Ο πρώην πρόεδρος της Square Enix, Yoichi Wada, θεωρεί πως ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε η Konami στον Kojima ήταν σκληρός και κακός για την βιομηχανία.
Σε μία δημοσίευσή του στο Facebook, ο Wada είπε πως αν το δει από την μεριά ενός στελέχους, η όλη κατάσταση δείχνει μία έλλειψη ηγεσίας.
«Από όσο ξέρω τον κ.Kojima, θέλω να πω πως δεν μπορώ να πιστέψω αυτή την σκληρή αντιμετώπιση. Αλλά είμαι εδώ για να δώσω την άποψή μου ως στέλεχος. Όπως και να το δει κάποιος, το όλο σκηνικό είναι κακό για την δουλειά, το να αλλάζεις πορεία και να γίνεσαι εχθρικός με τον κόσμο δεν βγάζει κανένα νόημα.»
«Γενικά, τέτοια πράγμα συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει κάποιος να ηγηθεί. Θεωρώ πως δεν υπάρχει μία ηγετική προσωπικότητα για να δημιουργήσει μία πορεία την οποία και θα ακολουθήσει η εταιρία.»
Ο Kojima και η Konami παραμένουν σιωπηλοί για το τι συνέβη και χάλασαν οι σχέσεις τους, όμως τα πράγματα είναι σίγουρα περίεργα. Κατά την διάρκεια των Game Awards 2015 δεν παρευρέθηκε ο Kojima για να πάρει το βραβείο που κέρδισε το Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain επειδή του το απαγόρευσε η Konami.
Αν και είχε σχεδιάσει να πάει, ένας από τους δικηγόρους της Konami τον ενημέρωσε τελευταία στιγμή πως δεν του επιτρέπεται να πάει στα βραβεία. Λόγω της δέσμευσης με συμβόλαιο που έχει ο Kojima με την εταιρία δεν μπορεί να αποκαλύψει κάτι μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του. Βέβαια φήμες λένε πως αυτό θα γίνει κάπου μέσα στον μήνα αυτόν.