Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Watch Dogs: Legion Review

watch-dogs-legion review
Release Date
29 Οκτώβριος 2020
Πλατφορμες
PC, PS4, Xbox One
Δημιουργος (Εκδοτης)
Ubisoft Montreal (Ubisoft)
Διανομη
CD Media

Όχι πολύ μακριά στο μέλλον, η Dedsec δεν υπάρχει πια στο Λονδίνο. Κατηγορούμενη για τρομοκρατική επίθεση, η ομάδα των hacktivists από τα προηγούμενα παιχνίδια Watch Dogs έχει διαλυθεί και το Λονδίνο έχει μετατραπεί σε ένα αυταρχικό κράτος από την Albion, μια εταιρεία μισθοφόρων. Ωστόσο, οι υποταγμένοι πολίτες έχουν ακόμα μέσα τους τη σπίθα της αντίστασης και εξαρτάται από εσάς, να μετατρέψετε τη σπίθα σε πυρκαγιά!

Πρωταγωνιστές είναι όλοι

“Μπορείτε να παίξετε ως οποιοσδήποτε” ήταν το κεντρικό σύνθημα της Ubisoft στην παρουσίαση του Watch Dogs Legion και αποδεικνύεται ότι δεν ήταν μόνο ένα σύνθημα. Είναι ένας ολόκληρος μηχανισμός, ο οποίος αφαιρεί την ανάγκη για έναν και μόνο πρωταγωνιστή στην ιστορία.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση, η DedSec κατηγορείται, τα μέλη της φυλακίζονται ή δολοφονούνται και τώρα υπάρχει μόνο ένας δρόμος: να αναγεννηθεί η οργάνωση, να καθαρίσει το όνομά της και να ελευθερώσει το Λονδίνο. Δεν υπάρχει ένας πρωταγωνιστής: πρωταγωνιστής μπορεί να είναι κυριολεκτικά οποιοσδήποτε χαρακτήρας που μπορείτε να δείτε στο παιχνίδι και τον ανοιχτό κόσμο του και να τον πείσετε να ενταχθεί στον σκοπό σας.

watch-dogs-legion

Μπορεί αυτό να αφαιρεί κάτι από την αφήγηση της ιστορίας του παιχνιδιού, αλλά εδώ που τα λέμε η σειρά Watch Dogs δεν είχε ποτέ ως δυνατό της σημείο την ιστορία της.  Το δυνατό σημείο του Watch Dogs είναι το μείγμα του hacking, της stealth και του ανοιχτού κόσμου, και πώς συνδυάζει αυτά τα στοιχεία για να δημιουργήσει μια εμπειρία όπου οι παίκτες έχουν πραγματικά επιλογή στον τρόπο που θέλουν να παίξουν. Και αυτοί είναι ακριβώς οι τομείς που επωφελούνται περισσότερο από το νέο αυτό μηχανισμοό του Legion.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι – οι χαρακτήρες που προσλαμβάνετε είναι ουσιαστικά διαφορετικοί μεταξύ τους. Οι χαρακτήρες του Legion εμπίπτουν σε μια τεράστια γκάμα αρχέτυπων που διαφέρουν μεταξύ τους με σημαντικούς τρόπους, ανοίγοντας το δρόμο για μοναδικά πλεονεκτήματα και αδυναμίες που είναι άμεσα εμφανείς. Ακόμα και κάποιος που δεν σας γεμίζει το μάτι, σίγουρα θα έχει κάποια χρησιμότητα, όπως ένας ρεσεψιονιστ ενός ξενοδοχείου, που θα σας επιτρέψει να κυκλοφορήσετε σε περιοχές του ξενοδοχείου οι οποίες απαγορεύονται για το κοινό!

Διαβάστε επίσης:  Suicide Squad: Kill The Justice League Review

Μια πόλη αντιδρά δυναμικά στις πράξεις σας

Ο Legion προσθέτει ένα άλλο εντυπωσιακό επίπεδο βάθους στον κόσμο του δίνοντας σε κάθε χαρακτήρα τη δική του ιστορία, τα δικά του χαρακτηριστικά και τις σχέσεις, τα δικά του προγράμματα και τα κίνητρά του.

Χρησιμοποιώντας το Deep Profiler, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες προς όφελός σας καθώς προσπαθείτε να προσλάβετε άτομα στο σκοπό σας. Αυτό σημαίνει ότι οι ενέργειές σας στο Watch Dogs: Legion έχουν πραγματικό αντίκτυπο στον κόσμο του, κάνοντάς το να φαίνεται ότι η πόλη ανταποκρίνεται δυναμικά στις ενέργειές σας και αλλάζει καθώς παίζετε περισσότερο.

Άτομα που ίσως δεν έχετε γνωρίσει μπορεί να έχουν ήδη επηρεαστεί από τις ενέργειές σας – αυτό το άτομο που χτυπήσατε με το αυτοκίνητο καταλάθος θα μπορούσε απλώς να ήταν η αδελφή ενός αστυνομικού που μπορεί να ήταν χρήσιμος σε εασάς, αλλά τώρα μισεί τη DedSec.

watch-dogs-legion review

Μιλώντας για τον κόσμο του παιχνιδιού, για να ελευθερώσετε το Λονδίνο θα το κάνετε ελευθερώνοντας μια-μια περιοχή του κάθε φορά. Οι δευτερεύοντες δραστηριότητες του παιχνιδιού όταν ολοκληρωθούν ξεκλειδώνουν μια τελική αποστολή για κάθε περιοχή, την οποία αν την ολοκληρώσετε απελευθερώνετε αυτή την περιοχή και ξεκλειδώνετε διάφορες ανταμοιβές, όπως ειδικά άτομα που θέλουν να ενταχθούν στον σκοπό σας.

Γραφικά – Ήχος

Ας ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα. Οι πολλοί χαρακτήρες που συναντάτε στο παιχνίδι δεν έχουν απαραίτητα φωνές που ταιριάζουν στη φυσιογνωμία τους, ενώ θα ακούσετε τις ίδιες φωνές παραπάνω από μια φορά.  Οι φωνές των κύριων χαρακτήρων καθώς και το soundtrack τουλάχιστον είναι στο επίπεδο που αναμένετε.

Όσο για τα γραφικά του παιχνιδιού, εδώ τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, με μια φοτουριστική, cyberpunk έκδοση του Λονδίνου να σας καλεί να την ανακαλύψετε.

Αξίζει να το αγοράσω;

Πατώντας στο όραμα των δύο πρώτων Watch Dogs, το Legion εισάγει μια νέα φόρμουλα gameplay βάζοντας σας στην θέση να δημιουργήσετε μια αντίσταση σε μια πόλη υπό κατοχή. Το hacking εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο, όμως πλέον η στρατηγική σύνθεση της ομάδας σας παίζει σημαντικότερο ρόλο από ποτέ.

To Legion προσφέρει μια αναζωογονητική και διασκεδαστική αλλαγή στη φόρμουλα Watch Dogs που καταφέρνει να αφήσει τους παίκτες να δημιουργήσουν το δικό τους μονοπάτι όπως ποτέ άλλοτε.

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reviews

Ακολουθώντας μια διαφορετική διαδρομή στο σύμπαν των χαρακτήρων της DC, η Rocksteady φέρνει με το Suicide Squad: Kill The Justice League ως πρωταγωνιστές τους...

Νεα

Η Team Ninja και το PlayStation κυκλοφόρησαν ένα νέο τρέιλερ του Rise of the Ronin που εξερευνά τα στυλ μάχης του παιχνιδιού. “Στο Rise...

Νεα

Ο σκηνοθέτης των Elden Ring και Dark Souls, Hidetaka Miyazaki, είπε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα», να αναθέσει τον ρόλο του σκηνοθέτη σε μελλοντικά παιχνίδια...

Νεα

Ο Πρόεδρος της From Software, Hidetaka Miyazaki είπε ότι είναι «πολύ χαρούμενος» που βλέπει τους θαυμαστές να ζητούν ένα remake του Bloodborne. Οι θαυμαστές...