Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments Review

Ο Sherlock Holmes, ο καλύτερος detective που υπήρξε ποτέ, επιστρέφει στο Crimes and Punishments. Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο των gamers και να τους κατακτήσει;

Η παράξενη προσωπικότητα του κυρίου Holmes


Όταν αναλαμβάνεις να μεταφέρεις μια τέτοια προσωπικότητα (είτε πραγματική είτε φανταστική) μέσα σε ένα video game το πρώτο και κυριότερο στοίχημα που βάζουν οι εταιρίες, είναι να την μεταφέρουν όπως ακριβώς είναι.

Το Serlock Holmes: Crimes and Punishments “κερδίζει” αυτό το στοίχημα από την πρώτη στιγμή. O Holmes έχει το γνωστό αγγλικό, φλεγματικό χιούμορ, είναι ιδιότροπος χαρακτήρας (θα τον δείτε κάποια στιγμή να προσποιείται ότι πεθαίνει!) αλλά πάνω απ όλα είναι πανέξυπνος.

Είναι φανερό ότι είναι η προσωπικότητα, η εξυπνάδα του και οι ανορθόδοξες μέθοδοι που χρησιμοποιεί (ειδικά στην αναπαράσταση των φόνων) είναι εκείνες που οδηγούν στη λύση κάθε μυστηρίου. Σε αυτό φυσικά τον βοηθούν κάποια επιπλέον χαρίσματα που έχει: η συγκέντρωση (Focus) που τον βοηθά να δει στοιχεία που δεν βλέπουν οι άλλοι και η φαντασία του(Fantasy) που του επιτρέπει να “φαντάζεται” το ποια είναι η σειρά των ενεργειών που οδήγησαν στο έγκλημα.

“Οκ Sherlock βρήκες τα στοιχεία. Τώρα πρέπει να τα συνδέσεις.”


Ο πυρήνας του παιχνιδιού δεν είναι μόνο να βρείτε τα στοιχεία. Είναι και να τα συνδέσετε κατάλληλα. Κάθε σύνδεση στοιχείου όμως μπορεί να οδηγήσει σε δύο συμπεράσματα και εσείς πρέπει να διαλέξετε το ένα, ώστε να καταφέρετε μέσα από αυτή την αλληλουχία να καταλήξετε στο συμπέρασμα και προφανώς στον ένοχο.

Και εκεί όμως θα βρεθείτε μπροστά σε μια ηθική επιλογή: θα καταδικάσετε τον ένοχο χωρίς ελαφρυντικά; Ή θα είστε αμείλικτοι εφαρμοστές του νόμου;

Το παιχνίδι σας δίνει πάντως ακόμα μια δυνατότητα: να επιβεβαιώσετε ότι βρήκατε τον ένοχο ( κάτι όμως που μπορεί να “χαλάσει” την εμπειρία του παιχνιδιού όπως μας προειδοποιεί η εταιρία) ή να προχωρήσετε στην επόμενη υπόθεση.

Στην περίπτωση πάντως που καταλήξετε σε λάθος ένοχο, αυτό θα έχει αντίκτυπο στο παιχνίδι σας, ενώ θα λάβετε και ένα γράμμα στο γραμματοκιβώτιο σας, το οποίο στην καλύτερη σας κάνει να αισθανθείτε…άβολα.

Γενικότερα η διάρκεια του παιχνιδιού είναι αρκούντως ικανοποιητική, αφού μια υπόθεση μπορεί να διαρκέσει έως και 2 ώρες(!) ανάλογα τις επιλογές που έχετε κάνει.

Γραφικά-Ήχος


Και αν στην πλοκή και το gameplay το Sherlock Holmes: Crimes and Punishments είναι σε υψηλά επίπεδα, τα γραφικά και ο ήχος δεν είναι το δυνατό του σημείο.

Τα γραφικά είναι κάπως…παλαιικά και σίγουρα δεν αρμόζουν σε ένα παιχνίδι του 2014, αλλά κάποιου με ηλικία 2-3 ετών.

Επιπλέον στο κομμάτι του ήχου, εκτός από τον Holmes κανένας άλλος χαρακτήρας δεν…λέει παραπάνω από αυτά που πρέπει. Ακόμα και ο Watson έχει κάποιες επαναλαμβόμενες εκφράσεις εκτός σεναρίου, ενώ οι περισσότεροι αστυνομικοί που θα συναντήσετε στην Scotland Yard θα σας υποδεχθούν με μια αναγγελία του ονόματος σας με την ίδια ακριβώς φωνή!

Τελικά αξίζει;


Αν εξαιρέσουμε τον μέτριο οπτικό και ηχητικό τομέα του, το Sherlock Holmes είναι ένα παιχνίδι που θα διασκεδάσετε.

Σας βάζει για τα καλά στο ρόλο του ιδιόρρυθμου ντετέκτιβ ενώ οι καλοσχεδιασμένες αποστολές, οι πολλαπλοί συνδυασμοί στοιχείων, αλλά και οι ηθικές και μη αποφάσεις που θα κληθείτε να λάβετε θα σας δώσουν ένα μεγάλο αίσθημα ευχαρίστησης. Ακόμα περισσότερο αν αυτός που συλλάβετε είναι ο πραγματικός ένοχος!(εντάξει πατήσαμε και εμείς μια-δύο φορές το space!)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Πριν το Skull & Bones βγει στην αγορά και αμέσως πέσει στα βαθιά, ο CEO της Ubisoft, Yves Guillemot, τόνισε ότι η τιμή του...

Νεα

Το Call of Duty: Vanguard θεωρείται ευρέως ένα από τα χειρότερα παιχνίδια Call of Duty που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Όμως, παρά τη χαμηλότερη από...

Νεα

Η Ubisoft κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ ιστορίας για το Star Wars Outlaws, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μετά από μια πρόσφατη διαρροή, το...

Νεα

Η πρόεδρος του Xbox, Sarah Bond, δημιούργησε μια νέα ομάδα αφιερωμένη στη διατήρηση παιχνιδιών και στη συμβατότητα προς τα πίσω σε μελλοντικό υλικό. Αυτό...