παρόμοιο με τον Iwata ή θα προτιμήσει κάποιον με διαφορετική προσέγγιση.
Ακολουθήστε το XplayGR στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις από τον χώρο του gaming και της ψυχαγωγίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο XplayGR.com.