Η Nintendo προχώρησε στην κατάθεση ενός νέου σήματος για το παιχνίδι Hotel Dusk: Room 215 στην Ιαπωνία.
Η κατάθεση έγινε στις 9 Μαΐου και δημοσιεύθηκε στις 19 Μαΐου στην Ιαπωνική Πλατφόρμα Πληροφοριών για Πατέντες, όπως παρατήρησε το GameSpark. Αν και οι ανανεώσεις σημάτων δεν είναι κάτι νέο και συνήθως δεν έχουν μεγάλη σημασία πέρα από την προστασία του ονόματος της πνευματικής ιδιοκτησίας, αυτή η περίπτωση είναι κάπως διαφορετική, καθώς πρόκειται για μια εντελώς νέα κατάθεση και όχι για ανανέωση.
Η Nintendo κατέχει ήδη σήματα για το ιαπωνικό όνομα του παιχνιδιού, Wish Room, καθώς και για το ιαπωνικό όνομα της συνέχειας του, Last Window: Mayonaka no Yakusoku (Μαγεμένη Υπόσχεση).
Ωστόσο, αυτή φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που το δυτικό όνομα του παιχνιδιού κατατίθεται ως σήμα στην Ιαπωνία. Το Hotel Dusk: Room 215, που αναπτύχθηκε από την πλέον ανενεργή Cing, κυκλοφόρησε το 2007 για το Nintendo DS και απέκτησε μια πιστή βάση θαυμαστών για το μοναδικό καλλιτεχνικό του στυλ και την ιστορία που θυμίζει pulp μυθιστόρημα, απαιτώντας μάλιστα η κονσόλα να κρατιέται κατακόρυφα, όπως ένα ανοιχτό βιβλίο.
Η κατάθεση του σήματος για το Hotel Dusk έχει προκαλέσει ενδιαφέρον, ιδίως μετά την κυκλοφορία remakes δύο άλλων αγαπημένων παιχνιδιών της Cing πέρυσι. Οι τίτλοι Another Code: Two Memories και Another Code R: A Journey Into Lost Memories κυκλοφόρησαν για το Nintendo Switch τον Ιανουάριο του 2024 ως Another Code: Recollection. Όπως παρατήρησε ο χρήστης BreafingBread στο Reddit, η Nintendo είχε καταθέσει νέο σήμα και για το λογότυπο του Another Code πέντε χρόνια πριν από την ανακοίνωση του Another Code: Recollection, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία και με το Hotel Dusk.
Ακολουθήστε το XplayGR στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις από τον χώρο του gaming και της ψυχαγωγίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο XplayGR.com.