Μία ομάδα που σχηματίστηκε από πρώην επαγγελματίες παίκτες του Dota 2, έναν επαγγελματία παίκτη εν ενεργεία και έναν σχολιαστή, έπαιξε το παιχνίδι εναντίον με πέντε bots τεχνητής νοημοσύνης το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ένα event στο San Francisco των ΗΠΑ. Τα bots κατάφεραν να κερδίσουν τους ανθρώπους με 2-1.
Τα bots δημιουργήθηκαν από την OpenAI, μία μη-κερδοσκοπική εταιρία έρευνας τεχνητής νοημοσύνης με συν-ιδρυτή τον Elon Musk.
H ομάδα των πέντε bots βρισκόταν υπό παραγωγή όλο τον χρόνο και μάλιστα τον περασμένο μήνα κέρδισε ομάδες ερασιτεχνών, σύμφωνα με τους προγραμματιστές της εταιρείας.
Τα bots κατάφεραν να κερδίσουν τους πρώην παίκτες Ben Wu, Ioannis Loucas και William Lee, τον σχολιαστή Austin Walsh και τέλος τον εν ενεργεία παίκτη David Tan. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το απολαυστικό match από την σελίδα της OpenAI στο Twitch.
Αξίζει να σημειωθεί, πώς το πρόσφατο match ήταν η συνέχεια του event της περασμένης χρονιάς στο οποίο ένα bot της OpenAI κατάφερε να κερδίσει έναν από τους καλύτερος παίκτες του Dota 2, τον Danil Ishutin.
Οι προγραμματιστές της OpenAI έχουν πλέον ως στόχο να στείλουν τα bots στο επίσημο παγκόσμιο τουρνουά της Valve, όπου θα αντιμετωπίσουν τους καλύτερους παίκτες της Dota 2 στον κόσμο.
Ακολουθήστε το XplayGR στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις από τον χώρο του gaming και της ψυχαγωγίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο XplayGR.com.
