Connect with us

Τι ψάχνεις;

Features

Το μυστήριο του Strange Man στο Red Dead Redemption

strange man red dead redemptio

Ο κόσμος του Red Dead Redemption είναι γεμάτος με αινιγματικούς και εκκεντρικούς χαρακτήρες όμως ίσως ένας από τους πιο μυστηριώδεις χαρακτήρες που συναντούν οι παίκτες στη σειρά είναι ο Strange Man.

Εμφανίζεται στις πιο περίεργες στιγμές, και φαίνεται να διαθέτει βαθιά γνώση για όσα έχουν συμβεί, αλλά κυρίως για αυτά που θα συμβούν. Η παρουσία του είναι πάντα δυσοίωνη, αν και ποτέ δεν παρουσιάζεται ως εχθρός. Το μυστήριο γύρω του, έχει κάνει πολλούς παίκτες να αναρωτιούνται ποιος είναι και ποιος είναι ο σκοπός του.

Ο John Marston συναντά για πρώτη φορά τον Strange Man στο πρώτο Red Dead Redemption. Για κάποιο λόγο, γνωρίζει για το παρελθόν του John, τις ατασθαλίες του και τις γελοιότητες της συμμορίας του Van der Linde. Αρνείται να εξηγήσει πλήρως ποιος είναι και πώς ξέρει τόσα πολλά για τον John.

Με κάθε αποστολή του Strange Man στο Red Dead Redemption, ο John αντιμετωπίζει ηθικά αινίγματα. Για παράδειγμα, έχει την αποστολή να επισκεφτεί μια γριά καλόγρια που μεταφέρει κάποια χρήματα. Ο John έχει την επιλογή αν θα τη βοηθήσει ή θα τη ληστέψει.

Σαν να μην έφταναν αυτά ο Strange Man φαίνεται να έχει και υπερφυσικές ικανότητες. Εκτός από τη φαινομενική παντογνωσία του, έχει επίσης…”ανοσία” στις σφαίρες. Σε μια στιγμή απογοήτευσης, ο John ρίχνει μερικές σφαίρες προς την κατεύθυνση του Strange Man, για να διαπιστώσει ότι δεν του κάνουν τίποτα. Αυτό μπορεί να είναι απόδειξη ότι ο Strange Man είναι αθάνατος…

Αν και ο ρόλος του στο Red Dead Redemption 2 είναι λιγότερο σημαντικός, ο Strange Man εξακολουθεί να κάνει αξιοσημείωτες εμφανίσεις στο παιχνίδι. Κάποια στιγμή ο Arthur, βρίσκει μια μικρή παράγκα στην περιοχή Lemoyne. Η εγκαταλελειμμένη κατοικία αν και φαίνεται απλή εξωτερικά, το εσωτερικό της είναι εκκεντρικά διακοσμημένο με κεριά και πολύχρωμους πίνακες. Όσο συναρπαστικά κι αν είναι τα έργα τέχνης, τα αντικείμενα που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ένας ψηλός καθρέφτης στη γωνία της παράγκας και ένας ημιτελής πίνακας με αυτό που φαίνεται να είναι ένας άντρας με μαύρο κοστούμι και ένα ψηλό καπέλο.

Υπάρχει κρυπτική γραφή στον τοίχο που θα μπορούσε κανείς να απορρίψει αρχικά ως ανοησία. Μετά από πιο προσεκτική ανάλυση, ωστόσο, η γραφή φαίνεται να είναι προφητική. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε τις λέξεις “ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΗ ΣΠΗΛΑΙΑ”. Αυτό φαίνεται να προμηνύει την ιστορία του Arthur στο Red Dead Redemption 2, η οποία ξεκινά σε μια χιονισμένη χιονοθύελλα και τελειώνει σε μια σπηλιά. Η απόκοσμη γνώση της παράγκας δεν σταματά εκεί. οι πίνακες αλλάζουν επίσης ανάλογα με το honor level του παίκτη.

Η ακόμα πιο παράξενη ιστορία είναι όμως όταν στον επίλογο είναι η σειρά του John Marston να επισκεφθεί την παράγκα. Όσο πηγαίνει εκεί, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν σταδιακά. Παρά το γεγονός ότι είχε εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια, ο πίνακας αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται πιο ολοκληρωμένος, απεικονίζοντας τελικά τον Strange Man.

Μόλις ολοκληρωθεί ο πίνακας, ο John θα παρατηρήσει ότι ο Strange Man εμφανίζεται στον καθρέφτη. Ωστόσο, όταν ο John γυρίζει, εκείνος δεν φαίνεται πουθενά. Γράφοντας για την παράγκα στο ημερολόγιο που κρατούσε κάποτε ο Arthur, ο John σημειώνει ότι το μέρος τον κάνει να νιώθει ότι τον παρακολουθούν.

Οι θεωρίες των παιχτών αναφέρουν ότι ο Strange Man θα μπορούσε να είναι είτε Θεός, είτε Δαίμονας, είτε η προσωποποίηση του Θανάτου. Ενώ η Rockstar δεν επιβεβαίωσε ποτέ την ταυτότητα του Strange Man, αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες να κάνουν εικασίες εδώ και χρόνια. Με τις αποκρουστικές απαντήσεις του σε κάθε ερώτηση, φαίνεται ότι δεν θέλει να γίνει γνωστός. Ωστόσο, για όσους ψάχνουν, κομμάτια αποδεικτικών στοιχείων της παρουσίας του μπορούν να βρεθούν σε γωνιές και σχισμές σε όλο τον κόσμο του Red Dead Redemption!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Η OpenAI υπέγραψε συμφωνία για πρόσβαση σε περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο από το API δεδομένων του Reddit, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αναδεικνύει...

Νεα

Ο Jez Corden από το Windows Central ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι τίτλοι του Xbox βρίσκονται υπό ανάπτυξη για το PlayStation. Σύμφωνα με τον Jez Corden,...

Νεα

Η Sony ανακοίνωσε ότι το Red Dead Redemption 2 και άλλα 12 παιχνίδια θα ενταχθούν στον κατάλογο παιχνιδιών του PlayStation Plus αυτόν τον μήνα....