Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Sacred 3 Review

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς Sacred ήρθε, με πολλές αλλαγές και με μια ξεκάθαρη διαφορά φιλοσοφίας σε σχέση με τους προκατόχους του.

Κάποιος πρέπει να σταματήσει τον Lord Zane

Οι Seraphim, φύλακες της θρυλικής Heart of Ancaria και ο ιερός δεσμός με τους ανθρώπους της Ancaria διατηρούσαν την ειρήνη στην περιοχή για αιώνες, αλλά από όλα αυτά τώρα έχουν ξεχαστεί.

Ο Lord Zane – ηγεμόνας του Ashen Empire – συμμάχησε με τους Demons, προσπαθώντας να ανοίξει τις πύλες του κάτω κόσμου. Οι Heroes βλέποντας το κακό να έρχεται αποφάσισαν να αντισταθούν στα σχέδια της διαβολικής συμμαχίας.

Μπαίνοντας στον ρόλο των Heroes στόχος σας είναι να νικήσετε τον Lord Zane και να τον εμποδίσετε από το να αποκτήσει την Heart of Ancaria.

Εξέλιξη ή μήπως όχι;


Όντας το 3ο παιχνίδι της σειράς ήταν αναμενόμενο να φέρει διάφορες καινοτομίες. Δυστυχώς όμως η Deep Silver αποφάσισε οι καινοτομίες να περιοριστούν στην αφαίρεση και όχι στην προσθήκη περιεχομένου!

Σε σχέση με το Sacred 2, θα δείτε να απουσιάζει ο ανοιχτός κόσμος του παιχνιδιού περιορίζοντας σας σε συγκεκριμένες -αλλά τουλάχιστον πολύχρωμες- τοποθεσίες. H όλη ιστορία του παιχνιδιού περιορίζεται σε 15 stages με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας για να ταιριάζει με το level σας. Μην φανταστείτε όμως την δυσκολία να ανεβαίνει κατακόρυφα, αφού ειδικά παίζοντας σε co-op mode θα μπορείτε άνετε να ολοκληρώσετε stages ακόμα και πολύ μεγαλύτερου level από το δικό σας.

Ξεχάστε λοιπόν ότι είχατε συνηθίσει σε ανάλογα παιχνίδια του είδους, το πολύωρο playthrough. Συγκεκριμένα δύσκολα θα χρειαστεί να ξεπεράσετε τις 10 ώρες παιχνιδιού για να το ολοκληρώσετε στο Champion επίπεδο.

Όσο για το replayability; 
Οι εκπτώσεις συνεχίζονται και εδώ. Οι διαφορές των 4 classes δεν είναι αρκετές για να σας δώσουν το κίνητρο για να τελειώσετε την ιστορία με διαφορετικό χαρακτήρα.

Η καινοτομία των Weapon Spirits

Μια από τις λιγοστές καινοτομίες που εγκαινιάζονται στο Sacred 3 είναι η λειτουργία των Weapon Spirits. Αυτά εμφανίζονται τυχαία κατά την διάρκεια των μαχών και σας προσφέρουν buffs και status effects.  Διαρκούν για λίγα δευτερόλεπτα και σας αφαιρούν energy που χρησιμοποιείτε για τις special attacks σας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα Combat Arts, με τους χαρακτήρες σας να μαθαίνουν νέες κινήσεις. Φυσικά μην περιμένετε πληθώρα από νέες κινήσεις. Τα Combat Arts είναι συνδεδεμένα με το level σας και έχουν την μορφή άλλων ηρώων.

Στην ουσία υπάρχει μια και μοναδική στρατηγική στο Sacred 3: Αποφύγετε τις επιθέσεις των εχθρών, σημαδέψτε σωστά για να κάνετε την επίθεση σας και χρησιμοποιείστε όταν χρειάζεται τις special attacks σας.

Γραφικά-Ήχος

Το περιβάλλον του Sacred 3 είναι αναμφίβολα φανταχτερό και με πάρα πολλά χρώματα να εμπλουτίζουν την οθόνη σας σε κάθε βήμα. Η μικρή έκταση των τοποθεσιών που θα επισκεφθείτε έδωσε την δυνατότητα στους προγραμματιστές να κάνουν σχεδόν αψεγάδιαστη δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Όσο αναφορά τον ήχο είναι και αυτός σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και δεν θα σας απογοητεύσει τεχνικά. Bonus: Το πραγματικά παιδιάστικό χιούμορ που αφορά τα Bosses, που περιλαμβάνει τόσο τα ονόματα τους, όσο και αυτά που λένε.

Αξίζει η αγορά του;

Το Sacred 3 θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό και διασκεδαστικό τίτλο, όμως αυτό για κάποιο λόγο δεν έγινε. Σίγουρα δεν μοιάζει για ένα παιχνίδι που η ανάπτυξη του κράτησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Είναι πιο διασκεδαστικό με φίλους και αν αναζητάτε ένα couch co-op game μπορείτε να το προτιμήσετε. Αν πάλι όχι, οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που το ίδιο το παιχνίδι θα σας επιβάλλει να κάνετε θα σας κουράσουν, ενώ η διάρκεια του σε συνδυασμό με το μηδαμινό replaybility του δεν θα σας ενθουσιάσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Σε ένα νέο δελτίο τύπου από την Capcom σήμερα, το Resident Evil Village έχει πουλήσει επίσημα 10 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως από την πρώτη κυκλοφορία...

Νεα

Η σειρά κινουμένων σχεδίων Among Us έκανε το ντεμπούτο της κατά τη διάρκεια του Summer Game Fest την Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια του sneak...

Νεα

Η 2η σεζόν του House of the Dragon θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουνίου 2024, και ενώ το αμφιλεγόμενο τέλος του προκατόχου του, Game...

Νεα

Η 5η σεζόν του The Boys θα είναι η τελευταία σειρά της επιτυχημένης σειράς υπερηρώων του Amazon, όπως αποκάλυψε ο δημιουργός Eric Kripke. Με...