Connect with us

Τι ψάχνεις;

Νεα

Το στούντιο του Arma 3 λέει ότι υλικό του παιχνιδιού χρησιμοποιείται για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Arma-Reforger

Η δημιουργός του Arma 3, Bohemia Interactive, δήλωσε ότι γνωρίζει την πρόσφατη κυκλοφορία βίντεο που τραβήχτηκαν από το παιχνίδι και χρησιμοποιούνται ψευδώς ως πλάνα από πραγματικές συγκρούσεις.

Το ανεξάρτητο τσέχικο στούντιο είπε ότι η πρακτική αυτή χρησιμοποιήθηκε για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, μερικές φορές άθελά τους, και κυρίως για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Αυτά τα βίντεο που δημιουργούνται από χρήστες έχουν τη δυνατότητα να γίνουν viral και κοινοποιούνται μαζικά από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μερικές φορές ακόμη και από διάφορα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ή επίσημους κυβερνητικούς θεσμούς παγκοσμίως», έγραψε σε μια ανάρτηση στο blog.

Ενώ το Arma 3 λαμβάνει χώρα σε μια φανταστική σύγκρουση το 2035, προσφέρει ένα σύνολο εργαλείων modding που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται προσαρμοσμένα στρατιωτικά σενάρια, όπλα, οχήματα και game modes.

Σύμφωνα με τη Bohemia, υπάρχουν επί του παρόντος πάνω από 20.000 mods για το Arma 3 διαθέσιμα για λήψη μέσω του Steam Workshop.

«Αν και είναι κολακευτικό το γεγονός ότι το Arma 3 προσομοιώνει τις σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις με τόσο ρεαλιστικό τρόπο, σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι που μπορεί να εκληφθεί λανθασμένα με πραγματικό υλικό μάχης και να χρησιμοποιηθεί ως πολεμική προπαγάνδα», δήλωσε ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Bohemia, Pavel Křižka.

Διαβάστε επίσης:  Ο επικεφαλής του Xbox επιβεβαιώνει ότι περισσότερα παιχνίδια έρχονται σε άλλες πλατφόρμες

«Έχει συμβεί στο παρελθόν (βίντεο του Arma 3 φέρεται να απεικόνιζαν συγκρούσεις στο Αφγανιστάν, τη Συρία, την Παλαιστίνη, ακόμη και μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν), αλλά σήμερα αυτό το περιεχόμενο έχει αποκτήσει ενδιαφέρον σε σχέση με την τρέχουσα σύγκρουση στην Ουκρανία.»

«Προσπαθήσαμε να καταπολεμήσουμε τέτοιο περιεχόμενο επισημαίνοντας αυτά τα βίντεο σε παρόχους πλατφόρμας (FB, YT, TW, IG κ.λπ.), αλλά είναι πολύ αναποτελεσματικό. Με κάθε βίντεο που αφαιρείται, ανεβαίνουν δέκα ακόμη κάθε μέρα.»

«Βρήκαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε είναι να συνεργαστούμε ενεργά με κορυφαία μέσα ενημέρωσης και επαληθευτές γεγονότων (όπως το AFP, το Reuters και άλλοι), που έχουν καλύτερη εμβέλεια και την ικανότητα να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τη διάδοση ψευδών ειδήσεων».

Η ανάρτηση ιστολογίου της Bohemia περιλαμβάνει επίσης μια λίστα σημαδιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεχωρίσουν τα βίντεο εντός παιχνιδιού από τα πλάνα του πραγματικού κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Το Star Wars: The Acolyte οδηγεί το θρυλικό διαστημικό σύμπαν φαντασίας σε νέα κατεύθυνση, προσφέροντας το πρώτο ποπ τραγούδι του franchise για το τέλος...

Νεα

Σύμφωνα με ένα νέο αρχείο που εντοπίστηκε στην Bankier, η CI Games εργάζεται πάνω σε ένα sequel για το Lords of the Fallen, το...

Νεα

Η Paradox Interactive ακύρωσε το αντίπαλο παιχνίδι των Sims, το Life By You, λίγες εβδομάδες μετά την επ’ αόριστον καθυστέρηση του παιχνιδιού. Ο αναπληρωτής...

Νεα

Το 2022, η πρώτη ταινία Uncharted έκανε παγκόσμια πρεμιέρα, με τον Tom Holland στον ρόλο του Nathan Drake. Ήταν μια εμπορική επιτυχία, που έφερε...