Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Alien: Isolation Review

Ερημιά, σκοτάδι και καθόλου ορατότητα. Τρία στοιχεία που μπορούν να μετατρέψουν οποιοδήποτε χώρο σε ένα σκηνικό τρόμου. Τι γίνεται όμως όταν έχετε να αντιμετωπίσετε και ένα παντοδύναμο Alien;

15 χρόνια μετά την ταινία

Το Alien: Isolation τοποθετείται χρονικά δεκαπέντε χρόνια μετά τα γεγονότα της ταινίας του Ridley Scott, και αναλαμβάνετε τον ρόλο της Amanda Ripley, κόρη της Ellen. Η Amanda είναι μηχανικός της Weyland-Yutani και ξεκινά για ένα ταξίδι στον διαστημικό σταθμό Sevastopol όταν μαθαίνει ότι το «μαύρο κουτί» του χαμένου σκάφους της μητέρας της, του Nostromo, κρατείται εκεί.

Από την πρώτη στιγμή που φθάνει στον σταθμό, είναι φανερό ότι κάτι πήγε τελείως στραβά.

H Sevastopol είναι στην κυριολεξία ένας εγκαταλελειμμένος λαβύρινθος. Ο φωτισμός υπολειτουργεί, οι αυτόματες πόρτες είναι χαλασμένες, καλώδια με ρεύμα είναι πεσμένα παντού γύρω και ατμός ξεπετάγεται από σπασμένους σωλήνες.

Μην μπερδεύεσαι: Το Alien σε κυνηγά για να σε σκοτώσει

Μέσα σε αυτό το αναμφίβολα εχθρικό και ακατάλληλο για κλειστοφοβικούς περιβάλλον πέρα από κάποια συνηθισμένα bots που μετατρέπουν –προσωρινά- το παιχνίδι από survival horror σε first person shooter ο μεγάλος, μοναδικός, τρομερός και φοβερός (σαν πολλά επίθετα δεν μαζεύτηκαν;) εχθρός σου είναι το απόκοσμο Alien.

Η σχέση που θα αποκτήσεις μαζί του είναι και αυτή που προκαλεί τα αισθήματα τρόμου: μπορεί να βρεθεί στο κατόπι σου οποτεδήποτε, οπουδήποτε και χωρίς κανένα ίχνος προειδοποίησης!
Άρα εσύ τι κάνεις; Βασικά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά από το να κρύβεσαι και να περιμένεις πότε θα βαρεθεί να σε ψάχνει ή πότε θα βρεις την ευκαιρία να απομακρυνθείς.

Τα όπλα που έχεις στη διάθεση σου που κυμαίνονται από ένα pistol μέχρι Molotov και flamethrower το περισσότερο που μπορούν να του κάνουν είναι καμιά… γρατσουνιά και το πολύ-πολύ να το κάνουν να δυσφορήσει και να φύγει μέχρι να ξανάρθει!

Την μεγάλη διάρκεια του παιχνιδιού –παράλληλα με τους αλεπάλληλους θανάτους σας- τους εγγυώνται τα manually activated save points. Αν δεν περάσετε από εκεί και δεν τα ενεργοποιήσετε, απλά θα χρειαστεί να παίξετε το ίδιο κομμάτι ξανά και ξανά.

Γενικά όλη η ιστορία και οι μηχανισμοί του παιχνιδιού με τον τρόπο που «υφαίνονται» δημιουργούν στον παίχτη ένα μόνιμο αίσθημα αγωνίας, για το τι θα του συμβεί και πότε θα μπορέσει να «σώσει» την πρόοδο του.

Η ταινία μεταφέρεται στο παιχνίδι

Οπτικά και ηχητικά το Alien: Isolation δεν είναι απλά ρεαλιστικό αλλά πραγματικό. Η λεπτομέρεια στη σχεδίαση της Sevastopol θα σας εντυπωσιάσει και θα σας δώσει κυρίως μια γεύση για το τι θεωρούσαν οι άνθρωποι «προηγμένοι τεχνολογία» 30 χρόνια πριν.
Κυρίως όμως άψογη δουλειά έχει γίνει στο ηχητικό κομμάτι, όπου έχουν χρησιμοποιηθεί οι αυθεντικοί ήχοι της ταινίας, με το αποτέλεσμα να είναι θαυμαστό.

Τελικά αξίζει;

Παρότι σεμιναριακά το Alien: Isolation κάποια στιγμή κάνει «μια κοιλιά» αν είστε λάτρεις της ταινίας, ή γενικότερα των survival horror games θα σας ενθουσιάσει.

Δεν προκαλεί μεγάλα κύματα φόβου όπως άλλα παιχνίδια του είδους, όμως η πίεση και η αγωνία της επιβίωσης, συναισθήματα που σας γεννά από την πρώτη στιγμή, θα σας ακολουθούν μέχρι το τέλος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Η OpenAI υπέγραψε συμφωνία για πρόσβαση σε περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο από το API δεδομένων του Reddit, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αναδεικνύει...

Νεα

Το Ghost of Tsushima είναι η τέταρτη μεγαλύτερη κυκλοφορία του PlayStation στο Steam από πλευράς ταυτόχρονων παικτών. Σύμφωνα με στοιχεία από το SteamDB, το παιχνίδι έχει...

Νεα

Μια νέα αναφορά από το DualShockers υποστηρίζει ότι η Creative Assembly αναπτύσσει ένα νέο παιχνίδι Total War βασισμένο στο σύμπαν του Star Wars. Σύμφωνα...