Connect with us

Τι ψάχνεις;

Νεα

Η CD Projekt εργάζεται επίσημα σε μια συνέχεια του Cyberpunk, την τριλογία του Witcher και πολλά ακόμη

Η CD Projekt ανακοίνωσε ότι εργάζεται σε ένα σίκουελ του Cyberpunk 2077, μια νέα τριλογία παιχνιδιών Witcher, spin-off του αρχικού Witcher και ένα νέο, πρωτότυπο IP.

Τα νέα έρχονται μέσω μιας ευρείας επισκόπησης της CD Projekt που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, στην οποία αποκάλυψε ότι σκοπεύει να υποστηρίξει τρία franchises στο μέλλον. To Cyberpunk 2077, το The Witcher και ένα νέο IP.

Το σίκουελ του Cyberpunk 2077 – με την κωδική ονομασία «Project Orion» – θα αναπτυχθεί από τη CD Projekt Red North America, ένα νέο στούντιο που ανοίγει στη Βοστώνη των ΗΠΑ και «αποδεικνύει την πλήρη δύναμη και τις δυνατότητες του σύμπαντος του Cyberpunk», δήλωσε η εταιρεία.

Οι εργασίες για το Orion θα ξεκινήσουν μετά την κυκλοφορία της επερχόμενης επέκτασης του Cyberpunk 2077, Phantom Liberty, τον επόμενο χρόνο, δήλωσε η CD Projekt σε μια ενημέρωση επενδυτών.

«Τα σχέδιά μας είναι σίγουρα φιλόδοξα και απαιτούν πολλή δουλειά, αφοσίωση και περαιτέρω ανάπτυξη», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της CD Projekt και CFO Piotr Nielubowicz σε μια δήλωση. «Γι’ αυτό στήνουμε μια νέα ομάδα στη Βοστώνη, η οποία, μαζί με την διευρυνόμενη ομάδα του Βανκούβερ, θα αποτελέσουν το νέο μας στούντιο – το CD Projekt Red North America. Ως αποτέλεσμα, θα είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε πλήρως τη δεξαμενή ταλέντων στη Βόρεια Αμερική».

Το αρχικό IP της εταιρείας – με την κωδική ονομασία «Project Hadar» – έχει επωαστεί από τα τέλη του περασμένου έτους, βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση σύλληψης από μια μικρή ομάδα και θα διαφέρει από το The Witcher και το Cyberpunk 2077, δήλωσε η CDP.

Ο επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της CD Projekt, Michał Nowakowski, τόνισε ότι η δουλειά ήταν ακόμη νωρίς για το Hadar. «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτή τη στιγμή εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σε βασικές έννοιες και να βάζουμε τις βάσεις για αυτό το νέο franchise», είπε.

Στο The Witcher, η CD Projekt επιβεβαίωσε ότι το τέταρτο βασικό παιχνίδι Witcher – που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος – θα είναι η αρχή μιας νέας τριλογίας. Και τα τρία παιχνίδια σχεδιάζονται να κυκλοφορήσουν μέσα σε μια περίοδο έξι ετών μετά το πρώτο, είπε.

Εκτός από τη νέα τριλογία, «μια καινοτόμος θεώρηση του σύμπαντος του Witcher» βρίσκεται υπό ανάπτυξη στο The Molasses Flood, το αμερικανικό στούντιο πίσω από το Flame in the Flood που απέκτησε πέρυσι, με την κωδική ονομασία «Project Sirius». Η CD Projekt περιγράφει αυτό το έργο ως «μια αξέχαστη ιστορία για τους υπάρχοντες θαυμαστές του Witcher και το νέο κοινό».

Διαβάστε επίσης:  Η Nintendo καταργεί περισσότερους από 8.500 κλώνους του emulator του Switch Yuzu με μία μόνο ειδοποίηση DMCA

«Το παιχνίδι θα διαδραματίζεται στο σύμπαν του The Witcher, αλλά διαφέρει από τις προηγούμενες εκδόσεις μας στο ότι απευθύνεται σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό», είπε ο Kiciński. “Το Sirius θα παρέχει τόσο παιχνίδι για έναν παίκτη όσο και για πολλούς παίκτες.»

Τέλος, η CD Projekt ανακοίνωσε ότι εργάζεται σε ένα άλλο «πλήρες» παιχνίδι Witcher με «ένα στούντιο τρίτου μέρους με επικεφαλής πρώην βετεράνους του Witcher». Το Project Canis Majoris, είναι ένα RPG ανοιχτού κόσμου με έστιαση την ιστορία και για έναν παίκτη που διαδραματίζεται μέσα στο σύμπαν του Witcher, είπε.

«Αυτό είναι το πρώτο τέτοιο προϊόν που αναπτύσσεται εκτός του Ομίλου», σχολίασε ο Kiciński. «Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η ποιότητά του θα υστερεί σε σχέση με τις εσωτερικές μας παραγωγές. Από τεχνολογική άποψη θα βασίζεται στη Unreal Engine 5, μαζί με το σύνολο εργαλείων που δημιουργήθηκε για το Polaris. Αναμένετε πρόσθετες ανακοινώσεις σύντομα.»

Η CD Projekt δήλωσε ότι σκοπεύει να εφαρμόσει μια ιδέα franchise «flywheel», στην οποία αναπτύσσει ένα οικοσύστημα «αμοιβαία ενισχυόμενων προϊόντων» σε διάφορα μέσα. Ως μέρος αυτού, είπε ότι ανοίγει τη συνεργασία με εξωτερικές ομάδες.

«Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με έμπειρους συνεργάτες που μπορούν να ανταποκριθούν στις ποιοτικές απαιτήσεις μας και να προσφέρουν αξιόλογες εμπειρίες για τους θαυμαστές μας», δήλωσε ο Nowakowski.

«Το κάνουμε αυτό για να δημιουργήσουμε νέους, συναρπαστικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με τις επωνυμίες μας και επίσης για να επιτρέψουμε στις εσωτερικές μας ομάδες να επικεντρωθούν σε αυτό που μας οδηγεί ως εταιρεία: την ανάπτυξη επαναστατικών παιχνιδιών ρόλων».

Ο Kiciński πρόσθεσε: «Σκεπτόμενοι μπροστά, τώρα εξετάζουμε τρία μοναδικά, δυνατά και διαρκή franchise. Στο κέντρο του καθενός οραματιζόμαστε έναν αυξανόμενο αριθμό παιχνιδιών για έναν παίκτη με αξιομνημόνευτες ιστορίες, ενισχυμένες με εμπειρίες για πολλούς παίκτες.»

«Βλέπουμε τη CD PROJEKT ως μια αυξανόμενη δύναμη, που διαμορφώνεται από ομάδες που υπερηφανεύονται για τα επιτεύγματά τους και κάνουν τολμηρά βήματα για να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Η OpenAI υπέγραψε συμφωνία για πρόσβαση σε περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο από το API δεδομένων του Reddit, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αναδεικνύει...

Νεα

Η Sony ανακοίνωσε ότι το Red Dead Redemption 2 και άλλα 12 παιχνίδια θα ενταχθούν στον κατάλογο παιχνιδιών του PlayStation Plus αυτόν τον μήνα....

Νεα

Ο Jez Corden από το Windows Central ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι τίτλοι του Xbox βρίσκονται υπό ανάπτυξη για το PlayStation. Σύμφωνα με τον Jez Corden,...