Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

South Park:The Stick of Truth Review

Τα video games με θέμα την αγαπημένη σειρά South Park σίγουρα δεν διεκδικούσαν “δάφνες ποιότητας”. Αυτό ήρθε να αλλάξει με το South Park:The Stick of Truth.

Όλα ξεκινάνε από την ενεργή συμμετοχή των δημιουργών της σειράς Trey Parker και Matt Stone στην δημιουργία του παιχνιδιού. H Οbsidian προέβη στην καλύτερη επιλογή που μπορούσε να κάνει και αυτό φέρνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, με το Stick of Truth να μην είναι μόνο ένα video game αλλά στην ουσία ένα 14ωρο επεισόδιο South Park στο οποίο ο χρήστης είναι ο πρωταγωνιστής.

Fighter,Thief,Mage και…..Jew!


Έχοντας μετακομίσει μόλις στο South Park καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για εσάς. Αναλαμβάνετε τον ρόλο του Douchebag ενός περίεργου παιδιού με μια ακόμα πιο περίεργη οικογένεια. Ξεκινώντας την περιπλάνηση σας στους δρόμους του South Park για να βρείτε φίλους, σύντομα βρίσκεστε εν μέσω μια διαμάχης ανάμεσα σε Εlfs και ανθρώπους.

Στόχος σας είναι να βρείτε και να πάρετε πίσω το Stick of Truth που όποιος το έχει “μπορεί να κυβερνήσει τον κόσμο”. Το αιχμηρό και πάνω απ όλα χυδαίο χιούμορ της σειράς κάνει παντού την εμφάνιση του: από τους διαλόγους, μέχρι την επιλογή του ονόματος του χαρακτήρας σας, αφού εσείς μπορείτε να πληκτρολογήσετε ότι θέλετε,αλλά ήδη σας έχουν βαφτίσει: Douchebag!

Στην επιλογή του class έχετε τις τρεις γνωστές επιλογές αλλά και μια νέα, κατευθείαν από τον πλανήτη South Park: μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Fighter,Thief,Mage και στην καινούργια class που ονομάζεται Jew. Η αλήθεια είναι πως ό,τι και αν επιλέξετε οι διαφορές δεν φαίνονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού,καθώς πάνω-κάτω όλες οι classes έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

Οι μάχες είναι turn-based όπως στα JRPG, αλλά καθ όλα διασκεδαστικές. Τα potions μετατρέπονται σε καθημερινά προϊόντα, όπως καλαμπόκι ή soda. Οι επιθέσεις σας είναι οι περισσότερες timed-button-press όπως και οι άμυνες που βγάζετε, με το σύστημα να δουλεύει αρκετά καλά αν και θα σας δυσκολέψει αρκετά. Τα buffs και τα debuffs κάνουν την εμφάνιση τους και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την σωστή στρατηγική ανάλογα τον εχθρό που θα βρείτε απέναντι σας.

Το σενάριο πιστό στη σειρά κλιμακώνεται άγρια, εμπλέκοντας μέσα κυβερνητικές συνωμοσίες, αλλοδαπούς, εξωγήινους και ότι μπορεί να βάλει το μυαλό σας. Κατά τη διάρκεια του θα συναντήσετε όλους τους γνωστούς χαρακτήρες και θα πολεμήσετε στο πλευρό τους, αν και σε κάθε μάχη θα μπορείτε να συμμαχήσετε μόνο με έναν επιπλέον χαρακτήρα που προφανώς θα χειρίζεστε εσείς.

Από τη σειρά στο παιχνίδι

Η πόλη του South Park μεταφέρετε αυτούσια στο παιχνίδι κάτι που ικανοποιεί όλους τους fans της σειράς. Όλοι οι αγαπημένοι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνιση τους, κρατώντας τα δικά του στοιχεία ο καθένας.

Ο ήχος  είναι και αυτός παρμένος από τη σειρά,ενώ οι σπαρταριστοί διάλογοι είναι εκείνοι που ακριβώς περιμέναμε.

Σίγουρα παίζοντας κάποιος ένα παιχνίδι South Park,δεν θα περίμενε κάτι περισσότερο ή διαφορετικό από αυτό που η Obsidian και η Ubisoft προσφέρουν.

Αξίζει να το δοκιμάσω;


Πάρτε μέρος και γίνεται ο πρωταγωνιστής σε ένα επεισόδιο South Park. Αυτός είναι ο στόχος του παιχνιδιού και αυτό πραγματικά προσφέρει. Για 16 ώρες, όσο διαρκεί δηλαδή το παιχνίδι, χαθείτε στον κόσμο του South Park, σε ένα παιχνίδι που πραγματικά είναι αντάξιο της σειράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων παιχνιδιών κυκλοφόρησαν για τον Μάιο του 2024, και μαζί τους έρχονται και οι πιο πρόσφατοι αριθμοί σχετικά με τις...

Νεα

Η Polyphony Digital παρουσίασε λεπτομερώς την επόμενη σημαντική ενημέρωση για το Gran Turismo 7. Η δωρεάν ενημέρωση του Ιουλίου 2024 θα προσθέσει μια νέα...

Νεα

Ένα νέο arcade παιχνίδι αγώνων έρχεται από την iRacing. Η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Original Fire Games για την ανάπτυξη και...

Νεα

Το EA Sports FC 25 θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Αυτό αναφέρει ο γνωστός insider Billlbil-Kun, ο οποίος γράφει στο Deallabs ότι το παιχνίδι θα...