Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Train Life: A Railway Simulator Review

Τα τρένα είναι ένα χόμπι που έχουν πολλοί άνθρωποι. Υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που γνωρίζουν τα πάντα για αυτά, είτε για τα μηχανικά τους μέρη, τις αποδόσεις τους, τα δρομολόγια, τα πάντα. Είναι έτσι και αλλιώς ένα αγαπημένο μέσο μεταφοράς τόσο για ταξίδια όσο και για εμπορεύματα.

Το Train Life: A Railway Simulator προσπαθεί να μεταφέρει μια τέτοια εμπειρία στις κονσόλες μας.

Train Life: A Railway Simulator Review 2

Βάθος στη μικροδιαχείριση

Το Train Life: A Railway Simulator δίνει περισσότερη έμφαση στην μικροδιαχείριση της εταιρείας τρένων στην οποία είστε ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης και μηχανοδηγός. Η επιτυχής ολοκλήρωση των δρομολογίων θα σας δώσει επιπλέον πόρους τόσο για να αναβαθμίσετε το τρένο σας, όσο και την εταιρεία σας, ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο επικερδείς συμφωνίες.

Η λειτουργία των τρένων στο Train Life: A Railway Simulator έχει μια πολύ arcade αίσθηση, που καλοσωρίζει όσους θέλουν να έχουν την πρώτη τους επαφή με τέτοιου είδους simulators. Ενώ υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία τρένων, όλες υπακούουν στο ίδιο σύστημα ελέγχου. Οι σκανδάλες του χειριστηρίου σας ελέγχουν το γκάζι ενώ τα φρένα εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας τα κουμπιά των ώμων του. Η οδήγηση είναι αρκετά καλή και απλή, αν και ο έλεγχος του γκαζιού δεν είναι αναλογικός και το επίπεδο έδαφος δεν διατηρεί σταθερή την ταχύτητα του τρένου. Αυτό μάλλον έγινε επίτηδες από τους προγραμματιστές, ώστε να μην πιάνετε μια ταχύτητα και αφήνετε το τρένο στον “αυτόματο πιλότο” αφού συνεχώς χρειάζεται την προσοχή σας.

Το career mode είναι η καρδιά του Train Life: A Railway Simulator και αυτό αποκτά μια δομή πολύ ελεύθερης μορφής. Αφού τελειώσετε το tutorial και μάθετε τις βασικές λειτουργίες, ονομάζετε την εταιρεία σας και βγαίνετε στις ράγες. Από εκεί μπορείτε να παραλάβετε συμβόλαια για φορτία, επιβάτες και ταχυδρομικά τέλη. Η ολοκλήρωση των συμβολαίων σας φέρνει χρήματα και εμπειρία με το τελευταίο που οδηγεί σε περισσότερες ανταμοιβές. Μπορεί να είναι μια μακρά, συναρπαστική εμπειρία καθώς μετακινείστε από δουλειά σε δουλειά. Μπορείτε να προσλάβετε προσωπικό και να αγοράσετε νέα τρένα για να ενισχύσετε τα ταμεία σας. Η ύπαρξη περισσότερων προγραμμάτων οδήγησης τους επιτρέπει να δημιουργούν έσοδα στο παρασκήνιο.

Η ολοκλήρωση θέσεων εργασίας για τις πόλεις τις ανεβάζει και οδηγεί σε καλύτερες ανταμοιβές, όπως χαμηλότερο κόστος ανεφοδιασμού και καλύτερη αμοιβή.

Αν πάλι θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, υπάρχουν πάνω από είκοσι σενάρια που μπορείτε να παίξετε σε μια ποικιλία διαφορετικών οχημάτων. Υπάρχει ένας συνδυασμός διαδρομών εμπορευμάτων και επιβατών που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου χάρτη. Η καθυστερημένη άφιξη δεν αποτυγχάνει αυτές τις αποστολές, αλλά μειώνει την ανταμοιβή σε XP.

Train Life: A Railway Simulator Review

Πόσο εύκολο είναι να οδηγείς ένα τρένο;

Γενικά, το Train Life: A Railway Simulator είναι μια καλή εμπειρία, με κάποιους “χαλαρούς” περιορισμούς. Πρέπει να τηρούνται τα όρια ταχύτητας, αλλά υπάρχει περίοδος χάριτος πριν αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα. Ο εκτροχιασμός ενός τρένου μπορεί να οδηγήσει στην αποτυχία μιας αποστολής, αλλά έχετε την επιλογή να κάνετε επαναφορά στο σημείο του ατυχήματος, αντί να κάνετε επανεκκίνηση. Το heads up display είναι συνήθως καλό στο να σας ενημερώνει για τους επερχόμενους κινδύνους και τα σήματα είναι αρκετά εύκολα κατανοητά.

Ενώ το GPS σας είναι καλό στην εμφάνιση μιας διαδρομής, υπάρχουν περιπτώσεις που για κάποιο λόγο εξαφανίζεται ή να σταματήσει να λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα να φτάσετε σε λάθος διαδρομή. Είναι καλύτερο να έχετε τα μάτια σας καθαρά και να ελέγχετε τον χάρτη για να προβλέψετε τις διασταυρώσεις. Στους σταθμούς, κάθε εγκατάσταση έχει σήμανση και όχι μόνο αυτές που θα αξίζουν τον κόπο στη διαδρομή σας. Τα σημεία παραλαβής δίνονται σε αυτό το καφέ βέλος που δεν ξεχωρίζει πάντα σε μουντό καιρό.

Οπτικά, το Train Life: A Railway Simulator φαίνεται μια χαρά. Τα οχήματα αποδίδονται καλά, αν και οι καμπίνες τους μπορεί να φαίνονται λίγο απλές. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα συμπυκνωμένο ισοδύναμο της Ευρώπης, η παραλλαγή από πόλη σε πόλη στερείται λίγο χαρακτήρα, και δεν δίνεται η εντύπωση ότι αλλάζεις πόλη ή χώρα. Ο καιρός είναι καλός με βροχή να πέφτει ρεαλιστικά στα παράθυρα της καμπίνας και η ομίχλη μπορεί να είναι αρκετά πυκνή. Ο επιταχυνόμενος κύκλος ημέρας/νύχτας αφήνει την αυγή και το σούρουπο να λάμπει.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Train Life: A Railway Simulator είναι μια επαρκής, arcade εμπειρία τόσο στην οδήγηση ενός τρένου όσο και στην διαχείριση μιας εταιρείας μεταφορών. Ίσως να ικανοποιεί περισσότερο στο κομμάτι της διαχείρισης, αλλά η ευκολία του σε συνδυασμό με το βάθος που διαθέτει το κάνουν μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να βιώσουν μια τέτοιου είδους εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Η OpenAI υπέγραψε συμφωνία για πρόσβαση σε περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο από το API δεδομένων του Reddit, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αναδεικνύει...

Νεα

Ο Jez Corden από το Windows Central ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι τίτλοι του Xbox βρίσκονται υπό ανάπτυξη για το PlayStation. Σύμφωνα με τον Jez Corden,...

Νεα

Η Sony ανακοίνωσε ότι το Red Dead Redemption 2 και άλλα 12 παιχνίδια θα ενταχθούν στον κατάλογο παιχνιδιών του PlayStation Plus αυτόν τον μήνα....