Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Hearthstone: Heroes of Warcraft beta Review

Στο παρελθόν σας είχαμε δείξει μέσα από το Youtube Channel της ομάδας NotSoHardcoreTV δύο βίντεο της closed beta του Hearthstone:Heroes of Warcraft (πατήστε εδώ και εδώ για να τα δείτε). Πλέον με την closed beta να γίνεται…open σας παρουσιάζουμε το καινούργιο,εθιστικό card game της Blizzard.
Να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν ήμουν fan των card games και ούτε περίμενα ποτέ να γίνω. Το Hearthstone όμως είναι πραγματικά το κάτι άλλο.Θέλει μυαλό.Θέλει μελετημένη στρατηγική. Θέλει τις σωστές κάρτες στον σωστό χρόνο.Ένα λάθος και..μπαμ! Θα βρεθείτε από το πουθενά με 0 πόντους ζωής.

Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή,ξεκινώντας το Hearthstone θα σας δοθεί μια τράπουλα με μια από τις εννιά classes του παιχνιδιού(Druid,Hunter,Mage,Paladin,Priest,Rogue,Shaman,Warlock,Warrior). Μην ανησυχείτε, θα μπορέσετε να τις κατακτήσετε όλες, νικώντας αντίπαλους heroes διαφορετικών classes. Όταν τα καταφέρετε θα μπορείτε πλέον να αναμετρηθείτε και στην Arena.

Η τράπουλα σας περιέχει 10 από τις 20 βασικές κάρτες. Αργότερα ανεβαίνοντας level ή αγοράζοντας packs με gold θα μαζέψετε και άλλες κάρτες για να δημιουργήσετε τα δικά σας custom packs με τριάντα κάρτες.

Aρχίζοντας τα matches θα παίξετε ένα μικρό tutorial που σας μαθαίνει τους βασικούς χειρισμούς του παιχνιδιού. Οι κάρτες χωρίζονται σε τρία είδη:Spells,Weapons,Minions. Κάθε κάρτα κοστίζει ένα συγκεκριμένο αριθμό mana points. Ξεκινάτε 1 mana point στην αρχή και σε κάθε γύρο αποκτάτε ακόμη ένα.


Spells


Eίναι κάρτες που σας επιτρέπουν να εξασκήσετε ένα ability σε μια δικιά σας κάρτα ή σε ενός αντιπάλου. Δεν έχουν attack ή health.

Weapons

Ειδικού τύπου κάρτες που προσφέρουν ένα όπλο που το κρατά ο hero. Έχουν συγκεκριμένη διάρκεια γύρων, ενώ ο hero μπορεί να χρησιμοποιήσει το weapon μόνο μια φορά ανά γύρο.

Minions


Είναι οι στρατιώτες που ρίχνετε στο πεδίο της μάχης. Έχουν δύο χαρακτηριστικά το Attack και το Health. Το Attack δείχνει πόσο damage θα κάνετε στο αντίπαλο minion ή hero, ενώ το health του πόσο damage μπορεί να δεχτεί.  Κάθε minion έχει διαφορετικές ιδιότητες και πρέπει να το αξιοποιήσετε κατάλληλα.


Oι αντίπαλοι και η στρατηγική σας για να τους κερδίσετε

Κάθε φορά που ξεκινάτε μια μάχη το σύστημα θα ψάξει να βρει έναν αντίπαλο στα μέτρα σας. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σας να καταστρώσετε σωστά την στρατηγική σας ώστε να φτάσετε στη νίκη. Έχετε υπόψη σας ότι κάθε race έχει τις δικές του μοναδικές κάρτες με την Blizzard να έχει καταφέρει να βρει μια ισορροπία ανάμεσα τους.

Σε θέμα στρατηγικής είναι πολύ σημαντικό να μπορέσετε να βάλετε στο πεδίο της μάχης όσα περισσότερα minions μπορείτε,ανάλογα με το πόσο mana έχετε στη διάθεση σας. Αν είναι ας πούμε taunts απορροφούν τις επιθέσεις των αντιπάλων,γλιτώνοντας έτσι πόντους ζωής από τον hero σας.

Παίζοντας θα διαπιστώσετε ότι η στρατηγική στο Hearthstone κάνει την διαφορά. Μια λάθος επιλογή κάρτας ένας έμπειρος αντίπαλος μπορεί να την εκμεταλλευτεί κατάλληλα και να πάρει το προβάδισμα.

Γραφικά,περιβάλλον και transactions

Το ευχάριστο περιβάλλον που δημιούργησε η Blizzard μπορεί να σας απασχολήσει για πολλές ώρες. Οι heroes των παιχτών αλληλεπιδρούν μεταξύ τους,μιλώντας από μόνοι τους και κάνοντας διάφορα σχόλια! Τα γραφικά είναι υψηλού επιπέδου για ένα card game, αφού το σημαντικό σε αυτά είναι οι προφανώς οι κάρτες.

Τα in-game transactions είναι ήδη εδώ. Στο Shop θα μπορέσετε να αγοράσετε σπάνιες κάρτες και τράπουλες. Υπάρχουν βέβαια και διαθέσιμες κάρτες που αγοράζετε ξοδεύοντας gold,τα οποία αποκτάτε in-game αλλά έχετε υπ όψη σας ότι το gold το μαζεύετε πολύ δύσκολα.

Αν θα μπορούσα να βρω ένα αρνητικό στο Hearthstone είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεσο chat μεταξύ των παιχτών και η όποια επικοινωνία γίνεται μέσω προεπιλεγμένων εκφράσεων. Βέβαια είναι beta ακόμα,οπότε υπάρχει ελπίδα να δούμε κάτι τέτοιο στην ολοκληρωμένη μορφή του.

Συνοψίζοντας, το Hearthstone είναι μια κορυφαία δημιουργία,ένα πλήρως εθιστικό παιχνίδι που σε περίπτωση που αρχίσετε να το παίζετε δεν θα σταματήσετε ποτέ. Ετοιμαστείτε για ομηρικές μάχες με κάρτες και ακονίστε το μυαλό σας για να φτιάξετε τα καλύτερα custom packs και τις καλύτερες  στρατηγικές που θα σας οδηγήσουν στις πολυπόθητες νίκες!

Εγγραφείτε και εσείς και παίξτε την beta version πατώντας εδώ!

Υ.Γ. Βαθμολογία δεν υπάρχει καθώς είναι beta version και βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Στρατής Ζουμπουλιάς (Stonecity in-game)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων παιχνιδιών κυκλοφόρησαν για τον Μάιο του 2024, και μαζί τους έρχονται και οι πιο πρόσφατοι αριθμοί σχετικά με τις...

Νεα

Η Polyphony Digital παρουσίασε λεπτομερώς την επόμενη σημαντική ενημέρωση για το Gran Turismo 7. Η δωρεάν ενημέρωση του Ιουλίου 2024 θα προσθέσει μια νέα...

Νεα

Ένα νέο arcade παιχνίδι αγώνων έρχεται από την iRacing. Η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Original Fire Games για την ανάπτυξη και...

Νεα

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η 2K, ο πρωταθλητής με την ομάδα των Boston Celtics Jason Tatum θα είναι στο εξώφυλλο του επόμενου παιχνίδιού της σειράς,...