Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Destiny Review

Το Destiny, το πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας των Bungie και Activision είχε γεμίσει με ανυπομονησία τους gamers σε όλο τον κόσμο. To παιχνίδι ήδη κάνει ρεκόρ πωλήσεων και επιτέλους ήρθε η ώρα να σας το παρουσιάσουμε!

Guardians: Οι τελευταίοι φύλακες τις ανθρωπότητας

Το κύριο θέμα του Destiny είναι το ταξίδι του Guardians, των τελευταίων υπερασπιστών της ανθρωπότητας, που έχουν οριστεί να προστατεύσουν την τελευταία πόλη της Γης. Οι Guardians είναι χωρισμένοι σε τρεις διαφορετικές φυλές: Humans, Awaken, Exo
Οι παίχτες έχουν την δυνατότητα στην αρχή του παιχνιδιού να επιλέξουν πρώτα την φυλή και στη συνέχεια τη class τους. Οι διαθέσιμες classes είναι και αυτές τρεις:Hunters, Warlocks και Titans.
Η κάθε class έχει τα δικά της ξεχωριστά skills για να αντιμετωπίσει τα κύματα των εχθρών. Ανεβαίνοντας levels θα έχετε τη δυνατότητα να ξεκλειδώσετε ή και να αναβαθμίσετε νέα skills όπως επίσης το gear σας και το όπλο σας. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι άψογα σχεδιασμένο με την Bungie να έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα σε αυτό. Μάλιστα κάθε όπλο που θα έχετε θα είναι μοναδικό και δεν θα μπορείτε να το ανταλλάξετε με κάποιον άλλο παίχτη.
Η αίσθηση των όπλων είναι πάρα πολύ καλή και επαφίεται σε εσάς να βρείτε εκείνο το όπλο που θα σας βολέψει και θα σας μετατρέψει σε μια αληθινή πολεμική μηχανή!
Και μια που είπαμε για τους εχθρούς κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα χρειαστεί να πολεμήσετε απέναντι από διαφορετικά ήδη εξωγήινων που έχουν καταλάβει διαφορετικούς πλανήτες. Oι Fallen είναι μια φυλή νομάδων που έχουν την μορφή εντόμων, οι οποίοι ψάχνουν ερειπωμένους οικισμούς στη Γη, τη Σελήνη και την Αφροδίτη για πόρους. Οι Hive είναι μια φυλή αρχαίων εξωγήινων που έχουν δημιουργήσει μαζικές βάσεις κάτω από την επιφάνεια της Γης και της Σελήνης. Οι Vex είναι ανθρωποειδή που προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο της Αφροδίτης και του Άρη μετατρέποντας τους σε μηχανές τους, κάτι που ήδη έχουν κάνει με τον Ερμή.  Τέλος,οι Cabal είναι αμφίβια που έχουν δημιουργήσει τεράστια οχυρωματικά έργα στον Άρη.
Κάθε φυλή που θα συναντήσετε στο Destiny έχει τη δική της στρατηγική και χρησιμοποιεί τα δικά της όπλα στη μάχη.FPS και MMORPG μαζί

Το κύριο πρόβλημα που έφερε η κυκλοφορία του Destiny είναι σε ποιο είδος παιχνιδιού θα πρέπει να ενταχθεί. Η κριτική επικεντρώνεται στο single player campaign του τίτλου, που όντως δεν εντυπωσιάζει. Ακόμα χειρότερα, οι αποστολές ακολουθούν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που καταλήγει σε μια Darkness Zone, μέσα στην οποία δεν μπορείτε να κάνετε Respawn και όποτε η ζωή σας μηδενιστεί θα ξεκινήσετε από το τελευταίο checkpoint.
Όμως είναι ξεκάθαρο ότι η Bungie δεν εστίαζε στην single player εμπειρία. Εξάλλου το είχε δηλώσει ότι ήθελε το σύμπαν του Destiny “ζωντανό”. Τα upgrade systems των όπλων, της πανοπλίας και των skills όπως και το always online μαρτυρούν τον online χαρακτήρα του παιχνιδιού.
Ακόμη και οι single player αποστολές είναι πιο εύκολες να ολοκληρωθούν αν δημιουργήσετε μια fireteam με τους φίλους σας ή με άλλους παίχτες που ψάχνουν για ομάδα εκείνη την ώρα. Επιπλέον ακόμα και στο campaign υπάρχουν αποστολές (Strikes) που μπορούν να ολοκληρωθούν μόνο αν έχετε δημιουργήσει ή είστε μέλος κάποιας fireteam.
Όσο αναφορά το competitive multiplayer η Bungie έχει χρησιμοποιήσει όλη την εμπειρία και την γνώση που αποκόμισε από το Halo, προσφέροντας επιλογές για όλα τα γούστα. ( Control, Clash,Rumble,Skirmish,Salvage). Το Control είναι ένα είδος capture the flag όπου αναμετρούνται ομάδες των έξι, το Clash είναι το κλασσικό έξι εναντίον έξι team deathmatch,  το Rumble είναι ένας αγώνας μεταξύ έξι παιχτών, το Skirmish είναι ένα μικρό τρεις εναντίον τριών deathmatch στο οποίο οι παίχτες μπορούν να κάνουν revive τα μέλη της ομάδας τους ενώ τέλος στο Salvage οι παίχτες θα πρέπει να υπερασπιστούν μια συγκεκριμένη έκταση με relic, έως ότου αυτό εξαφανιστεί.
Γραφικά-Ήχος
Το Destiny πραγματικά ξεχωρίζει για τον οπτικοακουστικό τομέα του. Το αποτέλεσμα αυτό, προέρχεται από έναν αριστοτεχνικό συνδυασμό φανταστικών εφέ, απίστευτης μηχανής φωτισμού και τους πιο υπέροχα σχεδιασμένους πλανήτες που έχετε συναντήσει όχι απλά σε video-game αλλά ακόμα και σε ταινία!
Το περιβάλλον του Destiny είναι πανέμορφο και θα θέλετε σίγουρα να περιπλανηθείτε σε όλο το εύρος τους.  Εδώ όμως είναι και ένα από τα μειονεκτήματα του: το παιχνίδι σας καθορίζει αυτό που θα κινηθείτε και ποιες περιοχές θα εξερευνήσετε. Το θέμα όμως είναι ότι από τον κάθε πλανήτη βλέπουμε μόνο ένα αρκετά μεγάλο αλλά συγκεκριμένο κομμάτι του και οι περισσότερες αποστολές λαμβάνουν χώρα πάνω κάτω στην ίδια τοποθεσία.
Αυτό κάποια στιγμή αναμφίβολα κουράζει τους παίχτες, με μόνη διέξοδο την μεταπήδηση σε κάποιον άλλο πλανήτη.
Αξίζει τελικά η αγορά του;

Πριν προχωρήσετε στην αγορά του Destiny θα πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν είναι ένα απλό FPS αλλά ένα παιχνίδι που ο πυρήνας του βασίζεται στο always online.
Αν είστε εντάξει με αυτό, να είστε σίγουροι ότι θα σας προσφέρει μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη, ανάλογη του “θορύβου” που είχε προκληθεί ακόμα και πριν την κυκλοφορία του.
Χωρίς καμία υπερβολή, το Destiny κατατάσσεται ανάμεσα στους καλύτερους τίτλους της χρονιάς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Σε μια οικονομική πρόβλεψη που δημοσίευσε η Bain & Company, αναφέρεται ότι τα παγκόσμια έσοδα από τo gaming θα φτάσουν στα 307 δισεκατομμύρια δολάρια...

Νεα

Ένας πρώην artist της Toys For Bob ισχυρίστηκε ότι ένα πέμπτο παιχνίδι Crash Bandicoot ακυρώθηκε στο στούντιο. Ο concept artist Nicholas Kole έκανε τον...

Νεα

Τα σχέδια για μια live-action σειρά βασισμένη στο franchise Driver της Ubisoft έχουν ακυρωθεί, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία. Ωστόσο, η εταιρεία υποστήριξε ότι εξακολουθεί...

Νεα

Μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία, το Stranger Things, μόλις έδωσε στους θαυμαστές της μια τεράστια γεύση για το τι πρόκειται να...