Connect with us

Τι ψάχνεις;

Features

Τα σχόλια του Μαξ Φερστάπεν δεν είναι το μόνο πρόβλημα της Motorsport Games

motorsport-games

Η αποτυχία της Motorsport Games να διοργανώσει με αξιοπρεπή τρόπο την ψηφιακό 24ωρο αγώνα του Λε Μαν, έγινε γνωστή ακόμα και σε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται ή δεν ασχολούνται με το simracing αφού ο δυο φορές πρωταθλητής της F1, δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με την διοργάνωση – στο τέλος αποσύρθηκε αυτός και η ομάδα του – και φρόντισε να το κάνει γνωστό, ζητώντας από τους χιλιάδες ανθρώπους που έβλεπαν το stream του να απεγκαταστήσουν το παιχνίδι της Motorsport Games. Τα καυστικά σχόλια εναντίον του πρωταθλητή του δημοφιλέστερου μηχανοκίνητου αθλήματος στον πλανήτη από εκείνον που έκανε την περιγραφή του event δεν βοήθησαν την κατάσταση και κάπως έτσι το rFactor ( το παιχνίδι που διεξήχθη το event) και η Motorsport Games (εκδότης) ήρθαν στην δημοσιότητα ξανά για όχι καλό λόγο.

Ο προγραμματιστής και εκδότης βιντεοπαιχνιδιών που κατέχει τα δικαιώματα για το NASCAR, το IndyCar, το 24 Hours of Le Mans και το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού έχασε το διοικητικό του συμβούλιο τον Νοέμβριο. Αυτό ήταν εβδομάδες αφότου η εταιρεία προειδοποιήθηκε ότι θα μπορούσε να διαγραφεί από το χρηματιστήριο Nasdaq λόγω της χαμηλής τιμής της μετοχής της και φήμες εμφανίστηκαν ότι η NASCAR ήταν απελπισμένη να βρει μια διέξοδο από τη συμφωνία αδειοδότησης μετά την θλιβερή κυκλοφορία του NASCAR 21: Ignition.

«Αρχίζει να είναι εκνευριστικό το γεγονός ότι οι φήμες και τα στρεβλά κομμάτια μικρών πληροφοριών σκιάζουν μερικές φορές τους σπουδαίους ανθρώπους που έχουμε εδώ στο MSGM, προσπαθώντας να προσφέρουμε σπουδαία παιχνίδια και events», είπε ο CEO Dmitry Kozko στο InsiderGaming. «Είμαστε εδώ για να κάνουμε επίσημα παιχνίδια αγώνων που θα απολαύσουν οι μάζες».

Αυτές οι «φήμες και οι διαστρεβλωμένες πληροφορίες» έρχονται μετά την εμφάνιση πολλών ζητημάτων από αρκετούς σημερινούς και προηγούμενους υπαλλήλους μαζί με άλλες πηγές κοντά στο στούντιο που έχουν προχωρήσει για να μιλήσουν για την εταιρεία και τις εσωτερικές της λειτουργίες.

Μια πηγή εξομοίωσε συγκεκριμένα την τρέχουσα κατάσταση της Motorsport Games με το Fyre Festival του 2017, όπου υποσχέθηκαν τόσα πολλά, αλλά τίποτα από αυτά που υποσχέθηκαν δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα.

«Ήταν ένα χάος», είπε ένα άλλο άτομο. «Θα άκουγες μια μέρα για αυτά τα μεγαλεπήβολα σχέδια για τους αγώνες και πώς όλα αρχίζουν να κυλάνε μόνο για να μάθεις μέρες αργότερα ότι άτομα με τα οποία ήσασταν κοντά στην εταιρεία απολύθηκαν μέσω email».

Η εμπιστοσύνη ήταν επίσης ένα ζήτημα τους τελευταίους 12 και πλέον μήνες στη Motorsport Games. Από το εκτελεστικό επίπεδο μέχρι τους υπαλλήλους, πάντα φαίνεται να υπάρχει κάτι που λέγεται ότι είναι απλώς το αντίθετο από αυτό που συνέβαινε στην πραγματικότητα.

«Υπήρχε πάντα κάποιου είδους λογομαχία γιατί κανείς δεν ήθελε να ακούσει τις προτάσεις κανενός», είπε ένας πρώην υπάλληλος. «Αν δεν ήταν αυτό που ήθελε να ακούσει ο άλλος, θα τσακώνονταν».

Συγκεκριμένα, για τον Kozko, ο ίδιος πρώην υπάλληλος είπε ότι ένιωθε, κατά καιρούς, ότι αν δεν συμφωνούσες μαζί του ή δεν του έδινες τις απαντήσεις που ήθελε να ακούσει, ήταν πιθανό να μην αντέχεις πολύ στην εταιρεία.

Όταν ρωτήθηκε για την έλλειψη εμπιστοσύνης και τις εσωτερικές διαφωνίες, ο Kozko δεν αρνήθηκε ότι υπήρξαν ζητήματα τελευταία, αλλά είπε ότι κάτι που θα μπορούσε να γίνει αντιληπτό ως τσακωμός από έναν, δεν θα ίσχυε από κάποιον άλλο.

Εκτός από το NASCAR, το στούντιο διαθέτει παιχνίδια για το 24 Hours of Le Mans, το IndyCar και το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) σε ανάπτυξη. Ενώ και οι δύο τίτλοι IndyCar και BTCC έχουν καθυστερήσει για το 2023 και το 2024, αντίστοιχα, ο Kozko είναι ανένδοτος ότι θα παραδοθούν και τα δύο και θα είναι ποιοτικά παιχνίδια.

«Το παιχνίδι IndyCar είναι ήδη διαθέσιμο και μπορούμε να τραβήξουμε στιγμιότυπα απευθείας από το παιχνίδι σήμερα, ακόμη και χρησιμοποιώντας μια ήδη λειτουργική λειτουργία φωτογραφίας μέσα από το παιχνίδι», είπε ο Kozko σχετικά με την κατάσταση του παιχνιδιού IndyCar.

Όσον αφορά την κατάσταση του BTCC, τουλάχιστον τέσσερις πηγές είπαν – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που βρίσκονται ακόμα εντός της ίδιας της Motorsport Games – ότι το παιχνίδι έχει ακυρωθεί. Ο Kozko αρνείται κατηγορηματικά κάθε είδους ακύρωση για τον τίτλο BTCC.

Όσον αφορά τα χρήματα, τον Ιούνιο, η Motorsport Games ενημερώθηκε από τη NASDAQ ότι δεν συμμορφωνόταν πλέον με την ελάχιστη τιμή προσφοράς των 1,00 $ ή περισσότερο για 30 συνεχόμενες ημέρες. Εξαιτίας αυτού, υπήρχε η ευδιάκριτη πιθανότητα να αφαιρεθεί από το NASDAQ. Ωστόσο, πέντε μήνες αργότερα, η εταιρεία μπόρεσε να ανακτήσει τη συμμόρφωσή της αφού θέσπισε μια αντίστροφη διάσπαση μετοχών 1 προς 10 για να αυξήσει την τιμή διαπραγμάτευσης ανά μετοχή της κοινής μετοχής.

Όσον αφορά το μέλλον της εταιρείας, τα χρήματα παραμένουν ένα ζήτημα. Κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών του τρίτου τριμήνου, ανακοινώθηκε για άλλη μια φορά ότι η Motorsport Games δεν πίστευε ότι είχε αρκετά κεφάλαια στη διάθεσή της – περίπου 1,8 εκατομμύρια δολάρια από τις 31 Οκτωβρίου 2022 – για να τα βγάλει πέρα τον υπόλοιπο χρόνο. Αναφέρθηκε επίσης ότι η εταιρεία αναμενόταν να «συνεχίσει σημαντικές λειτουργικές ζημίες» και «να υποστεί ζημιές για το άμεσο μέλλον» καθώς η ανάπτυξη συνεχίζεται στους διάφορους τίτλους της.

Με αυτές άδειες όπως το NASCAR και το IndyCar, υπάρχουν θαυμαστές που επιθυμούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εξαγοραστεί η εταιρεία. Υπήρξε ακόμη και συζήτηση εντός της NASCAR νωρίτερα φέτος για την ομάδα που αναρωτιόταν για τρόπους εξόδου από τη συμφωνία. Αυτό τελικά δεν οδήγησε πουθενά, επειδή με βάση τη συμφωνία που έχει αυτή τη στιγμή η NASCAR με την Motorsport Games, δεν υπήρχε άλλη εταιρεία πρόθυμη να ταιριάξει ή ακόμα και να πλησιάσει αυτό που παίρνει τώρα.

Υπήρξε επίσης η εταιρεία του iRacing να παρουσιάζεται ως πιθανός μνηστήρας εξαγοράς της Motorsport Games. Ενώ η iRacing μίλησε για αυτό εσωτερικά μέχρι την άνοιξη του 2022, τίποτα δεν προχώρησε σε αυτό το σημείο λόγω των διαφόρων συμβολαίων που έχει η Motorsport Games παράλληλα με τη NASCAR.

Είναι σαφές από τη συζήτηση ότι ο Kozko και πολλοί άλλοι που παραμένουν στους Αγώνες Motorsport θέλουν οι άνθρωποι να μπορούν να παίζουν σπουδαίους τίτλους αγώνων. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν είναι η σωστή ηγεσία για να παραδώσει πραγματικά αυτούς τους τίτλους ή θα χρειαστεί να γίνουν περισσότερες σημαντικές αλλαγές από πάνω προς τα κάτω προτού τα πράγματα χειροτερέψουν οικονομικά για την εταιρεία.

«Νομίζω ότι αρχίζουμε να βάζουμε τα πράγματα σε καλή θέση μετά από ένα δύσκολο χρόνο», είπε ένας τρέχων υπάλληλος. «Πιστεύω στη συνολική αποστολή και θα χαρώ να δω τι λένε οι άνθρωποι σε ένα ή δύο χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Team Ninja και το PlayStation κυκλοφόρησαν ένα νέο τρέιλερ του Rise of the Ronin που εξερευνά τα στυλ μάχης του παιχνιδιού. “Στο Rise...

Reviews

Ακολουθώντας μια διαφορετική διαδρομή στο σύμπαν των χαρακτήρων της DC, η Rocksteady φέρνει με το Suicide Squad: Kill The Justice League ως πρωταγωνιστές τους...

Νεα

Ο σκηνοθέτης των Elden Ring και Dark Souls, Hidetaka Miyazaki, είπε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα», να αναθέσει τον ρόλο του σκηνοθέτη σε μελλοντικά παιχνίδια...

Νεα

Ο Πρόεδρος της From Software, Hidetaka Miyazaki είπε ότι είναι «πολύ χαρούμενος» που βλέπει τους θαυμαστές να ζητούν ένα remake του Bloodborne. Οι θαυμαστές...