Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Αssasin’s Creed Liberation HD Review

Η αλήθεια είναι ότι έτσι και αλλιώς η ύπαρξη ενός female assasin προκαλεί ενδιαφέρον. Ειδικά όταν μπορείς να “την πέσεις” σε guards για να τους αποσπάσεις την προσοχή και να σε ακολουθούν σαν σκυλάκια. Το “νινί σέρνει καράβι” που λέμε.


Το Assasin’s Creed Liberation διαδραματίζεται στην Luisiana τις μέρες που η Νέα Ορλεάνη πέρναγε από τα χέρια των Γάλλων σε αυτά των Ισπανών. Ως γνωστόν η μείξη ιστορικών και φανταστικών στοιχείων στο σενάριο της σειράς είναι μοναδική και αυτό ισχύει και αυτή τη φορά.

Η έκδοση του PS Vita και η μεταφορά του στις κονσόλες

Για όσους δεν το γνωρίζουν το Assasin’s Creed Libaration είχε κυκλοφορήσει το 2012 αποκλειστικά στο PS Vita. Η μεταφορά του στις κονσόλες και στο PC ήταν μια γενναία απόφαση. Η Ubisoft αναβάθμισε τα γραφικά και τον ήχο του ενώ όπως υποστηρίζει έδωσε μεγαλύτερο βάθος στην υπόθεση του.

Βλέποντας το συγκριτικά με την έκδοση του PS Vita τα γραφικά όντως είναι πολύ αναβαθμισμένα,αντάξια τίτλων που κυκλοφόρησαν μόνο σε κονσόλες και PC. Ειδικά η Νέα Ορλεάνη είναι καλοσχεδιασμένη και μεταφέρει πλήρως το κλίμα του 18ου αιώνα. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι η εταιρία έριξε μεγάλο βάρος στα γραφικά αμελώντας να διορθώσει διάφορα άλλα προβλήματα.

Ξεκινώντας τις μάχες σύντομα θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μια περίεργη τακτοποίηση: οι guards επιτίθενται ένας-ένας με τη σειρά του.Εσείς θα πρέπει να αποκρούσετε την επίθεση και μετά να εξαπολύσετε τη δικιά σας. Αν τα καταφέρετε, αφού το targeting των εχθρών την ώρα της μάχης είναι αρκετά προβληματικό.

Lady,Assasin or Slave?

 

Παράλληλα το τρίπτυχο που χρησιμοποιείται στην πλοκή του παιχνιδιού (μίλα-ακολούθησε-σκότωσε) καταντά κουραστικό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι missions που αφορούν το trailing κάποιου προσώπου έχουν μειωθεί κατά πολύ στους επόμενους τίτλους της σειράς,εδώ όμως τις συναντούμε πολύ συχνά. Εκτός από αυτό το σενάριο πολλές φορές θα σας αναγκάσει να μην εξερευνήσετε όσο θα θέλατε τις περιοχές(εξαίρεση αποτελεί η θεοσκότεινη και μουντή τοποθεσία Bayou) μειώνοντας έτσι τον open-world χαρακτήρα του.

Παρ όλα αυτά θα σας φανεί ενδιαφέρουσα και πάνω απ όλα χρήσιμη η δυνατότητα εναλλαγής του ντυσίματος της Aveline. Αλλάζοντας την εμφάνιση σας μέσα στα dressing chambers από slave persona,σε lady ή assasin σας δίνει και διαφορετικές δυνατότητες. Η Lady Persona σας δίνει τη δυνατότητα να μην σας υποψιάζεται σχεδόν κανείς,να δωροδοκήσετε τους φρουρούς ακόμα καλύτερα,όπως γράφω και στην αρχή του κειμένου, να τους θέλξετε με την εμφάνιση σας και να ξεχάσουν το πόστο τους.  Είναι μια πολύ έξυπνη προσθήκη και διασκεδαστική.

Αξίζει να το δοκιμάσω;

To HD remake του Assasin’s Creed Liberation μπορεί να έχει έναν ενδιαφέρων πρωταγωνιστή και να μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε πως θα τα καταφέρει ένας female assasin, παρ όλα αυτά έχει συγκεκριμένα προβλήματα. Συγκρίνοντας το με το Assasins Creed III ή το Assasins Creed IV: Black Flag μοιάζει με “φτωχός συγγενής”. Πρόκειται για ένα spin-off που μπορεί να μην είναι κακό αλλά γρήγορα θα ξεχαστεί στην μετριότητα του.

To Assasin’s Creed Liberation HD είναι διαθέσιμο για Xbox 360,PS3 και PC.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Κατά τη διάρκεια του Xbox Summer Games Showcase το απόγευμα της Κυριακής, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τρεις νέες κονσόλες Xbox Series θα κυκλοφορήσουν φέτος....

Νεα

Το shooter τακτικής Valorant της Riot ήταν αποκλειστικό για PC από την κυκλοφορία του το 2020 – αλλά αυτό θα αλλάξει πολύ σύντομα. Ο...

Νεα

Η BioWare κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση για το Dragon Age Dreadwolf, η οποία περιλαμβάνει την αλλαγή του ονόματος σε Dragon Age The Veilguard. Στο...

Νεα

Το Microsoft Flight Simulator 2024 θα κυκλοφορήσει για Xbox και PC στις 19 Νοεμβρίου. Η επόμενη δόση του θρυλικού franchise θα περιλαμβάνει ταξίδια με...