Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Sniper Elite III Review

Στην κρίσιμη καμπή του, o Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος εξελίσσεται στην Βόρεια Αφρική. Αν ο κόσμος θέλει να σταματήσει την προέλαση των Ναζί, θα πρέπει να τους προκαλέσει προβλήματα και να τους συντρίψει στην Αφρικανική Ήπειρο. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να βρεθεί ένας ήρωας. Αυτό τον ρόλο, αναλαμβάνεται στο Sniper Elite 3.

Sniper..Check.!Σφαίρες..Check!Κοντό Κούρεμα..Check!
 Η εμφάνιση του χαρακτήρα σας στο Sniper Elite 3 δεν θα σας προκαλέσει καμιά εντύπωση. Πρόκειται για τον κλασσικό Αμερικανό πεζοναύτη, με τη μυώδη εμφάνιση, τις “έξυπνες” ατάκες και τη βαριά φωνή. Εσείς όμως τον μετατρέπετε σε μια πραγματική “μηχανή θανάτου”.
Στόχος σας δεν είναι άλλος από το να κινηθείτε ανάμεσα στις γραμμές του εχθρού και με προσεκτικές κινήσεις να του φέρετε ένα καίριο πλήγμα, ενώ οι σύμμαχοι σας συνεχίζουν τις πολεμικές συγκρούσεις στο προσκήνιο. Σύντροφος σας, είναι το αγαπημένο σας sniper με το οποίο ξυπνάτε και κοιμάστε μαζί. 
Το υπόλοιπο οπλοστάσιο σας περιέχει τα βασικά: ένα shotgun με σιγαστήρα,grenades,medical kits και ένα αυτόματο όπλο. Βέβαια αν κάποτε βρεθείτε σε μάχη με αυτό στα χέρια,σημαίνει ότι μάλλον κάτι δεν έχετε κάνει σωστά…
Σημάδεψε, κάνε ζουμ,κράτα ανάσα και απόλαυσε το κατόρθωμα σου!
Όπως είναι προφανέςς όλη η ουσία του παιχνιδιού είναι να αποδείξετε τις ικανότητες σας στον χειρισμό του sniper. Εκεί έχει ρίξει και το βάρος της η Rebellion και αυτό αποδεικνύεται στις 8 αποστολές του παιχνιδιού που διαδραματίζονται σε διάφορα περιβάλλοντα που απλά..ευνοούν την ύπαρξη σας.
Αφού “κλειδώσετε” τον στόχο σας, κρατάτε την ανάσα σας (“empty lungs”) ώστε να σημαδέψετε καλύτερα, αφού στην συγκεκριμένη στιγμή η κάμερα ζουμάρει περισσότερο και τα πάντα κινούνται πιο αργά πυροβολείτε…αν η βολή σας είναι επιτυχής τότε ξεκινάει το καλύτερο μέρος του παιχνιδιού: παρακολουθείτε την πορεία της σφαίρας σας από το όπλο σας μέχρι και εκατοστά πριν το δέρμα του άτυχου Ναζί και τότε…βλέπετε την περίφημη x-ray cam βλέποντας ξεκάθαρα που χτύπησε η σφαίρα σας τον εχθρό σας και τι ζημιά του προκάλεσε!
Την συγκεκριμένη σκηνή θα την δείτε ξανά και ξανά, και θα την απολαύσετε κάθε φορά. Όπως έκανα και εγώ, που κάθε επιτυχημένη βολή την πανηγύριζα λες και έβαζα γκολ σε τελικό του Μουντιάλ.(…μέρες που είναι κιόλας) 
Για να φτάσετε όμως στην εξόντωση του αντιπάλου σας σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε κάνει μια σειρά από άλλα πράγματα σωστά. Να κρυφτείτε καλά,να πάρετε τα μέτρα σας από τυχόν απρόσκλητους επισκέπτες και προφανώς να μην έχουν καταλάβει από πριν την ύπαρξη σας οι αντίπαλοι γιατί τότε αρχίζουν τα ζόρια. 
Ο εντοπισμός σας περνάει από τρία στάδια: την υποψία της ύπαρξης σας είτε από τον θόρυβο του πυροβολισμού είτε επειδή βρέθηκε κάποιο πτώμα συντρόφου τους είτε γιατί απλά… κάποιος σας είδε, το δεύτερο στάδιο αφορά την αναζήτηση σας και τέλος αν σας βρουν ξεκινάει η επίθεση εναντίον σας. Η Α.Ι. απογοητεύει όσο αναφορά το συγκεκριμένο θέμα, αφού αν μετακινηθείτε από τη θέση σας και κρυφτείτε καλά, τότε το μήνυμα “Αll Clear” θα εμφανιστεί στην οθόνη σας και οι Ναζί θα επιστρέψουν στις προκαθορισμένες θέσεις τους αδιαφορώντας για τα πτώματα που βρίσκουν στο διάβα τους. Στην περίπτωση όμως που σας βρουν, τότε τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα, γιατί πολύ απλά δεν συγχωρούν και σας πυροβολούν στο “ψαχνό”.
Ανάλογα στο πως θα εκτελέσετε τους αντιπάλους σας κερδίζετε xp points με τα οποία ανεβαίνετε levels και ξεκλειδώνετε διάφορα upgrades.
Όσο αναφορά το online κομμάτι του παιχνιδιού υπάρχει το co-op campaign, τα κλασσικά Deathmatch και Team Deathmatch, το Distance King που μετράει μόνο η απόσταση από την οποία πετυχαίνετε τον στόχο σας και το No Cross όπου οι παίχτες χωρίζονται σε ομάδες και προσπαθούν να νικήσουν η μια την άλλη χρησιμοποιώντας μόνο snipers, χωρίς την δυνατότητα να πλησιάσει ο ένας παίχτης τον άλλον.
Γραφικά-ήχος

Τα περιβάλλοντα του Sniper Elite 3 είναι καλοσχεδιασμένα και πολύ υψηλής ποιότητας, κάτι αναμενόμενο αφού για να κάνετε τα kills σας από τόσο μεγάλη απόσταση θα χρειαστεί το παιχνίδι να έχει εξαιρετικά long draw distances και να είναι και ξεκάθαρος ο στόχος σας.
Τα physics αποτελούν ίσως ένα μειονέκτημα,αφού μετά από μια επιτυχημένη βολή τα νεκρά σώματα των Ναζί σκορπιούνται κάπως…random στον χώρο. 
O ήχος περιορίζεται σε κλασσικά πολεμικά soundtracks και sound effects, αφού οι διάλογοι είναι ανύπαρκτοι εκτός από κάποιες τυποποιημένες εκφράσεις των Ναζί την ώρα της μάχης.
Τελικά αξίζει;
Το Sniper Elite 3 θα σας δώσει αρκετές ώρες απόλαυσης και ηθικής επιβράβευσης με κάθε επιτυχημένη βολή. Η “διεστραμμένη” x-ray cam θα σας κάνει να θέλετε να πυροβολήσετε ξανά και ξανά. Γενικά το παιχνίδι μπορεί να μην είναι top-επιπέδου, αλλά παραμένει πιστό στις αρχές τις σειράς και αποτελεί μια πολύ καλή και διασκεδαστική πρόταση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Rare κυκλοφόρησε την κλειστή beta του Sea of Thieves στο PlayStation 5. Η beta θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου και είναι διαθέσιμη...

Νεα

Η Warhorse Studios, η εταιρεία ανάπτυξης του Kingdom Come: Deliverance,  θα αποκαλύψει ένα νέο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα. Σε μια ανάρτηση στο X, ο...

Νεα

Ο διευθυντής και εκτελεστικός παραγωγός της Bethesda Game Studios, Todd Howard, μίλησε για τις πιθανότητες μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στο The Elder Scrolls μετά...

Νεα

Μια αναφορά υποστηρίζει ότι το franchise Dead Space βρίσκεται σε αναμονή, αφού οι πωλήσεις του πιο πρόσφατου παιχνιδιού δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της EA....