Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Temtem PS5 Review

Το Temtem είναι ένας πολύ ενδιαφέροντας συνδυασμός δύο ειδών παιχνιδιών. Είναι ένα RPG όπου συλλέγετε πλάσματα που ονομάζονται Temtem ενώ εξερευνάτε τον κόσμο του παιχνιδιού όπως και στο Pokemon. Παράλληλα όμως είναι ένα MMORPG όπου ξεκινάτε ένα ταξίδι με άλλους παίκτες μιλώντας και πολεμώντας μαζί τους.

Το ταξίδι ξεκινά

Για όσους ξέρετε την ιστορία του Pokemon, η ιστορία του Temtem δεν έχει μεγάλες διαφορές. Ένα παιδί που ξεκινάει ένα ταξίδι με ένα Temtem και έχει ως σκοπό να τα πιάσει όλα.

Όμως αυτή η ομοιότητα που έχει με την ιστορία των παιχνιδιών Pokemon μπορεί να κάνει την πλοκή πολύ προβλέψιμη αν και οι χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι, ενώ υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από κάθε χαρακτήρα που βρίσκετε στο δρόμο σας.

Τα βήματα για τα quests βρίσκονται πάντα διαθέσιμα στην οθόνη σας, όπως και τα sub quests, αλλά ο δρόμος προς την ολοκλήρωση τους, θα διακοπεί αρκετές φορές είτε από τυχαίες μάχες στον κόσμο του παιχνιδιού, είτε από μπρος – πίσω που θα χρειαστεί να κάνετε για να ολοκληρώσετε δευτερεύουσες αποστολές. Η εξερεύνηση κάθε πόλης παίζει σημαντικό ρόλο, αφού θα βρείτε σίγουρα δευτερεύουσες αποστολές, με χρήσιμα rewards. Η περιπλάνηση στον χάρτη του παιχνιδιού είναι εύκολη, αν και προσωπικά το να περνάς μέσα από ένα γρασίδι και να πρέπει να παλέψεις ξανά και ξανά κουράζει, αφού η διάρκεια των scents ( που αποτρέπουν τις μάχες με άγρια TemTems) είναι πολύ μικρή.

temtem-playstation-5

Το πρωτοποριακό battle system

Ένα από τα δυνατά κομμάτια του παιχνιδιού είναι το battle system του. Οι μάχες γίνονται πάντοτε με 2 ΤemΤems σε κάθε πλευρά, ένω κάθε Temtem έχει 4 κινήσεις που χρησιμοποιούν κομμάτι της stamina. Αν δεν έχετε stamina θα θυσιαστεί μέρος της ζωής σας για μια συγκεκριμένη κίνηση, επομένως η στρατηγική παίζει σημαντικό ρόλο. Φυσικά τα TemTems χωρίζονται σε elements ( όπως και τα Pokemon) επομένως θα πρέπει να σκεφτείτε καλά όχι μόνο ποια κίνηση θα χρησιμοποιήσετε αλλά και ποιο TemTem θα ρίξετε στην μάχη.

Καθώς οι διπλές μάχες είναι η βάση του παιχνιδιού το Temtem δίνει μεγάλη έμφαση στην ομαδικότητα. Οι μάχες στα dojos θα είναι επικές καθώς θα ωθήσουν την ομάδα και τις ικανότητες της στα όρια της.

temtem-screenshot

Δυστυχώς αυτές οι επικές μάχες θα είναι λίγες μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Μιας που το αναφέραμε το τέλος του παιχνιδιού έχει αρκετά πράγματα για να κάνετε. Μαζί με τα rematches με τους Dojo Masters υπάρχουν αρκετές απαιτητικές μάχες, ένας πύργος όπου αντιμετωπίζετε τυχαίους αντιπάλους με νέες ομάδες Temtem και ένα νέο νησί για να εξερευνήσετε.

Όσο δυνατό και να είναι το τέλος του ο δρόμος για να φτάσετε εκεί είναι δύσκολος. Το Airborne Archipelago είναι μεγάλο και όμορφο και αποτελείται από πολλά νησιά τα οποία έχουν διαφορετικά Temtem το καθένα. Ο αριθμός των διαθέσιμων Temtem είναι 164 όμως στα νησιά θα βρίσκεται 2-3 διαφορετικά για να αντιμετωπίσετε και να πιάσετε, κάτι που κάνει τις μάχες επαναλαμβανόμενες.

Στο multiplayer θα δείτε παίκτες να εξερευνούν τον κόσμο να πιάνουν Temtem και να αντιμετωπίζουν NPC trainers. Μπορείτε να μιλήσετε, να προτείνετε ανταλλαγές, να πάρετε μέρος σε δημοπρασίες και φυσικά να τους προκαλέσετε σε μάχη. Ο κόσμος του παιχνιδιού μοιάζει και είναι πολύ ζωντανός και αυτό είναι ακόμα ένα πολύ δυνατό σημείο του. Σε κάθε περιοχή, σε κάθε βήμα, θα βρείτε άλλους trainers να αντιμετωπίζουν τις δικές τους προκλήσεις σε ένα ανταγωνιστικό ταξίδι προς την κορυφή!

Αξίζει να το πάρω;

To Temtem είναι ένα παιχνίδι που σε πολλά σημεία μοιάζει με το Pokemon, όμως διαφοροποιείται αρκετά ώστε να δημιουργήσει τον δικό του χώρο.

Δεν είναι μόνο ότι κυκλοφορεί σε πλατφόρμες εκτός της Nintendo σε αντίθεση με τον ανταγωνιστή του, αλλά και ότι προσφέρει έναν ζωντανό κόσμο που σας περιμένει να τον ανακαλύψετε και ενώ γύρω σας βλέπετε παίχτες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις με εσάς.

Αν η Crema συνεχίσει να το υποστηρίζει με νέα Temtems και quests θα αποτελέσει το όνειρο κάθε fan, που θα ήθελε να δει ένα μεγάλης κλίμακας παιχνίδι Pokemon και να αναλάβει την πρόκληση να γίνει ο καλύτερος όλων!

 

Recommended

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Η OpenAI υπέγραψε συμφωνία για πρόσβαση σε περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο από το API δεδομένων του Reddit, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αναδεικνύει...

Νεα

Ο Jez Corden από το Windows Central ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι τίτλοι του Xbox βρίσκονται υπό ανάπτυξη για το PlayStation. Σύμφωνα με τον Jez Corden,...

Νεα

Η Sony ανακοίνωσε ότι το Red Dead Redemption 2 και άλλα 12 παιχνίδια θα ενταχθούν στον κατάλογο παιχνιδιών του PlayStation Plus αυτόν τον μήνα....