Ο Takashi Yamazaki επιστρέφει με το ίδιο δημιουργικό επιτελείο για τη συνέχεια του βραβευμένου με Όσκαρ θρίλερ τεράτων
Μετά την τεράστια επιτυχία του Godzilla Minus One το 2023, η Toho αποκάλυψε το πρώτο teaser για το πολυαναμενόμενο sequel, το οποίο φέρει τον τίτλο Godzilla -0.0 ή Godzilla Minus Zero.
Το σύντομο βίντεο δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο X (Twitter), επιβεβαιώνοντας την επιστροφή του Takashi Yamazaki ως σεναριογράφου, σκηνοθέτη και υπεύθυνου για τα VFX, με την ομάδα της Shirogumi να αναλαμβάνει ξανά τα εντυπωσιακά εφέ που χάρισαν στην ταινία το Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ στα 96α Βραβεία της Ακαδημίας.
Η παραγωγή του νέου φιλμ πραγματοποιείται από την Toho Studios σε συνεργασία με την Robot, με στόχο να επαναληφθεί η πρωτοφανής επιτυχία του πρώτου μέρους – ενός από τα πιο εμπορικά και πολυβραβευμένα kaiju έργα όλων των εποχών.
Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για την πλοκή, ο τίτλος Minus Zero αφήνει να εννοηθεί ότι η ιστορία θα συνεχίσει το όραμα του Yamazaki για ένα σκοτεινό και συγκινητικό κεφάλαιο στο κινηματογραφικό σύμπαν του Godzilla.
新作ゴジラ タイトル解禁 pic.twitter.com/qlva59H2M6
— 『ゴジラ-0.0』【公式】 (@g_minus_zero) November 3, 2025
Η επιτυχία του Godzilla Minus One και όσα γνωρίζουμε για τη συνέχεια
Το Godzilla Minus One έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο του 2023 και στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο μέσω της Toho International. Ως η 37η ταινία του franchise, παρουσίασε το εμβληματικό τέρας να τρομοκρατεί μια Ιαπωνία ήδη ρημαγμένη από τον πόλεμο, σε μια ιστορία που συνδύασε επική δράση με βαθιά ανθρώπινη δραματουργία.
Η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και κερδίζοντας ποσοστό 99% από κριτικούς στο Rotten Tomatoes και 98% από το κοινό.
Το καστ περιελάμβανε τους Ryunosuke Kamiki ως Kōichi Shikishima και Minami Hamabe ως Noriko Ōishi, οι οποίοι σύμφωνα με τον Yamazaki θα επιστρέψουν και στη νέα ταινία. Ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει παλαιότερα ότι επιθυμεί η συνέχεια να διατηρήσει το δραματικό βάθος του πρώτου φιλμ: «Ίσως να έχουμε φτάσει σε μια φαινομενική ηρεμία, αλλά μπορεί να είναι η ηρεμία πριν από την καταιγίδα. Οι ήρωες δεν έχουν ακόμη εξιλεωθεί για όσα τους έχουν επιβληθεί», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το XplayGR στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις από τον χώρο του gaming και της ψυχαγωγίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο XplayGR.com.
































