Η Ubisoft είπε στους επενδυτές ότι πιστεύει ότι μπορεί να παραμείνει ανεξάρτητη σχολιάζοντας πάντως ότι θα εξέταζε τυχόν προτάσεις εξαγοράς.
Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών στη βιομηχανία παιχνιδιών έφτασε το ρεκόρ των 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 και προβλέπεται να φτάσει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, με τεράστιες συμφωνίες όπως η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft και η εξαγορά της Zynga από την Take-Two να έχουν ήδη ανακοινωθεί τους πρώτους μήνες του 2022, με την εξαγορά της Bungie από τη Sony να ακολουθεί.
Ερωτηθείς σε μια ενημέρωση οικονομικών αποτελεσμάτων την Πέμπτη για το εάν η Ubisoft πίστευε ότι θα είναι σε θέση να εγγυηθεί την πρόσβαση στις διάφορες πλατφόρμες παιχνιδιών στις οποίες κυκλοφορεί τα παιχνίδια της στο μέλλον, εάν αντισταθεί σε οποιαδήποτε από τις ενοποιήσεις που συμβαίνουν στον κλάδο, ο διευθύνων σύμβουλος Yves Guillemot είπε ότι πιστεύει ότι μπορεί:
«Θα συνεχίσουμε να έχουμε πρόσβαση σε όλες αυτές τις πλατφόρμες γιατί όλες οι πλατφόρμες χρειάζονται εξαιρετικό περιεχόμενο. Εάν συνεχίσουμε να κάνουμε εξαιρετικό περιεχόμενο όπως κάνουμε σήμερα, θα έχουμε πρόσβαση σε όλες αυτές τις πλατφόρμες», είπε.
«Αν κοιτάξουμε τη Nintendo… είμαστε ο νούμερο ένα τρίτος εκδότης σε αυτήν. Η Nintendo ενδιαφέρεται για ό,τι κάνουμε και [εμείς] αναπτύσσουμε ακόμη και παιχνίδια με τα brands της, οπότε η συνεργασία υπάρχει και είναι πολύ γόνιμη».
Το στέλεχος είπε ότι πιστεύει ότι η Ubisoft θα μπορούσε να παραμείνει ανεξάρτητη, αλλά ότι τυχόν προσφορές για την εξαγορά της εταιρείας θα εξεταζόταν προς το συμφέρον των μετόχων της.
«Πάντα λαμβάναμε αποφάσεις προς το συμφέρον των ενδιαφερομένων μας, που είναι οι εργαζόμενοι, οι παίκτες και οι μέτοχοί μας. Η Ubisoft μπορεί να παραμείνει ανεξάρτητη: έχουμε το ταλέντο, την οικονομική κλίμακα και ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο πρωτότυπων IP», πρόσθεσε ο Guillemot.
«Έχοντας πει αυτό, εάν υπήρχε μια προσφορά από κάποιον για να μας αγοράσει, το διοικητικό συμβούλιο φυσικά θα την εξέταζε προς το συμφέρον όλων των ενδιαφερομένων».
Ο CFO Frédérick Duguet πρόσθεσε αργότερα: «Δεν θα κάνουμε εικασίες σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν κάνει καμία προσφορά». Ο Guillemot πρόσθεσε: «Ή αν έγινε κάποια προσφορά».
Ο Duguet συνέχισε: «Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχουμε περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας, έχουμε την κλίμακα να παραμείνουμε ανεξάρτητοι και να δημιουργήσουμε πολύ σημαντική αξία στο μέλλον, επειδή έχουμε κλίμακα όσον αφορά το εργατικό δυναμικό μας, τη μηχανική, την τεχνολογία, τα IP και τις δεσμευμένες κοινότητες .»
«Γι’ αυτό είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε τόσες πολλές πλατφόρμες σήμερα με περιεχόμενο τόσο υψηλής ποιότητας… Φυσικά δεν θα κάνουμε εικασίες πια για ενδεχόμενο ενδιαφέρον για την αγορά της Ubisoft».
Ακολουθήστε το XplayGR στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις από τον χώρο του gaming και της ψυχαγωγίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο XplayGR.com.


































