Η σχέση μεταξύ Gearbox και G2A έχει περάσει τελικά από πολλές διακυμάνσεις, μετά την ανακοίνωση της συνεργασία τους . Τελικά η Gearbox σταμάτησε την συνεργασία με το G2A, και το G2A είχε μια δημόσια απάντηση σε αυτό.
Σε μια μεγάλη δήλωση λοιπόν, το G2A απέφυγε να κατηγορήσει τη Gearbox αλλά είπε πολύ συγκεκριμένα πράγματα πετώντας “καρφιά”.
“Κάποιοι δημιουργοί,” είπε η εταιρεία, “και μερικοί επηρεασμένοι Youtubers θα ήθελαν να διαδώσουν την εικόνα του G2A.com ως ένα μέρος το οποίο πουλάει παράνομα κλειδιά. Αυτή η περιγραφή είναι μακριά από την πραγματικότητα.”
Μέσα από τις πολλές σελίδες της ανακοίνωσης του το G2A βρήκε μια ευκαιρία ώστε να μιλήσει περισσότερο σχετικά με την υπηρεσία του:
1) Η Gearbox ζήτησε πως “η ασπίδα του G2A”, η οποία λέει πως είναι για “σίγουρες και ασφαλείς συναλλαγές,” να γίνει δωρεάν. Η ιστοσελίδα του G2A στηρίζει “την ασπίδα του G2A “για απόλυτη ασφάλεια στις συναλλαγές.
2) Η Gearbox ζήτησε μια δωρεάν “web υπηρεσία ή API” ώστε οι developers να μπορούν να αναζητήσουν στην βάση δεδομένων του G2A κλεμμένα κλειδιά.
3) Η Gearbox ήθελε να εφαρμόσει μια υπηρεσία στραγγαλισμού για τους «μη πιστοποιημένους» πωλητές πιέζοντας μαζικές ποσότητες κλειδιών για την υπηρεσία τους. Η ελπίδα ήταν ότι τα κλεμμένα κλειδιά θα μπορούσαν να ανακαλυφθούν πριν γυρίσουν στο G2A.
4) Η Gearbox ζήτησε από το G2A να «αναδιαρθρώσει το σύστημα πληρωμών του» να είναι σαφές στο τι αγοράζουν οι άνθρωποι, και κατά πόσον θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μια απάτη κλειδιών. Επιπλέον, το G2A θα πρέπει να διασφαλίσει ότι «δεν υπάρχουν κρυφές ή ασαφείς χρεώσεις.»
Τα παραπάνω σύμφωνα με το G2A είναι ήδη κομμάτι των υπηρεσιών του, οπότε δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε το πως θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία, με τις δύο πλευρές να είναι ήδη κερδισμένες αφού το remaster του Bulletstorm έχει γίνει μεγάλο θέμα συζήτησης, ενώ και το G2A έχει βρει ευκαιρία να αναλύσει τον τρόπο λειτουργίας του προσπαθώντας να αποτινάξει από πάνω του “σκιές”.