Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Wolfenstein:The New Order Review

Τι θα γινόταν αν οι Ναζί είχαν κερδίσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο; Αυτή την διαφορετική πλευρά που θα μπορούσε να ακολουθήσει η ιστορία μας παρουσιάζει το Wolfenstein:The New Order, το νέο παιχνίδι της Bethesda.

Oι Ναζί έχουν κυριεύσει τον κόσμο


Δεν είναι μόνο ότι κέρδισαν τον Β’ Π.Π. Eίναι ότι συνέχισαν και πλέον έχουν κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο.  Διαθέτουν εξαιρετικές πολεμικές μηχανές αποτέλεσμα της τεχνολογικής προόδου και των πειραμάτων του Γ Ράιχ.

Το Wolfenstein ξεχωρίζει από την αρχή για το σενάριο του και την “ματιά” των συγγραφέων του για την εναλλακτική εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας.  Μια ιστορία που σύμφωνα με τους σεναριογράφους θα ήταν πνιγμένη στο αίμα. Πειράματα σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στην Αρία φυλή λαμβάνουν χώρα πολύ συχνά στο παιχνίδι και εσείς στον ρόλο του Blazcowicz τα παρακολουθείτε πολύ συχνά να συμβαίνουν ακόμα και σε μέλος της ομάδας σας!

Ο Blazcowicz όμως δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τις ορδές των Ναζιστών, αλλά και τα προσωπικά του προβλήματα με ένα ατύχημα να τον έχει καθηλώσει για 14 χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο. Και συναισθηματικά όμως ο ήρωας μας υποφέρει με αγαπημένα του πρόσωπα να δολοφονούνται.

Οι Stealth τακτικές κερδίζουν


Στο οπλοστάσιο σας θα βρείτε τα κλασσικά όπλα (riffle,pistols,knife,grenades κλπ) αλλά και διάφορες καινούργιες εφευρέσεις των Ναζιστών. Το παιχνίδι σας επιτρέπει να ακολουθήσετε σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε στρατηγική θέλετε αλλά φαίνεται ότι τις stealth τακτικές της “αγαπάει” λίγο περισσότερο. Όταν βρεθείτε απέναντι σε ένα γερμανικό τάγμα, ή περίπολο, σε περίπτωση που σας δουν και αρχίσετε να πυροβολείτε αδιακρίτως θα δείτε νέες δυνάμεις να έρχονται συνεχώς, προσφέροντας βοήθεια στους ήδη υπάρχοντες στρατιώτες. Αν όμως αποφασίσετε να κινηθείτε κρυφά και με προσοχή μπορείτε να τους εξοντώσετε όλους χωρίς να έχετε να αντιμετωπίσετε τα κύματα των ναζιστών που δεν έρχονται με τις καλύτερες προθέσεις!

Σε θέμα gameplay μην περιμένετε να ανακαλύψετε κάτι καινούργιο: πρόκειται για ένα κλασσικό fps που κυρίως στηρίζεται στο “στιβαρό” σενάριο του.

Oι σφαίρες και τα armors βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το παιχνίδι και όσο περισσότερους αντιπάλους σκοτώσετε τόσο περισσότερα πυρομαχικά και armors θα έχετε στην κατοχή σας. Το ίδιο ισχύει και για τα healthpacks που σχεδόν ποτέ δεν θα παιδευτείτε για να βρείτε κάποιο όταν το έχετε ανάγκη.

Γραφικά-ήχος

Η εναλλακτική Γερμανία θα σας εντυπωσιάσει με την λεπτομέρεια των γραφικών της, όπως και τα περισσότερα περιβάλλοντα και χαρακτήρες του παιχνιδιού. Σε μερικές περιπτώσεις πάντως θα συναντήσετε ορισμένα low-resolution textures αλλά γενικά τα γραφικά του δεν θα σας αφήσουν παραπονεμένους. Τα cutscenes δίνουν το απαραίτητο boost στην ιστορία και είναι καλοσχεδιασμένα,με πολύ καλούς διαλόγους.

Το voice over είναι πολύ ταιριαστό κατά περίπτωση με τους Ναζί να μιλάνε πότε Γερμανικά και πότε Αγλλικά,ενώ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα ακούσετε και άλλες γλώσσες, με το αποτέλεσμα να είναι σωστό και συγχρονισμένο σύμφωνα με την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Αξίζει να το αποκτήσω;


Το Wolfenstein:The New Order δεν φέρνει καμιά καινοτομία στα fps. Παρ όλα αυτά το πολύ βαθύ και στιβαρό σενάριο του, η σωστή λειτουργία των μηχανισμών του καθώς και η καλή δουλειά του σε θέμα γραφικών και ήχου αξίζουν την προσοχή σας. Μάλιστα το replayability του αυξάνεται αφού πολύ νωρίς θα κληθείτε να λάβετε μια πολύ δύσκολη απόφαση που αξίζει να τελειώσετε το παιχνίδι και να το ξαναπαίξετε κάνοντας αυτή τη φορά διαφορετική επιλογή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Σε μια οικονομική πρόβλεψη που δημοσίευσε η Bain & Company, αναφέρεται ότι τα παγκόσμια έσοδα από τo gaming θα φτάσουν στα 307 δισεκατομμύρια δολάρια...

Νεα

Ένας πρώην artist της Toys For Bob ισχυρίστηκε ότι ένα πέμπτο παιχνίδι Crash Bandicoot ακυρώθηκε στο στούντιο. Ο concept artist Nicholas Kole έκανε τον...

Νεα

Τα σχέδια για μια live-action σειρά βασισμένη στο franchise Driver της Ubisoft έχουν ακυρωθεί, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία. Ωστόσο, η εταιρεία υποστήριξε ότι εξακολουθεί...

Νεα

Μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία, το Stranger Things, μόλις έδωσε στους θαυμαστές της μια τεράστια γεύση για το τι πρόκειται να...