Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Middle-Earth: Shadow of Mordor Review

Η Μέση Γη φλέγεται. Ή βασικά την καίμε εμείς.

Η κατάρα του να είσαι αθάνατος

Το Middle Earth: Shadow of Mordor λαμβάνει χώρα ανάμεσα στα γεγονότα του The Hobbit και το The Lord of The Rings. Η οικογένεια του Talion, ενός ranger της Gondor, υπεύθυνου για την φύλαξη της Black Gate της πόλης, δολοφονείται μπροστά στα μάτια του από τους στρατιώτες του Sauron.

Ο Talion όμως δεν θα το αφήσει έτσι. Θα αναστηθεί και θα αναζητήσει εκδίκηση. Ο χαρακτήρας σας ισσοροπεί πάνω σε δύο κόσμους. Το wraith και τον κανονικό. Ο καθένας σας δίνει διαφορετικές δυνάμεις και δυνατότητες.

Η στρατηγική είναι εκείνη που κερδίζει


Μιλώντας για δυνατότητες, η στρατηγική είναι το Α και το Ω στο Shadow of Mordor. Έχοντας ως στόχο να φθάσετε μέχρι την …πόρτα του Sauron θα πρέπει να εξολοθρεύσετε πραγματικά ένα ολόκληρο στρατό.

Και ο στρατός του Sauron λοιπόν έχει ας πούμε στρατηγούς. Που θα πρέπει να σκοτώσετε. Όμως αν αργήσετε πολύ θα βρεθεί κάποιος άλλο Uruk να πάρει την θέση του άρα κάνατε μια «τρύπα στο νέρο». Ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε εδώ, ότι αν κάποιο Uruk σας σκοτώσει τότε αυξάνονται τα skills του.

Μπορείτε πολύ εύκολα να καταλάβετε ότι θα πρέπει να σχεδιάσετε σωστά τις κινήσεις σας πριν μπείτε στην μάχη. Γιατί αλλιώς το Nemesis system θα σας τιμωρήσει.
Ευτυχώς το παιχνίδι έχει προβλέψει το να σας βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα μπορείτε να αρπάξετε έναν εχθρό και να τον ανακρίνετε ώστε να σας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες που θέλετε. Και μετά είτε να τον αφήσετε να ζήσει ως υπηρέτης σας είτε να του δώσετε την χαριστική βολή.

Γενικά, το Shadow of Mordor, μπορεί να σας δίνει την εντύπωση ενός παιχνιδιού με αυξημένο βαθμό δυσκολίας, όμως αυτό στην πράξη δεν ισχύει. Ακόμα καλύτερα, πολλές φορές θα νιώσετε όντως σαν «μοναχικός καβαλάρης», όμως θα ξέρετε ότι μπορείτε να ξεπαστρέψετε εκατοντάδες κακάσχημα πλάσματα με την κοφτερή λεπίδα του σπαθιού σας!

Γραφικά- Ήχος

To Middle-Earth: Shadow of Mordor εντυπωσιάζει και στους δύο τομείς. Ο κόσμος του έχει το κατάλληλο μέγεθος και μπορείτε ναι μεν να τον εξερευνήσετε, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλος ώστε να χαθείτε.

Το περιβάλλον είναι φοβερά καλοσχεδιασμένο με κάθε λεπτομέρεια και σας μεταφέρει πλήρως στην εποχή και τις περιοχές των μαχών.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον ήχο. Πολεμικές ιαχές, γρυλίσματα, φωνές που ζητούν οίκτο, στήνουν το απόλυτο σκηνικό πολέμου.

Αξίζει η αγορά του;

Αναμφισβήτητα ναι. Το Middle Earth: Shadow of Mordor θα σας ανταμείψει για κάθε λεπτό της ώρας αλλά και του ευρώ που θα «σπαταλήσετε» για αυτό.  Μεγάλο ρόλο σε αυτό πέρα από το εθιστικό gameplay του και τα καλοσχεδιασμένα γραφικά του, παίζει και το σενάριο.

Η πρώτη σκηνή που θα δείτε θα είναι η δολοφονία του γιου και της πανέμορφη γυναίκας του Talion και μάλιστα με πολύ σκληρό τρόπο. Είμαι σίγουρος ότι και εσείς θα θέλετε εκδίκηση.

Το μόνο μειονέκτημα που υπάρχει πάντως μέχρι στιγμής, είναι η πρόθεση της Warner Bros να προσφέρει την τελική μάχη με τον Sauron σε  DLC. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η απόφαση θα αλλάξει στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Ubisoft ανακοίνωσε τον επίσημο τίτλο του επόμενου παιχνιδιού Assassin’s Creed. Ο τίτλος που προηγουμένως αναφερόταν ως Assassin’s Creed Codename Red ονομάζεται τώρα Assassin’s...

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Καθώς η παραγωγή της 2ης σεζόν της σειράς The Last of Us του HBO βρίσκεται σε ανάπτυξη, δημοσιεύθηκαν πρώτες φωτογραφίες από τα σκηνικά που...

Νεα

Το teaser trailer του The Lord of the Rings: The Rings of Power αποκαλύφθηκε από την Amazon κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσίασης στη Νέα...