Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Τι συνέβη με τα 7000 steam codes του Sniper Elite 3

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει πανικός στα ξένα fora,sites αλλά και στο forum του Steam μετά την απόφαση της Rebellion να ανακαλέσει περίπου 7000 steam codes του Sniper Elite 3 από τους λογαριασμούς των παιχτών που είχαν πληρώσει για να τους αποκτήσουν.

Η επίσημη δήλωση της εταιρίας αναφέρει πως τα συγκεκριμένα codes είχαν κλαπεί και πωληθεί παράνομα σε διάφορα online-shops σε όλο τον κόσμο, τα οποία με τη σειρά τους τα πούλησαν σε gamers,οι οποίοι είδαν τώρα να τους αφαιρούνται.

Και αν όλα αυτά φαντάζουν φυσιολογικά μέχρι εδώ, υπάρχουν κάποια γεγονότα που περιπλέκουν την κατάσταση.

Η Rebellion στην πρώτη της ανακοίνωση στο forum του Steam δήλωσε ότι αν κάποιος παίχτης επιθυμεί να αγοράσει το παιχνίδι,να ζητήσει επιστροφή χρημάτων από το site που του πούλησε τον “κλεμμένο κωδικό” και να το αγοράσει ξανά κατευθείαν από το Steam, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από καταστήματα που πωλούσαν το παιχνίδι.

Λίγες ώρες αργότερα η ανάρτηση τροποποιήθηκε και το συγκεκριμένο κομμάτι αφαιρέθηκε.

Παρ όλα αυτά η “ζημιά” είχε ήδη γίνει αφού αρκετοί resellers είχαν στοχοποιηθεί παρότι τα keys τους (που όπως εξηγούν πολλές φορές έρχονται και ανοίγοντας physical boxes) δεν είχαν βρεθεί ανάμεσα σε αυτά που ανακάλεσε η εταιρία.

Η σελίδα CJS CDKeys που είναι pc key reseller απάντησε με μια ανακοίνωση σε υψηλό τόνο, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μονοπωλιακή τακτική της Rebellion για να αποκομίσει το υψηλότερο δυνατό κέρδος, οδηγώντας του χρήστες να αγοράσουν το παιχνίδι σε υψηλές τιμές. Ανάλογη ήταν και η απάντηση της PC Media PTE LTD, επίσημου πωλητή παιχνιδιών,  που δήλωσε ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της εταιρίας του Snipe Elite 3 για απώλεια εσόδων.

Φαίνεται ότι η υπόθεση αυτή θα τραβήξει αρκετά ακόμη και μένει να δούμε ποιος θα βγει κερδισμένος.

Πάντως όσοι gamers έχασαν τους κωδικούς τους, μπορούν να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω από το σημείο αγοράς τους, και όταν το αγοράσουν ξανά να επικοινωνήσουν με την Rebelion ώστε να τους προσφερθεί δωρεάν το pre-order DLC “Target Hitler”.

Διαβάστε εδώ το review του Sniper Elite 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Σε μια πρόσφατη οικονομική ενημέρωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει διαθέσει περισσότερα χρήματα και προσπάθειες για την προώθηση του...

Νεα

Το HYPEX, η αξιόπιστη πηγή πρώιμων πληροφοριών για το Fortnite, μοιράστηκε μερικά συναρπαστικά νέα για το Chapter 6 του παιχνιδιού. Η Epic φαίνεται να...

Νεα

Το Netflix έχει εισέλθει με επιτυχία στον κλάδο των παιχνιδιών, με τα πιο διαδραστικά στοιχεία της πλατφόρμας να κορυφώνουν τη δημοτικότητά τους με την...

Νεα

Η Paramount ακύρωσε την τηλεοπτική σειρά Halo στο Paramount+ μετά από δύο σεζόν, όπως ανακοινώθηκε. Η ανακοίνωση ήρθε χθες, με την Paramount+ να προσφέρει...