Connect with us

Τι ψάχνεις;

Top

Τι είδαμε στη GROW Games Expo 2017

grow games expo 2017

Σε μια πολύ καινοτόμο ιδέα η GIFTED Hellas ΑΜΚΕ, διοργάνωσε και μας παρουσίασε την πρώτη GROW Games Expo, μια έκθεση παιχνιδιών στο κέντρο της Αθήνας, στο χώρο της Τεχνόπολης, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουνίου.

Στην έκθεση έλαβαν μέρος Έλληνες δημιουργοί βιντεοπαιχνιδιών, οι οποίοι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στο κοινό τα παιχνίδια τους. Εμείς ήμασταν εκεί για να σας μεταφέρουμε τα όσα είδαμε.

Το κοινό των video games στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνεται και το ενδιαφέρον καθώς και ο χρόνος που αφιερώνουμε σε αυτά πολλαπλασιάζεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Φυσικό επακόλουθο είναι κάποιοι να το πηγαίνουν ένα βήμα παραπάνω, να μην αρκούνται απλά στο να παίζουν, αλλά να μετουσιώνουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους στη δημιουργία δικών τους video games.

grow games expo 2017

Στη GROW Games Expo είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά αρκετούς Έλληνες developers, να μιλήσουμε μαζί τους και να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Αξιοσημείωτη ήταν η διάθεση του καθενός από αυτούς να εξηγήσουν, να δείξουν, ακόμη και να παίξουν μαζί με οποιονδήποτε έδειχνε ενδιαφέρον για τα παιχνίδια τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών ήταν σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, ωστόσο εκπλαγήκαμε ευχάριστα με το αποτέλεσμα, καθώς ανάμεσα σε όσα είδαμε υπήρχαν αρκετά αξιόλογοι τίτλοι.

Ένα από τα παιχνίδια που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το Rum n Ram των Lucid Ferret, ένα παρεΐστικο παιχνίδι που μας μεταφέρει σε μια εποχή όπου το ρούμι σε όλο τον κόσμο κοντεύει να εξαντληθεί και τέσσερις παίκτες ελέγχοντας στόλους από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς της ανθρωπότητας έρχονται αντιμέτωποι προκειμένου να εξασφαλίσουν για το λαό τους τα τελευταία βαρέλια αυτού του πολύτιμου υγρού. Προχωρώντας παρακάτω, είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε το Dungeons & Robots της Glow Games Studio, ένα παιχνίδι με RPG στοιχεία, που τοποθετείται σε ένα φουτουριστικό κόσμο όπου συναντούμε έντονες μάχες με ρομπότ και πολυβόλα που αναπαριστώνται πολύ ωραία μέσα από τα πολύ όμορφα γραφικά του.

Είχαμε ήδη ενθουσιαστεί από τα πρώτα δείγματα και τα παιχνίδια που είχαμε δοκιμάσει αλλά το πιο εντυπωσιακό βρισκόταν στο βάθος του κτιρίου που φιλοξενούσε τη GROW Games Expo.

Ήμουν σχετικά διαβασμένος για όσα επρόκειτο να παρακολουθήσω και είχα δει κάποια screens από το Plague – Lost in the Underworld της ομάδας Strucks 3D, τα οποία φαίνονταν εντυπωσιακά.

Διαβάστε επίσης:  Οι παίχτες διαμαρτύρονται μετά το nerf της EA για τις ανταμοιβές του EA FC που ήταν «πολύ καλές»

Παίζοντας αυτό το ατμοσφαιρικό first person horror game που λαμβάνει χώρα στην αρχαία Ελλάδα, διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη πως είναι ακριβώς αυτό που φαινόταν.

plague

Τα γραφικά είναι όντως εξαιρετικά και ο ήχος που τα πλαισιώνει σε βάζει για τα καλά στο horror κλίμα που θέλει να δημιουργήσει. Τα όποια προβλήματα εντόπισα στο gameplay δικαιολογούνται καθώς το παιχνίδι δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο. Όταν αυτά διορθωθούν, όπως μας διαβεβαίωσαν οι developers, και κυκλοφορήσει το Plague – Lost in the Underworld, δε θα έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα horror games με πολύ μεγαλύτερο budget.

Στα αξιοσημείωτα της έκθεσης πρέπει να αναφερθεί η παρουσία της Λιθουανικής ομάδας Tag of Joy που μας παρουσίασε το παιχνίδι της Monster Buster.

board games

Και επειδή παιχνίδια δεν είναι μόνο τα video games, στο υπόγειο υπήρχε χώρος ειδικά διαμορφωμένος για board games, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να εξαντλήσει τη δημιουργικότητά του και να περάσει εποικοδομητικά το χρόνο του έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία επιτραπέζιων παιχνιδιών και να λάβει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς.

Τέλος, για τους πιο…τολμηρούς, στην είσοδο της έκθεσης υπήρχε η δυνατότητα να παίξουν “κουτσό”, και παρόλο που προσωπικά δεν το τολμήσαμε, μας ξύπνησε όμορφες παιδικές αναμνήσεις.

Για την ώρα τα budget είναι μικρά, οι ομάδες των developers είναι ολιγάριθμες ή αποτελούνται ακόμη και από ένα άτομο και ο χρόνος που μπορούν να αφιερώσουν σε αυτό που κάνουν είναι περιορισμένος, καθώς εργάζονται και δε ζουν προφανώς από τα κέρδη των παιχνιδιών που δημιουργούν. Ωστόσο η αρχή έχει γίνει και έχει πια ανοίξει ο δρόμος για την όλο και μεγαλύτερη προβολή των ελληνικών προσπαθειών στο χώρο του gaming.

Η αρχική ιδέα και η άρτια διεξαγωγή της GROW Games Expo τιμά τους διοργανωτές της και εμείς περιμένουμε μέχρι του χρόνου για να τη δούμε να μεγαλώνει με νέους τίτλους και περισσότερες συμμετοχές.

Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες των Ελλήνων game developers, αλλά και εκδηλώσεις όπως η GROW Games Expo!

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Ubisoft ανακοίνωσε τον επίσημο τίτλο του επόμενου παιχνιδιού Assassin’s Creed. Ο τίτλος που προηγουμένως αναφερόταν ως Assassin’s Creed Codename Red ονομάζεται τώρα Assassin’s...

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Καθώς η παραγωγή της 2ης σεζόν της σειράς The Last of Us του HBO βρίσκεται σε ανάπτυξη, δημοσιεύθηκαν πρώτες φωτογραφίες από τα σκηνικά που...

Νεα

Το πειρατικό co-op multiplayer παιχνίδι Sea of Thieves των Xbox Game Studios ήταν το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στο ψηφιακό PlayStation Store στην...