Connect with us

Τι ψάχνεις;

Νεα

Το Xbox επιβεβαιώνει ότι φέρνει «τέσσερα παιχνίδια» σε αντίπαλες πλατφόρμες

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι τέσσερις ανώνυμες αποκλειστικότητες του Xbox θα κυκλοφορήσουν σε άλλες πλατφόρμες κονσόλας, όπως το PlayStation 5 ή το Nintendo Switch.

Σύμφωνα με πηγές, αυτά τα παιχνίδια θα είναι τα Pentiment, Hi-Fi Rush, Sea of ​​Thieves και Grounded.

Η είδηση ​​ανακοινώθηκε ως μέρος ενός νέου podcast που σχεδιάστηκε για να δώσει μια ενημέρωση σχετικά με τα σχέδια για το μέλλον του Xbox, στο οποίο ο Phil Spencer ισχυρίστηκε ότι η απόφαση είχε ληφθεί για να διασφαλιστεί «η μακροπρόθεσμη υγεία του Xbox».

Στο podcast, ο Spencer είπε ότι το Starfield και το Indiana Jones – τίτλοι που είχαν προηγουμένως αναφερθεί ότι εξετάζονταν για το PlayStation 5 – δεν θα κυκλοφορούσαν σε πολλαπλές πλατφόρμες. Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη στο The Verge, ο εκτελεστικός διευθυντής είπε ότι δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο να φτάσουν αυτοί οι τίτλοι στο PS5 στο μέλλον («Δεν νομίζω ότι ως βιομηχανία θα έπρεπε ποτέ να αποκλείσουμε ένα παιχνίδι να πάει σε άλλο πλατφόρμα», είπε).

Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι τέσσερις ανώνυμες εκδόσεις δεν αντιπροσώπευαν «μια αλλαγή στη θεμελιώδη στρατηγική αποκλειστικότητας» και δεν υπήρχε καμία υπόσχεση πέρα ​​από αυτούς τους τίτλους που έρχονται σε αντίπαλες πλατφόρμες.

«Για να διασφαλίσουμε μακροπρόθεσμη επιτυχία τόσο για το Xbox όσο και για τη βιομηχανία συνολικά, πρέπει να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε», ανέφερε το Xbox σε μια δήλωση.

«Πρόκειται για τίτλους που είναι διαθέσιμοι στους παίκτες του Xbox για τουλάχιστον ένα χρόνο, συμπεριλαμβανομένων κρυμμένων πολύτιμων λίθων που αξίζει να γνωρίσουμε ευρύτερα και ζωντανών παιχνιδιών υπηρεσιών των οποίων οι κοινότητες θα επωφεληθούν από το να καλωσορίσουν ακόμη περισσότερους παίκτες. Θα μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτούς τους τίτλους σύντομα.»

Συνέχισε: «Φέρνοντας αυτά τα παιχνίδια σε περισσότερους παίκτες, όχι μόνο επεκτείνουμε την εμβέλεια και τον αντίκτυπο αυτών των τίτλων, αλλά αυτό θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε είτε σε μελλοντικές εκδόσεις αυτών των παιχνιδιών είτε αλλού στο χαρτοφυλάκιο πρώτου κατασκευαστή μας. Δεν υπάρχει καμία θεμελιώδης αλλαγή στην προσέγγισή μας για την αποκλειστικότητα».

Απόφαση για «τη μακροπρόθεσμη υγεία του Xbox»

Ο Phil Spencer είπε: «Θα μεταφέρουμε τέσσερα παιχνίδια στις άλλες κονσόλες – μόλις τέσσερα παιχνίδια. Δεν πρόκειται για αλλαγή στη θεμελιώδη στρατηγική μας για την αποκλειστικότητα. Λαμβάνουμε αυτές τις αποφάσεις για κάποιους συγκεκριμένους λόγους. Λαμβάνουμε κάθε απόφαση έχοντας πραγματικά κατά νου τη μακροπρόθεσμη υγεία του Xbox και η μακροπρόθεσμη υγεία του Xbox σημαίνει μια αναπτυσσόμενη πλατφόρμα, τα παιχνίδια μας να αποδίδουν, να χτίζουμε την καλύτερη πλατφόρμα για δημιουργούς και να προσεγγίζουμε όσες περισσότερες πλατφόρμες μπορούμε».

Διαβάστε επίσης:  Η Creative Assembly αναπτύσσει ένα παιχνίδι Star Wars Total War σύμφωνα με πληροφορίες

Ερωτηθείς πώς η Microsoft επέλεξε τους τέσσερις συγκεκριμένους τίτλους, ο Spencer απάντησε: «Κοιτάξαμε παιχνίδια που είναι πάνω από ένα χρόνο. Έτσι, είναι σε Xbox και PC για λίγο. Μερικά από τα παιχνίδια είναι παιχνίδια με γνώμονα την κοινότητα, νέα παιχνίδια, κάπως πρώτες επαναλήψεις ενός franchise που έχει φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, ας πούμε, σε Xbox και PC. Υπάρχει πάντα ανάπτυξη, franchise στα οποία προφανώς θέλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε».

Σχετικά με τα δύο «παιχνίδια που βασίζονται σε υπηρεσίες» που θα λειτουργούν σε πολλαπλές πλατφόρμες – πιθανώς το Sea of ​​Thieves και το Grounded – ο Spencer είπε ότι η κίνηση θα «μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτά. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι εξαιρετικό για την επιχείρηση και εξαιρετικό για τις κοινότητες – με περισσότερους παίκτες να παίζουν».

Σχετικά με τα δύο “μικρότερα παιχνίδια” – πιθανώς Hi-Fi Rush και Pentiment – ο εκτελεστικός διευθυντής είπε: «Βλέπουμε μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τις άλλες πλατφόρμες ως ένα μέρος για να αποσπάσουμε περισσότερη επιχειρηματική αξία από αυτά τα παιχνίδια, επιτρέποντάς μας να επενδύσουμε ίσως σε μελλοντικές επαναλήψεις αυτών, τόσο ίσες με αυτές, ή απλώς άλλα παρόμοια παιχνίδια στο χαρτοφυλάκιό μας.»

Και συνέχισε: «Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια καλή αξία επωνυμίας για το Xbox εκεί. Τέσσερα παιχνίδια λοιπόν, καμία υπόσχεση πέρα ​​από αυτό. Επομένως, αν βρίσκεστε σε αυτές τις άλλες πλατφόρμες και βλέπετε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια να έρχονται, μην το εκλάβετε ως σήμα ότι όλα έρχονται. Δεν είναι. Και θα μάθουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Η OpenAI υπέγραψε συμφωνία για πρόσβαση σε περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο από το API δεδομένων του Reddit, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αναδεικνύει...

Νεα

Το Ghost of Tsushima είναι η τέταρτη μεγαλύτερη κυκλοφορία του PlayStation στο Steam από πλευράς ταυτόχρονων παικτών. Σύμφωνα με στοιχεία από το SteamDB, το παιχνίδι έχει...

Νεα

Το 2025, η οικογένεια του Fast & Furious θα επανενωθεί για άλλη μια φορά για να γυρίσει την τελευταία ταινία της κύριας σειράς με...