Η Sony υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη δυνατότητα παιξίματος παιχνιδιών από ένα συγκεκριμένο σημείο.
Όπως εντοπίστηκε από το Exputer, η εφαρμογή, η οποία ονομάζεται “content streaming with gameplay launch“, θα επιτρέπει στους παίκτες να μεταδίδουν συγκεκριμένες στιγμές στα παιχνίδια.
Επί του παρόντος, αν θέλετε να αναπαραγάγετε μια συγκεκριμένη στιγμή από ένα παιχνίδι που μεταδίδεται με streaming, θα πρέπει να ξεκινήσετε το παιχνίδι και στη συνέχεια είτε να το παίξετε μέχρι να φτάσετε στο σημείο που θέλετε είτε – αν το παιχνίδι προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής κεφαλαίου και διαθέτετε αρχείο αποθήκευσης – να επιλέξετε το κεφάλαιο που θέλετε να παίξετε.
Ωστόσο, η ευρεσιτεχνία αποσκοπεί στο να καταστήσει δυνατή τη μετάδοση συγκεκριμένων στιγμών – είτε πρόκειται για σκηνές, στάδια, μάχες με bosses κ.ο.κ. – χωρίς να χρειάζεται να παίξετε ή ακόμη και να ξεκινήσετε το παιχνίδι.
Σύμφωνα με την πατέντα, το παιχνίδι θα έχει “σημεία ενεργοποίησης” που θα σηματοδοτούν τα τμήματα στα οποία ο παίκτης θα μπορεί να ξεκινήσει το streaming.
Αυτά τα σημεία ενεργοποίησης θα μπορούσαν στη συνέχεια να προσφέρονται ως επιλογές από τον προγραμματιστή του παιχνιδιού ή από το PlayStation, επιτρέποντας στους παίκτες να επιλέξουν ένα από αυτά από το front-end της κονσόλας. Αυτό θα ξεκινούσε το παιχνίδι στο συγκεκριμένο “σημείο ενεργοποίησης”, επιτρέποντας στους παίκτες να ξεκινήσουν από τη συγκεκριμένη στιγμή.
Θεωρητικά, αυτό θα σήμαινε ότι – για παράδειγμα – μετά την κυκλοφορία ενός νέου επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς The Last of Us, η Sony θα μπορούσε να προσφέρει στους παίκτες ένα “έναυσμα” για το συγκεκριμένο τμήμα του παιχνιδιού, επιτρέποντάς τους να παίξουν την έκδοση του παιχνιδιού από το συγκεκριμένο σημείο της ιστορίας.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι αν ένα παιχνίδι έχει πολλαπλές διαδρομές σε ένα σημείο, οι παίκτες θα μπορούσαν να επισκεφθούν ξανά αυτά τα τμήματα για να δουν σε τι θα μπορούσε να οδηγήσει μια διαφορετική επιλογή.
Μια απεικόνιση που παρέχεται με την αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας δείχνει επίσης ένα εικονικό μενού που ονομάζεται Watch & Play, το οποίο τοποθετεί τα κεφάλαια ενός παιχνιδιού όπως ένα μενού επιλογής κεφαλαίου σε ένα DVD, επιτρέποντας στους παίκτες να επιλέξουν ένα συγκεκριμένο σημείο από το οποίο θα ξεκινήσουν (καθώς και τη δυνατότητα να θολώνουν τις μικρογραφίες για να αποφεύγονται τα spoilers).