Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Red Dead Redemption II Review

rdr 2 review

Οκτώ ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του Red Dead Redemption και η ανυπομονησία για τον επόμενο τίτλο έφτασε σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε, το Red Dead Redemption 2 είναι πλέον διαθέσιμο και έτοιμο να μας μεταφέρει σε μια εποχή εξέλιξης μεν, γεμάτης βίας δε.

H Άγρια Δύση “εξημερώνεται”

Όπως είπαμε και στον πρόλογο, είναι η εποχή που η βία είναι παντού διάχυτη.

Είναι η εποχή που η Άγρια Δύση εξημερώνεται, ο καιρός που ο κόσμος αλλάζει: τα οικονομικά συστήματα διαφοροποιούνται για να στοχεύσουν ακόμη περισσότερο στην αύξηση του κέρδους με κάθε τρόπο, η κοινωνία λυγίζει κάτω από τις ταξικές και οικονομικές διαφορές και η εξουσία χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο σε όλα.

Σε αυτή την μεταβατική φάση του κόσμου, η συμμορία του Van Der Linde προσπαθεί να διατηρήσει την συνοχή της, να προστατέψει τα μέλη της και κυρίως, να φροντίσει για την επιβίωση της.

rdr 2 review

Στο επίκεντρο αυτής της μάχης με την τεχνολογία και την εξέλιξη, βρίσκεται ο Arthur Morgan, ο πρωταγωνιστής μας. Είναι και αυτός ένας άνθρωπος της παρανομίας, όμως φαίνεται από νωρίς να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους: η συνείδησή του παραμένει ενεργή, δεν έχει αλλοιωθεί από την ζωή του υποκόσμου. Μπορεί ακόμα να ξεχωρίσει το πραγματικό κόστος και αντίκτυπο των πράξεων του.

Το πως θα τελειώσει η ιστορία του Morgan εξαρτάται από τις δικές σας αποφάσεις. Ο τρόπος με τον οποίο θα συνδιαλλαγείτε με τον κόσμο γύρω σας, η συμπεριφορά σας απέναντι σε ανθρώπους και οι επιλογές σας σε κρίσιμες καταστάσεις θα καθορίσουν το “ποιόν” και την ποιότητα του.

Ένας ζωντανός αλλά όχι τόσο “ανοιχτός” κόσμος

Ο κόσμος του Red Dead Redemption 2 είναι ένας κόσμος ζωντανός, που βρίσκεται σε συνεχή κίνηση και έχει τα δικά του προβλήματα και αγωνίες. Ο κάθε περαστικός που θα βρείτε στον δρόμο έχει κάτι να σας πει, κάτι που μπορεί κάθε φορά που τον συναντάτε να είναι και κάθε διαφορετικό.

Ακόμη και πίσω στην βάση σας, εκεί που βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, τίποτα δεν παραμένει στάσιμο. Οι βασικές ανάγκες των μελών είναι εκείνες που αποτελούν προτεραιότητα και είναι στο χέρι σας να τις καλύψετε, αλλά δεν λείπουν και οι ξεχωριστές στιγμές, όπως οι γιορτές, που θα σας κάνουν να αισθανθείτε χαλάρωση, μετά από μια σειρά ιδιαίτερα έντονων αποστολών.

rdr 2 review

Όμως αυτός ο κόσμος, τουλάχιστον τις πρώτες περίπου 80 ώρες, μέχρι δηλαδή να ολοκληρώσετε την βασική ιστορία του παιχνιδιού, δεν δίνει την αίσθηση ότι είναι και τόσο ανοιχτός.

Το παιχνίδι έχει μια ιστορία να σας πει και όλα περιστρέφονται γύρω από αυτή. Δεν ενθαρρύνει την εξερεύνηση, δεν σας αφήνει να πάρετε “ανάσα” όταν βρίσκεστε στο μέσο μιας αποστολής.

Ευτυχώς, μετά την ολοκλήρωση της κύριας ιστορίας, τα τοπία, οι ιστορίες των περαστικών, η ζωή των ανθρώπων το 1899 σας περιμένουν για να τα ανακαλύψετε.

Γραφικά – Ήχος

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το ότι το Red Dead Redemption 2 θα έπαιρνε άριστα στους τομείς του ήχου και των γραφικών.  Τα τοπία, τα κτήρια, οι άνθρωποι όλα είναι καλοσχεδιασμένα, και μαγεύουν το μάτι του χρήστη, αφού η προσοχή στη λεπτομέρεια των δημιουργών είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Τα ίδια ισχύουν και στο κομμάτι του ήχου, με το voice acting, τα εφέ, τη μουσική να πρσοδίδουν μια μοναδική αίσθηση ρεαλισμού και ζωντάνιας στο παιχνίδι.

rdr 2 review 1

Αξίζει να το αγοράσω;

Συνήθως όταν για ένα παιχνίδι υπάρχει τόση προσμονή και ανυπομονησία, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και δύσκολα εκπληρώνονται.

Η Rockstar όμως, καταφέρνει να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων προσφέροντας ένα επικό παιχνίδι, κορυφώνοντας με το καλύτερο τρόπο ό,τι μπορούσαμε να δούμε από αυτή τη γενιά κονσολών.

Είναι σίγουρο ότι και εσείς θα βυθιστείτε στην ιστορία του, θα χαθείτε στην αφιλόξενη Άγρια Δύση και θα αποκτήσετε έναν παράξενο δεσμό με έναν ευσυνείδητο παράνομο, τον Arthur Morgan.

Essential

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Σε μια οικονομική πρόβλεψη που δημοσίευσε η Bain & Company, αναφέρεται ότι τα παγκόσμια έσοδα από τo gaming θα φτάσουν στα 307 δισεκατομμύρια δολάρια...

Νεα

Ένας πρώην artist της Toys For Bob ισχυρίστηκε ότι ένα πέμπτο παιχνίδι Crash Bandicoot ακυρώθηκε στο στούντιο. Ο concept artist Nicholas Kole έκανε τον...

Νεα

Τα σχέδια για μια live-action σειρά βασισμένη στο franchise Driver της Ubisoft έχουν ακυρωθεί, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία. Ωστόσο, η εταιρεία υποστήριξε ότι εξακολουθεί...

Νεα

Μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία, το Stranger Things, μόλις έδωσε στους θαυμαστές της μια τεράστια γεύση για το τι πρόκειται να...