Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

The Sims 4 Review

Παίζοντας ένα παιχνίδι της σειράς The Sims ξέρεις περίπου τι να περιμένεις. Οι Sims σου θα έχουν τις δικές τους ανθρώπινες ανάγκες, εσύ θα πρέπει να τις εκπληρώσεις και πάλι από την αρχή. Το στοίχημα της Maxis ήταν να καταφέρει να προχωρήσει την σειρά ένα βήμα παρακάτω και μένει να δούμε αν το κατάφερε.

Μετατρέψτε τον εαυτό σας σε Sim!

Το The Sims 4 είναι βασισμένο πάνω στην ίδια ιδέα με τους προκατόχους του. Οι παίκτες ελέγχουν τις δραστηριότητες και τις σχέσεις των Sims με τρόπο παρόμοιο με την πραγματική ζωή.

Ξεκινώντας θα διαπιστώσετε ότι πλέον έχετε πολύ περισσότερες επιλογές για να δημιουργήσετε τον Sim σας από τον σωματότυπό του έως τα ρούχα του. Μπορείτε να μεταφέρετε τον εαυτό σας, τους φίλους σας ή διάσημους στο παιχνίδι με ακρίβεια, με την μόνη διαφορά ότι όλοι είναι στο ίδιο ύψος. Η δημιουργία χαρακτήρων θα μπορούσε να είναι ένα ανεξάρτητο παιχνίδι με χιλιάδες διάσημα πρόσωπα να μοιράζονται online.

Τα εργαλεία κατασκευής του Sims 4 είναι τα καλύτερα της σειράς. Η κατασκευή και η ανακαίνιση των δωματίων είναι πιο εύκολη από ποτέ και μπορείτε να διαμορφώσετε μέχρι και το ύψος των τοίχων. Επιπλέον οι βελτιώσεις στην κατασκευή διαδρόμων κάνει τις ανορθόδοξες διαμορφώσεις πιο βιώσιμες. Βέβαια κάποιες στιγμές θα διαπιστώσετε ότι οι Sims σας δεν πάνε ακριβώς εκεί που θέλετε να πάνε γιατί…αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να πάνε. Για παράδειγμα θα πάνε σε τουαλέτα αρκετά μέτρα μακριά απλά γιατί έκριναν ότι αυτή που είναι δίπλα τους -και που την έχουν χρησιμοποιήσει αρκετές φορές- δεν είναι προσβάσιμη.

Οι γειτονιές έχουν αναδιαρθρωθεί κατά τρόπο που θα είναι αμφιλεγόμενος στους οπαδούς του The Sims 3 και όποιον φοβόταν ότι η σειρά θα υποστεί την ίδια καταστροφική συρρίκνωση που έπληξε το SimCity. Υπάρχουν δύο «κόσμοι» για να κατοικήσουν οι Sims, οι Willow Creek και Oasis Springs. Κάθε φορά μπορείτε να φορτώσετε μόνο μια περιοχή και σε περίπτωση που επιθυμείτε να μεταφερθείτε αλλού θα δείτε μια -σύντομη- loading screen, αφού έχουν αφαιρεθεί τα αυτοκίνητα και τα ποδήλατα του The Sims 3.

Οι Sims κυνηγούν τα όνειρα τους


 Κάθε Sim έχει μια φιλοδοξία ζωής, που έχει επιλεγεί κατά τη δημιουργία του χαρακτήρα και που μπορείτε να την αλλάξετε ανά πάσα στιγμή-ακριβώς όπως στο The Sims 3. Τα κριτήρια πάντως αυτή τη φορά είναι πιο περίπλοκα και η η επιλογή της φιλοδοξίας θα φέρει και έναν μεγαλύτερο κατάλογο tasks που θα πρέπει να κάνουν οι Sims σας για να νιώσουν ευτυχισμένοι. Εκπληρώνοντας κάθε φιλοδοξία, θα σας δώσει διάφορα bonuses και ειδικές ικανότητες.

Για να φθάσετε όμως εκεί, θα χρειαστεί να δαπανήσετε περισσότερο χρόνο και λιγότερη προσπάθεια. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και σε ότι αφορά την καριέρα των Sims σας.

Για να καταφέρετε να πάρετε προαγωγή θα δαπανήσετε πολύ χρόνο κυρίως στο να αναπτύξετε τις ικανότητες που ζητά κάθε δουλειά. Κάτι που σημαίνει λιγότερο χρόνο για άλλες δραστηριότητες για τον Sim σας όταν βρίσκεται στο σπίτι.

Όσο πάντως αυτός βρίσκεται στην δουλειά δεν θα έχετε την δυνατότητα interaction εκτός από κάποιες επιλογές που θα κάνετε σε μηνύματα που σας έρχονται σε text boxes.

Η προσθήκη των συναισθημάτων

Οι Sims σας πλέον αποκτούν συναισθήματα, όπως θυμό, λύπη,ντροπή, ζήλεια κλπ. Αυτά δημιουργούνται κυρίως από την συναναστροφή τους με άλλους Sims και ξεκλειδώνουν νέες ενέργειες που θέλουν να κάνουν.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσθήκη που δίνει νέες διαστάσεις στο παιχνίδι, όμως οι ενέργειες που θα χρειαστεί να κάνετε καμιά φορά προκαλούν γέλιο. Στο δικό μου παιχνίδι, ο χαρακτήρας μου Zlatan( ναι…από τον Ibrahimovic) αφού πέρασε αρκετά για να βρει το ταίρι του, τον προέτρεψα να φλερτάρει την μπαργούμαν, κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού με την σύζυγο του. Λίγο το ότι είναι όμορφο αγόρι, λίγο ότι η γυναίκα του είναι οξύθυμη βρέθηκε να ακούει “μπινελίκια” για περίπου δύο ημέρες, ενώ οι μόνες επιλογές που είχα για να την ηρεμήσω ήταν είτε να συνεχίσει να τον βρίζει, είτε να κάνει ένα “angy poop” (ίου) ή να προσπαθήσει να ηρεμήσει μιλώντας στον καθρέφτη.

Μια άλλη φορά ο Zlatan δέχθηκε τη “χυλόπιτα” μιας κορασίδας και ντράπηκε τόσο πολύ που έμεινε κρυμμένος 3 ολόκληρες ώρες κάτω από το κρεββάτι.

Τελικά αξίζει;

Ο μόνος αντίπαλος του είναι ο εαυτός του. Διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν σε προηγούμενα παιχνίδια θα δείτε ότι λείπουν αλλά η Maxis έχει υποσχεθεί ότι θα τα προσθέσει στην πορεία.

Παρόλα αυτά όμως, τo The Sims 4 είναι το καλύτερο παιχνίδι της δημοφιλούς σειράς και θα σας κάνει να περάσετε πολλές, μα πάρα πολλές ώρες μαζί του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η πρόεδρος του Xbox, Sarah Bond, δημιούργησε μια νέα ομάδα αφιερωμένη στη διατήρηση παιχνιδιών και στη συμβατότητα προς τα πίσω σε μελλοντικό υλικό. Αυτό...

Νεα

Η Ubisoft κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ ιστορίας για το Star Wars Outlaws, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μετά από μια πρόσφατη διαρροή, το...

Νεα

Η Rare κυκλοφόρησε την κλειστή beta του Sea of Thieves στο PlayStation 5. Η beta θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου και είναι διαθέσιμη...

Νεα

Το στούντιο Motive, το οποίο είχε αναλάβει το remake του Dead Space και την ανάπτυξη του Star Wars: Squadrons, εντάσσεται στην ευρύτερη ομάδα ανάπτυξης...