Το Grand Theft Auto χρησιμοποιείται για να διδάξει την τεχνητή νοημοσύνη που ελέγχει την αυτόματη οδήγηση των αυτοκινήτων.
Οι ερευνητές χρησιμοποιούν ανοιχτούς κόσμους φτιαγμένους από την Rockstar και άλλους προγραμματιστές για να αναπαράγουν πραγματικά δεδομένα.
Η χρήση παιχνιδιών όπως το Grand Theft Auto είναι φθηνότερη και λιγότερο χρονοβόρα από τη δημιουργία κατά παραγγελία λογισμικού μάθησης, σύμφωνα με μια έκθεση του Technology Review.
Οι ερευνητές της Intel Labs και το Πανεπιστήμιο του Darmstadt έχουν δημιουργήσει λογισμικό που μπορεί να βοηθήσει την AI να ξεχωρίζει τα οχήματα, τους πεζούς και τα υπόλοιπα στοιχεία σε παιχνίδια όπως το GTA. Κάνοντας το ίδιο με δεδομένα του πραγματικού κόσμου θα έπαιρνε “χιλιάδες ώρες” για την συλλογή και την επισήμανση των στοιχείων
«Με το τεχνητό περιβάλλον μπορούμε να συγκεντρώσουμε χωρίς κόπο ακριβή δεδομένα σε μεγαλύτερη κλίμακα με σημαντικές μεταβολές στη ρύθμιση του φωτισμού και του κλίματος», δήλωσε ο Alireza Shafaei.
Ακολουθήστε το XplayGR στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις από τον χώρο του gaming και της ψυχαγωγίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο XplayGR.com.
