Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Grid Autosport Review

 Η Codemasters είναι μια εταιρία με μεγάλη παράδοση στα racing games, αν και το Grid 2 απογοήτευσε με την έλλειψη της κάμερας από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, τις ελάχιστες real-life πίστες αλλά και τις πολλές street διαδρομές.
Η φετινή προσπάθεια της, το Grid Autosport ήρθε να τα ανατρέψει όλα αυτά και μένει να δούμε αν τα κατάφερε.

Απόλαυση διαρκείας 

Το πρώτο που θα παρατηρήσετε με το που ξεκινήσετε το παιχνίδι, είναι ότι δεν θα ξεκινήσετε κατευθείαν τους κεντρικούς αγώνες. Αντίθετα, θα τελειώσετε αρκετές seasons μέχρι να ξεκλειδώσετε το Grid Grand Slam, αφού θα πρέπει να φτάσετε το level 3 και στα πέντε διαφορετικά είδη αγώνων: Touring, Endurance,Open Wheel,Tuner, Street.
Κάθε είδος έχει την δική του γκάμα αυτοκινήτων και το δικό του leveling system.

Όταν επιλέξετε είδος αγώνων και ξεκινήσετε μια νέα season σας γίνονται προτάσεις από εταιρίες. Όσο καλύτερα τα πηγαίνετε τόσο καλύτερες θα είναι οι προτάσεις και τόσο περισσότερο xp θα παίρνετε.
Ο χρόνος που θα περάσετε με τους «προκαταρκτικούς αγώνες» υπολογίζετε σε περίπου επτά ώρες!

Από εκεί και έπειτα ξεκινά το βασικό μέρος του παιχνιδιού.

Χειρισμός και αίσθηση οδήγησης υψηλού επιπέδου 

Ένας τομέας του παιχνιδιού που ξεχωρίζει είναι ο χειρισμός των αυτοκινήτων και μαζί η αίσθηση οδήγησης που προσφέρει.

Κάθε αυτοκίνητο ανάλογα με την δομή του έχει την δική του συμπεριφορά στο δρόμο και απαιτεί από εσάς την κατάλληλη στρατηγική για να κατακτήσετε την πολυπόθητη νίκη.

Αντίστοιχα,και τα προβλήματα που δημιουργούνται από μια σύγκρουση εξαρτώνται από το είδος του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα αν οδηγώντας την formula σας, χτυπήσετε με μεγάλη ταχύτητα τον τοίχο της πίστας, τότε οι πιθανότητες να εγκαταλείψετε τον αγώνα αυξάνονται κατακόρυφα σε σχέση αν το ίδιο γινόταν με ένα αυτοκίνητο από την κατηγορία Touring. Αυτό είναι ένα θέμα, γιατί σίγουρα σε κάθε αγώνα θα έχετε κάποια επαφή ή μια έξοδο με το αυτοκίνητο σας που θα σας δημιουργήσει πρόβλημα επηρεάζοντας την επίδοση σας, χωρίς όμως να μπορείτε να το διορθώσετε κατά την διάρκεια του αφού απουσιάζουν τα pit stops, που πάντως υπήρχαν σε προηγούμενους τίτλους της σειράς.

Παρόλα αυτά η γενικότερη εμπειρία αγώνων θα σας αφήσει πλήρως ικανοποιημένους, όπως και η AI: Θα δείτε τους αντίπαλους οδηγούς να οδηγούν αρκετά ισορροπημένα, όντες επιθετικοί ή συντηρητικοί όταν πρέπει, ενώ θα κάνουν και τα λάθη τους αρκετές φορές.

Έχει και εσωτερική κάμερα! Αλλά μήπως καλύτερα να μην είχε;

 Όπως είπαμε και στον πρόλογο ένας λόγος κριτικής για το Grid 2 ήταν η απουσία cabin view. Στο Grid Autosport δεν έχουμε απλά μια τέτοια κάμερα αλλά 2! Όμως, κοιτάζοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου, θα δείτε τα πάντα «παγωμένα»,μη λειτουργικά και σε χαμηλή ανάλυση. Είναι προφανές ότι η Codemasters έκανε πρόχειρη δουλειά σε αυτή την προσθήκη απλά και μόνο για να ικανοποιήσει όπως-όπως τις απαιτήσεις των fans της.

Το παραπάνω χαρακτηριστικό είναι και το μόνο «μελανό σημείο» όσο αναφορά τα γραφικά του παιχνιδιού. Κατά τα λοιπά βλέπουμε λεπτομερέστατα μοντέλα αυτοκινήτων αλλά και πανέμορφες πίστες, ενώ εκεί που έχει γίνει φοβερή δουλειά είναι στους αγώνες street με τις πόλεις να είναι καλλιτεχνικά σχεδιασμένες, ενώ σε αρκετές από αυτές έχουν προστεθεί και γνωστές τοποθεσίες των πραγματικών πόλεων.

To damage model είναι πολύ καλό, με το αυτοκίνητο σας να παθαίνει εμφανή ζημιά ανάλογα στο που θα χτυπήσει.

Όσο αναφορά τον ήχο τα πράγματα είναι ικανοποιητικά, αν και στους «βετεράνους» των racing games, θα αφήσει μια αίσθηση ότι θα μπορούσε η Codemasters να τα πάει καλύτερα, ειδικά στους ήχους που βγαίνουν από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων.


Τελικά δικαιώνει τις προσδοκίες;

Το Grid Autosport είναι ένα από τα καλύτερα racing games της φετινής χρονιάς αποτυπώνοντας την εμπειρία της Codemasters στο συγκεκριμένο είδος. Με τα περίπου 80 αυτοκίνητα –θα προστεθούν και άλλα με DLCs- και τις 15 real-life πίστες έχει και την ποσότητα και την ποιότητα να σας ικανοποιήσει εκπληρώνοντας τελικά τον σκοπό του: να προσφέρει πλούσια και αυθεντική racing εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων παιχνιδιών κυκλοφόρησαν για τον Μάιο του 2024, και μαζί τους έρχονται και οι πιο πρόσφατοι αριθμοί σχετικά με τις...

Νεα

Η Polyphony Digital παρουσίασε λεπτομερώς την επόμενη σημαντική ενημέρωση για το Gran Turismo 7. Η δωρεάν ενημέρωση του Ιουλίου 2024 θα προσθέσει μια νέα...

Νεα

Ένα νέο arcade παιχνίδι αγώνων έρχεται από την iRacing. Η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Original Fire Games για την ανάπτυξη και...

Νεα

Ο επικεφαλής της Sonic Team, Takashi Iizuka, δήλωσε ότι θα ήθελε να φτιάξει ένα Sonic the Hedgehog RPG μια μέρα. Το μοναδικό RPG στη...