Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Broken Age Act 1 Review

Το Broken Age είναι ένα point and click adventure game που προήλθε από τον δημιουργό του Grim Fandango,Tim Schafer και την Double Fire Productions έπειτα από μια επιτυχημένη εκστρατεία στο KickStarter.

Η ιστορία του είναι η ιστορία δύο εφήβων σε διαφορετικούς κόσμους που προσπαθούν να αλλάξουν την μοίρα τους: η Vella να μην θυσιαστεί και να ελευθερώσει το χωριό της από το φοβερό και τρομερό Mog Chotra και ο Shay που είναι φυλακισμένος από την μητέρα-computer του σ’ ένα ασφαλές και αποστειρωμένο διαστημόπλοιο.

Μεγάλη χρηματοδότηση-μεγάλες προσδοκίες


Η καμπάνια του στο Kickstarter δεν ήταν απλά επιτυχημένη αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού συνέλεξε 3.376.371$ γεννώντας μεγάλες προσδοκίες για το παιχνίδι. Ευτυχώς, κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν αποπροσανατόλισε τους παραγωγούς, αφού το Broken Age δεν προσπαθεί να δείξει κάτι άλλο από αυτό που είναι: ένα παιχνίδι με απλούς μηχανισμούς, έξυπνα puzzles και ένα σενάριο που θα σας κάνει να νιώσετε συμπάθεια προς τους δυο πρωταγωνιστές.
Τόσο η Vella όσο και ο Shay είναι δυο δραματικοί χαρακτήρες για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Μέσα από την ολοκλήρωση συγκεκριμένων tasks θα δείτε την ιστορία τους να εξελίσσεται.
Ο Mog Chotra και το mother computer

Η Vella είναι μια έφηβη την οποία έχει επιλέξει η οικογένεια της ώστε να την θυσιάσει στον Mog Chotra για να συνεχίσει να είναι ασφαλές το χωριό της. Η οικογένεια της δείχνει να νιώθει υπερήφανη για αυτή όμως η Vella δεν το βλέπει έτσι. Θέλει πολεμήσει και να νικήσει το θηρίο.

Από την άλλη πλευρά ο Shay είναι κλεισμένος σε ένα διαστημόπλοιο. Παρέα του είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που παίζει τον ρόλο της οικογένειας του. Καθημερινά μπαίνει σε επαναλαμβανόμενες αποστολές, κάτι που τον κάνει να βαριέται.Πως άλλωστε θα μπορούσες να κρατήσεις κλεισμένο έτσι έναν έφηβο;
Τα puzzles και η καλή σχέση που θα πρέπει να αναπτύξετε με τους NPCs


 Παίζοντας το Broken Age θα κληθείτε σύντομα να λύσετε αρκετούς γρίφους. Θα πρέπει να μιλήσετε σε όλους του NPCs και καλό θα ήταν να εξαντλήσετε κάθε πιθανότητα διαλόγου μαζί τους καθώς μόνο έτσι θα μπορέσετε να συνεχίσετε την ιστορία σας. Συχνά θα χρειαστεί να τους δώσετε κάποια από τα λιγοστά items που θα έχετε στο inventory σας, ώστε να σας δώσουν κάποια χρήσιμη συμβουλή ή κάποιο άλλο item που θα σας χρησιμεύσει σε επόμενο puzzle.

Στα θετικά του παιχνιδιού είναι πως αν κολλήσετε σε κάποιο puzzle,μπορείτε εύκολα να μετακινηθείτε από τον Shay στη Vella και αντίστροφα.

Αξίζει να το δοκιμάσω;
Αν είστε fan των point and click adventure games το Broken Age είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή.Το όραμα του Tim Schafer για την αναβίωση του adventure genre παίρνει σάρκα και οστά,δίνοντας μας ένα πανέμορφο game. Το όμορφα στημένο περιβάλλον του και η σύνδεση που προκαλεί με τους χαρακτήρες λόγω της ιστορία τους θα σας κινήσει σίγουρα το ενδιαφέρον.

Τα γραφικά του είναι υψηλού επιπέδου και ταιριάζουν με το ύφος του παιχνιδιού ενώ το ίδιο καλή δουλειά έχει γίνει και στο ακουστικό κομμάτι. 

Το Broken Age θα κυκλοφορήσει στις 28/1/2014 για PC,MAC,Linux και αργότερα για iOS,Android και Ouya. Mέσα στο 2014 μάλιστα θα έρθει και σαν free update το Act 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων παιχνιδιών κυκλοφόρησαν για τον Μάιο του 2024, και μαζί τους έρχονται και οι πιο πρόσφατοι αριθμοί σχετικά με τις...

Νεα

Η Polyphony Digital παρουσίασε λεπτομερώς την επόμενη σημαντική ενημέρωση για το Gran Turismo 7. Η δωρεάν ενημέρωση του Ιουλίου 2024 θα προσθέσει μια νέα...

Νεα

Ένα νέο arcade παιχνίδι αγώνων έρχεται από την iRacing. Η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Original Fire Games για την ανάπτυξη και...

Νεα

Ο επικεφαλής της Sonic Team, Takashi Iizuka, δήλωσε ότι θα ήθελε να φτιάξει ένα Sonic the Hedgehog RPG μια μέρα. Το μοναδικό RPG στη...