Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Rambo: The Video Game Review

O John Rambo επιστρέφει μέσα από τη δημιουργία της Teyon.

Το Rambo:The Video Game πρόκειται -σεναριακά- τουλάχιστον για μια συρραφή των τριών πρώτων ταινιών του Ράμπο. Πρακτικά αυτό δεν έχει καμιά σημασία αφού,το σενάριο παίζει δευτερεύοντα ρόλο.


Rambo στο Βιετνάμ, Rambo στην Ουάσινγκτον, Rambo και στο Αφγανιστάν 


Στο παιχνίδι θα γυρίσετε σε διάφορες περιοχές και θα αντιμετωπίσετε μιλιούνια εχθρών. Πανομοιότυπων εχθρών για την ακρίβεια, αφού μοιάζουν να έχουν βγει όλοι από το ίδιο καλούπι. Τουλάχιστον, παίρνουν πρωτοβουλίες και δεν γεμίζουν όλοι μαζί το όπλο τους,ούτε πυροβολούν όλοι ταυτόχρονα. Η A.I. των εχθρών σας βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, αν και στο δεύτερο και στο τρίτο επίπεδο δυσκολίας θα σας παιδέψουν αρκετά. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας εχθρός θα βρεθεί μπροστά σας και αντί να σας κάνει “σουρωτήρι” σας κοιτάζει επίμονα λες και θα σας ματιάσει!

Η “επαναστατική” επιλογή που χαρακτηρίζει το παιχνίδι, είναι ότι δεν κινείτε εσείς στην ουσία τον Rambo αλλά κινείται μόνος του και εσείς απλά θα πρέπει να τον καλύψετε όταν τα “πράγματα σκουραίνουν”.

Σημαντικό πρόβλημα θα έχετε όταν η health bar σας, φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα,αφού ο μόνος τρόπος να ανακτήσετε ενέργεια είναι μέσω του συστήματος “Wrath”,που αφού το ενεργοποιήσετε θα πρέπει να σκοτώσετε όσους περισσότερους εχθρούς μπορείτε,για να ανακτήσετε ενέργεια. Αναμφίβολα πρόκειται για έναν ενδιαφέρων μηχανισμό, αλλά είναι πρακτικός μόνο όταν έχετε μπροστά σας τουλάχιστον 10-15 εχθρούς, γιατί η διάρκεια του είναι απελπιστικά μικρή.

Σε περίπτωση που ο Rambo πεθάνει, έχετε δύο επιλογές: είτε να ξεκινήσετε από το τελευταίο checkpoint,είτε να ξεκινήσετε την αποστολή από την αρχή. Και αν η επιλογή να ξεκινήσετε από το τελευταίο checkpoint σας μοιάζει ιδανική, έχετε στο μυαλό σας, ότι έχετε αυτή τη δυνατότητα μόνο για πέντε φορές στο μεσαίο επίπεδο και μόνο τρεις στο υψηλότερο!

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι τα quick time events. Υπάρχουν παντού, είναι πολλά και κάποια στιγμή καταντούν κουραστικά.

Γραφικά όμοια με την χρονολογία των ταινιών και αυθεντικός ήχος


Τα γραφικά του Rambo:The Video Game είναι αντάξια των κονσολών όχι αυτής της γενιάς ακριβώς, αλλά της προηγούμενης. Σε κάποια σημεία του περιβάλλοντος η δουλειά είναι πιο προσεγμένη από κάποια άλλα που απλά απογοητεύουν. Όσο αναφορά τον Ράμπο, έχει ιδιαίτερα μεγάλο κεφάλι για το σώμα του, αλλά τουλάχιστον μοιάζει στον Σταλόνε και αυτό είναι καλό.

Όσο αναφορά τον ήχο, οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν τις αυθεντικές ηχογραφήσεις των ταινιών κάνοντας την καλύτερη δυνατή κίνηση. Όμως η ποιότητα τους είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα (αφού ηχογραφήθηκαν περίπου 30 χρόνια πριν και με τα μέσα της εποχής) ενώ πολλές φορές δεν έχουν συγχρονιστεί σωστά με τους in-game characters με αποτέλεσμα πολλές φορές να ακούγονται ομιλίες αλλά οι πρωταγωνιστές να μην δίνουν την αίσθηση ότι όντως συζητούν κάτι.

Τελικά αξίζει η αγορά του;

Όσο και αν φαίνεται παράξενο το Rambo:The Video Game παρά τα προβλήματα του, γίνεται πολύ διασκεδαστικό. Περιέχει μάλιστα και offline co-op για να το μοιραστείτε με κάποιον φίλο σας. Στη διάρκεια του θα σκοτώσετε χιλιάδες εχθρούς σαν τον αληθινό Ράμπο.

Με μια μικρότερη τιμή σίγουρα θα έκανε εντύπωση, αφού τα μειονεκτήματα του είναι αρκετά και κάποια ειδικά πολύ “χτυπητά.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Το Star Wars: The Acolyte οδηγεί το θρυλικό διαστημικό σύμπαν φαντασίας σε νέα κατεύθυνση, προσφέροντας το πρώτο ποπ τραγούδι του franchise για το τέλος...

Νεα

Σύμφωνα με ένα νέο αρχείο που εντοπίστηκε στην Bankier, η CI Games εργάζεται πάνω σε ένα sequel για το Lords of the Fallen, το...

Νεα

Η Paradox Interactive ακύρωσε το αντίπαλο παιχνίδι των Sims, το Life By You, λίγες εβδομάδες μετά την επ’ αόριστον καθυστέρηση του παιχνιδιού. Ο αναπληρωτής...

Νεα

Το 2022, η πρώτη ταινία Uncharted έκανε παγκόσμια πρεμιέρα, με τον Tom Holland στον ρόλο του Nathan Drake. Ήταν μια εμπορική επιτυχία, που έφερε...