Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Watch Dogs Review

Ήταν ίσως ο τίτλος που οι περισσότεροι gamers περίμεναν με ανυπομονησία. Μας παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια και μετά από αρκετές καθυστερήσεις τελικά κατέφθασε. Καταφέρνει τελικά να φανεί αντάξιος των προσδοκιών;

Everything is connected


ή αλλιώς hacking με ένα κουμπί. Σε ένα Σικάγο όπου τα πάντα ελέγχονται και καταγράφονται, ο Aiden Pearce ψάχνει να βρει ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της μικρής ανιψιάς του. Αυτή φυσικά είναι η πρόφαση καθώς κατά τη διάρκεια του 20ωρου gameplay του παιχνιδιού θα το ξεχάσετε.

Το βασικό “όπλο” σας είναι ένα smartphone, με το οποίο συνδέεστε στις κεντρικές βάσεις δεδομένων και μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα: από το να αλλάξετε το χρώμα των φαναριών,μέχρι να ακούσετε τις συνομιλίες των διπλανών σας και να αδειάσετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους!

Δεν σταματάει όμως εκεί το hacking. “Σκανάροντας” τους ανθρώπους γύρω σας μπορείτε να δείτε από τα χόμπι τους, έως και το αν πάσχουν από κάποια ασθένεια.

Ένα χαρακτηριστικό του τίτλου της Ubisoft είναι τα πάρα πολλά side quests τα οποία σας αποσπούν την προσοχή από την κεντρική αποστολή του παιχνιδιού. Παραδόξως -αν και πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή- από τα τόσα side quests μόνο ένα αφορά το hacking, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν μεταφορές αυτοκινήτων, αποτροπή εγκλημάτων,αφανισμό συμμοριών και πολλά ακόμα που πρέπει να ανακαλύψετε.

Οι φύλακες δεν είναι στα καλύτερα τους, εκτός και αν έχουν αυτοκίνητο


H A.I. θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη αφού πολλές φορές θα αγνοήσει τις πράξεις σας ή θα προσπαθήσει με λάθος τρόπο να σας επιτεθεί. Αν για παράδειγμα είστε κρυμμένος σε ένα σημείο και μετακινηθείτε, οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν να πυροβολούν στην προηγούμενη θέση σας και δεν θα σας αναζητήσουν.

Πάντως όταν αναλάβετε κάποια stealth mission(που κατα κόρον τέτοιες είναι οι αποστολές σας) πολλές φορές θα αποτύχετε αφού θα σας ανακαλύψουν πολύ εύκολα αν κάνετε το παραμικρό λάθος,με συνέπεια πολλές φορές να οδηγηθείτε σε auto-fail.

Εκεί που το παιχνίδι “πάσχει” πάντως είναι οι καταδιώξεις με τα αυτοκίνητα: χωρίς τη δυνατότητα να μπορείτε να πυροβολείτε μέσα από το αυτοκίνητο και παράλληλα με τα εχθρικά αυτοκίνητα να μοιάζουν ανίκητα σε συγκρούσεις και στις προσπάθειες να τα βγάλετε εκτός δρόμου ή να τα καταστρέψετε χρησιμοποιώντας τις οδηγητικές σας ικανότητες, το μόνο που σας απομένει είναι να χακάρετε ό,τι υπάρχει στον δρόμο σας.

Ένας εκπληκτικός open-world χάρτης σας περιμένει να τον ανακαλύψετε


Η δουλειά που έχει κάνει η Ubisoft στο θέμα γραφικών και απεικόνισης της πόλης είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αν και χαμηλότερης ποιότητας σε σχέση με αυτό που μας είχε παρουσιάσει. Πάντως για την έκδοση για PC έχουν βγει κάποια mods που “ξεκλειδώνουν” τα “υπεργραφικά” του παιχνιδιού που ναι μεν υπάρχουν στο φάκελο του,αλλά για κάποιο λόγο φαίνεται να μην χρησιμοποιούνται by default.

Ο χάρτης είναι στην ουσία τεράστιος και για να τον ανακαλύψετε και να τον δείτε στην ολότητα του θα περάσετε αρκετές ώρες, θαυμάζοντας την δουλειά των προγραμματιστών.

Ο Aiden δείχνει αρκετά ψυχρός και αυτό είναι ένα θέμα όσο αναφορά τον χαρακτήρα του, αφού υποτίθεται βρίσκεται κάτω από ψυχολογική πίεση όντας γεμάτος θυμό και οργή. Τις περισσότερες φορές όμως θα τον δείτε ανέκφραστο χωρίς το απαραίτητο “βάθος”.

Δικαιολογεί τελικά το hype;

To Watch Dogs είναι αναμφίβολα ένα από τα παιχνίδια της χρονιάς, με την Ubisoft να έχει κάνει τρομερή δουλειά. Τα πλεονεκτήματα του είναι σαφώς περισσότερα από τα ελάχιστα αρνητικά, σίγουρα όμως όλοι περιμέναμε το κάτι παραπάνω που θα δικαιολογούσε στο 100% τον ντόρο γύρω από την κυκλοφορία του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένας πολύ ποιοτικός τίτλος που κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να έχει στη συλλογή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Ubisoft ανακοίνωσε τον επίσημο τίτλο του επόμενου παιχνιδιού Assassin’s Creed. Ο τίτλος που προηγουμένως αναφερόταν ως Assassin’s Creed Codename Red ονομάζεται τώρα Assassin’s...

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Καθώς η παραγωγή της 2ης σεζόν της σειράς The Last of Us του HBO βρίσκεται σε ανάπτυξη, δημοσιεύθηκαν πρώτες φωτογραφίες από τα σκηνικά που...

Νεα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Electronic Arts, Andrew Wilson, αποκάλυψε πρόσφατα ότι η εταιρεία εξετάζει την εφαρμογή δυναμικών διαφημίσεων σε παιχνίδια ΑΑΑ. Αυτό δεν είναι...