Connect with us

Τι ψάχνεις;

pragmatic capcom

Νεα

Πρώην στέλεχος του PlayStation λέει ότι ίσως τα AAA παιχνίδια της επόμενης γενιάς θα πρέπει ή να είναι μικρότερα ή πιο ακριβά

Ο πρώην επικεφαλής του PlayStation στην Αμερική χαρακτήρισε την τρέχουσα ανάπτυξη AAA τίτλων «απλά μη βιώσιμη» και πρότεινε ότι η διάρκεια και η τιμή των παιχνιδιών ίσως χρειαστεί να προσαρμοστούν στην επόμενη γενιά κονσολών.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενός πάνελ στο Gamelab Live την Τρίτη, το οποίο καταγράφηκε από το GamesIndustry.biz, ο Shawn Layden αναφέρθηκε στο The Last of Us 2 – ένα παιχνίδι που επέβλεψε – το οποίο είναι περίπου διπλάσιο σε διάρκεια από τον προκάτοχο του και χρειάστηκε επίσης τον διπλάσιο χρόνο ανάπτυξης.

Ενώ  δεν σχολίασε τον προϋπολογισμό του παιχνιδιού της Naughty Dog, αναφέρθηκε σε μια κοινή θεωρία ότι το κόστος ανάπτυξης αυξάνεται με κάθε νέα γενιά κονσόλας και ισχυρίστηκε ότι τα ΑΑΑ παιχνίδια της τρέχουσας γενιάς είχαν φτάσει σε ένα μπάτζερ μεταξύ 80 εκατομμυρίων και 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πρόβλημα με αυτό το μοντέλο είναι απλώς ότι δεν είναι βιώσιμο“, είπε. “Δεν νομίζω ότι, στην επόμενη γενιά, μπορείτε να πάρετε αυτούς τους αριθμούς και να τους πολλαπλασιάσετε με δύο και να πιστεύετε ότι μπορείτε να μεγαλώσετε“.

Πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η βιομηχανία στο σύνολό της πρέπει να καθίσει και να πει ‘Εντάξει, τι χτίζουμε; Ποια είναι η προσδοκία του κοινού; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταδώσουμε την ιστορία μας και να πούμε ό,τι πρέπει να πούμε;’»

Ο Layden, ο οποίος έφυγε από τη Sony το 2019 μετά από μια καριέρα τριών δεκαετιών, πρότεινε ότι τα μικρότερα διάρκεια παιχνίδια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον έλεγχο του κόστους ανάπτυξης στα PlayStation 5 και Xbox Series X.

«Είναι δύσκολο για κάθε παιχνίδι περιπέτειας να στοχεύει σε gameplay διάρκειας 50 έως 60 ωρών, γιατί αυτό θα είναι πολύ πιο ακριβό», είπε.

Διαβάστε επίσης:  Παρά την ανάπτυξη ενός «μόνιμου σύμπαντος» στο Fortnite, η Disney δεν φαίνεται να αισθάνεται άνετα με όλους τους χαρακτήρες της να χρησιμοποιούν όπλα σε ένα battle royale

Και στο τέλος μπορείτε να αφήσετε μερικούς ενδιαφέρους δημιουργούς και τις ιστορίες τους έξω από την αγορά, αν αυτό είναι το κατώφλι που πρέπει να πληρούν … Πρέπει να το αξιολογήσουμε ξανά.”

Ο Layden πρόσθεσε: «Η τεχνολογία 4K, HDR και η δημιουργία κόσμων δεν έρχονται φθηνά. Πώς μπορούμε λοιπόν να το εξετάσουμε και να πούμε: Υπάρχει άλλη απάντηση; Αντί να περάσετε πέντε χρόνια για να φτιάξετε ένα παιχνίδι 80 ωρών, πώς μοιάζουν τρία χρόνια και ένα παιχνίδι 15 ωρών; Ποιο θα ήταν το κόστος; Είναι μια εμπειρία γεμάτη; »

Συνέχισε λέγοντας: “Προσωπικά, ως παλαιότερος παίκτης… Καλωσορίζω μια επιστροφή στο gameplay 12 έως 15 ωρών [AAA]. Θα τελειώσω περισσότερα παιχνίδια, πρώτα απ ‘όλα, και ακριβώς όπως ένα καλά επεξεργασμένο κομμάτι λογοτεχνίας ή μια ταινία, θα μπορούσε να μας δώσει πιο αυστηρό, πιο συναρπαστικό περιεχόμενο. Είναι κάτι που θα ήθελα να δω μια επιστροφή σε αυτήν την στρατηγική.

Ωστόσο, ο Layden πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι ο μοναδικός πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο το μοντέλο AAA δεν είναι βιώσιμο δεν είναι η αύξηση του κόστους ανάπτυξης, αλλά το ότι οι τιμές των παιχνιδιών παραμένουν σχετικά αμετάβλητες από τη δεκαετία του ’80.

Έχουν 59,99 $ από τότε που ξεκίνησα σε αυτήν την βιομηχανία, αλλά το κόστος των παιχνιδιών έχει αυξηθεί δέκα φορές“, εξήγησε. “Εάν δεν υπάρχει ελαστικότητα στο σημείο τιμής, αλλά έχει τεράστια μεταβλητότητα στη γραμμή κόστους, το μοντέλο γίνεται πιο δύσκολο. Νομίζω ότι αυτή η γενιά πρόκειται να δει αυτές τις δύο επιταγές να συγκρούονται ” κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Το Astro Bot του PlayStation έκανε καλύτερο λανσάρισμα από οποιοδήποτε άλλο νέο 3D platformer εκτός του Super Mario που κυκλοφόρησε την τελευταία δεκαετία στην...

Νεα

Η Valve άνοιξε στο κοινό την τελευταία έκδοση του Steam Next Fest. Η εβδομαδιαία ψηφιακή εκδήλωση, η οποία προσφέρει πρόσβαση σε «χιλιάδες» δωρεάν demos...

Νεα

Η τεράστια και σημαντική διαρροή δεδομένων της Game Freak έχει πάρει μια μάλλον ασυνήθιστη τροπή, καθώς υποτιθέμενες ιστορίες προέλευσης και δημιουργίας ιστοριών Pokemon έχουν...

Νεα

Ένα φρέσκο, φουτουριστικό νέο αθλητικό παιχνίδι προστίθεται στο NBA 2K25 ως επί πληρωμή DLC, αλλά φαίνεται ότι οι προγραμματιστές μπορεί να έχουν πάρει ιδέες...