Το Wolfenstein II: The New Colossus θα είναι ένα από τα τελευταία παιχνίδια τα οποία ήταν αναγκασμένα να αλλάζουν την γερμανική έκδοση τους αφαιρώντας οτιδήποτε μπορεί να έχει σχέση με το Ναζισμό.
Εν συντομία, τα παιχνίδια που κυκλοφορούσαν στην Γερμανία θα έπρεπε να αφαιρούν τα ναζιστικά στοιχεία τους, αφού αυτά μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο για καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και μέχρι τώρα σε αυτή την κατηγορία δεν άνηκαν τα βιντεοπαιχνίδια.
Αυτό τώρα αλλάζει μετά από απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης που αποφάσισε να χαλαρώσει αυτούς τους περιορισμούς και να επιτρέψει την χρήση αυτών των στοιχείων σε συγκεκριμένες περιστάσεις.
Σύμφωνα με τη νέα κατάσταση, κάθε περίπτωση παιχνιδιού που κατατίθεται για την ηλικιακή διαβάθμισή του θα εξετάζεται και για το αν θα του επιτραπεί η όχι η χρήση ναζιστικών στοιχείων.
Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε game developer θα μπορεί να τοποθετεί ανεξέλεγκτα σβάστιγκες στο παιχνίδι του και αυτό να εγκρίνεται, αλλά είναι πλέον στην ευχέρεια των αρχών να επιτρέψουν κάτι τέτοιο ή όχι, σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση που απαιτούσε την πλήρη αφαίρεσή τους.
Ακολουθήστε το XplayGR στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις από τον χώρο του gaming και της ψυχαγωγίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο XplayGR.com.
