Η τεράστια και σημαντική διαρροή δεδομένων της Game Freak έχει πάρει μια μάλλον ασυνήθιστη τροπή, καθώς υποτιθέμενες ιστορίες προέλευσης και δημιουργίας ιστοριών Pokemon έχουν μοιραστεί στο διαδίκτυο που κυμαίνονται από ενδιαφέρουσες έως εντελώς παράξενες.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ένας τεράστιος όγκος υποτιθέμενων πληροφοριών που διέρρευσαν τόσο για τα παλιά όσο και για τα νέα παιχνίδια Pokemon άρχισε να εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβάνοντας φαινομενικά beta sprites, concept art, και υποτίθεται ακόμη και τον πηγαίο κώδικα για τα δύο Pokemon Legends: Z-A και ακόμη και για τα μη ανακοινωθέντα παιχνίδια Gen 10. Προφανώς, ανάμεσα σε όλα αυτά υπάρχουν ιστορίες που περιγράφουν λεπτομερώς πώς ξεκίνησε ολόκληρο το σύμπαν των Pokemon, καθώς και κάτι που μοιάζει με λαϊκά παραμύθια για τις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και Pokemon.
Η λεγόμενη ιστορία προέλευσης είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα ιστορία – φαίνεται να αφηγείται μια ιστορία που ευθυγραμμίζεται κάπως με την παράδοση του θεού των Pokemon Arceus, ο οποίος, σύμφωνα με ορισμένες καταχωρήσεις στο Pokedex, «λέγεται ότι αναδύθηκε από ένα αυγό σε ένα μέρος όπου δεν υπήρχε τίποτα και στη συνέχεια διαμόρφωσε τον κόσμο». Αυτό αντικατοπτρίζεται εδώ, αλλά πέρα από την εκκόλαψη ενός αυγού, λέγεται ότι ο θεός (που στην πραγματικότητα δεν ονομάζεται Arceus εδώ) πολέμησε ενάντια σε γίγαντες που σχηματίστηκαν από τα απομεινάρια του κελύφους του αυγού του, πριν δώσει ζωή σε δύο εναλλακτικές εκδοχές του εαυτού του για να γίνουν θεοί του φωτός και του χρόνου.
Όσο για τις ιστορίες σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και Pokemon, όμως, υπάρχει λόγος που το αγαπημένο αρχικό Pokemon της δεύτερης γενιάς, Typhlosion, είναι το trend στο Twitter. Η εν λόγω υποτιθέμενη ιστορία περιγράφει λεπτομερώς μια κοπέλα που έγινε σύζυγος του και μάλιστα απέκτησε το παιδί του και δυστυχώς, είτε είναι πραγματικά αληθινή είτε όχι, φαίνεται πιθανό ότι η εικόνα του Typhlosion μπορεί να έχει καταστραφεί οριστικά για πολλούς.
Καθώς οι διαρροές βγαίνουν στην επιφάνεια, είναι πολύ πιο εύκολο για τις ψεύτικες διαρροές να ξεγλιστρήσουν μέσα από τις ρωγμές και να μείνουν σχετικά αδιαμφισβήτητες, και με αυτό κατά νου, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ με βεβαιότητα αν κάποια από αυτά τα πράγματα είναι μια πλήρης επινόηση ή ακόμα και το αποτέλεσμα λανθασμένης μετάφρασης. Η Game Freak αναγνώρισε την περασμένη εβδομάδα ότι υπήρξε παραβίαση των δεδομένων των εργαζομένων, αλλά δεν ανέφερε τίποτα για ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τα παιχνίδια της, οπότε θα πρέπει απλώς να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια.