Connect with us

Τι ψάχνεις;

Νεα

Προγραμματιστής παιχνιδιού του Steam κατηγορείται ότι έδωσε στους παίκτες δωρεάν αντικείμενα με αντάλλαγμα θετικές κριτικές

Ο προγραμματιστής ενός παιχνιδιού στο Steam που έχει επί του παρόντος «συντριπτικά θετικές» κριτικές στην πλατφόρμα έχει κατηγορηθεί ότι το πέτυχε δωροδοκώντας τους παίκτες με δωρεάν αντικείμενα εντός του παιχνιδιού.

Ο χρήστης του Reddit Glavurdan δημοσίευσε ένα μήνυμα στη σελίδα Steam του Reddit με τίτλο “Γιατί αυτό δεν παραβιάζει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Steam;

Ο Glavurdan δημοσίευσε στιγμιότυπα οθόνης που λαμβάνονται από τη Σελίδα καταστήματος Steam για ένα παιχνίδι που ονομάζεται Shinobi Warfare, το οποίο έχει επί του παρόντος μια κατάταξη αξιολόγησης «συντριπτικά θετική».

Από τις 3067 κριτικές που δημοσιεύτηκαν για το παιχνίδι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, οι 2925 από αυτές είναι θετικές, δίνοντας στο παιχνίδι μια προφανή βαθμολογία ικανοποίησης 95%.

Ωστόσο, ο Glavurdan επισημαίνει επίσης ότι ένα μήνυμα στον Discord server του παιχνιδιού λέει στους παίκτες ότι μπορούν να κερδίσουν 1000 δωρεάν πετράδια για χρήση στο παιχνίδι αφήνοντας μια θετική κριτική στο Steam.

«Γεια σε όλους», γράφει το μήνυμα. «Έχουμε άλλη μια ευκαιρία για όλους σας να αποκτήσετε 1000 δωρεάν πετράδια! Πως να το κάνεις; Κατεβάστε το Shinobi Warfare στο Steam, αφού παίξετε το παιχνίδι έχετε την επιλογή να γράψετε μια κριτική.

Γράψτε μια θετική κριτική για το παιχνίδι μας και τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο @Zen μαζί με την αποστολή του ονόματος χρήστη σας στο παιχνίδι.»

Διαβάστε επίσης:  25 παιχνίδια που φεύγουν από το PlayStation Plus τον Μάιο

Αν και η ανάρτηση είναι από το 2022, η πρακτική φαίνεται να συνεχίζεται, με μια σταθερή ροή σύντομων θετικών κριτικών που συνεχίζει να κυκλοφορεί για το παιχνίδι.

Πολλές από τις πιο πρόσφατες κριτικές χρησιμοποιούν τη λέξη «νοσταλγική» ή αναφέρονται στην παιδική τους ηλικία, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να έχει διανεμηθεί μια πιο πρόσφατη προτροπή που προτείνει στους παίκτες να πουν κάτι τέτοιο.

Η ενότητα κριτικής του παιχνιδιού στο Steam έχει έναν αστερίσκο δίπλα που λέει: «Το προσωπικό του Steam εξετάζει την πρόσφατη δραστηριότητα κριτικής των χρηστών.»

Σημειώνει επίσης ότι το χρονικό εύρος μεταξύ Μαρτίου 2022 και Μαρτίου 2024 “έχει επισημανθεί ότι περιέχει ένα μη φυσιολογικό σύνολο κριτικών που πιστεύουμε ότι δεν σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την πιθανότητα να απολαύσατε το προϊόν».

Η πρακτική που φέρεται να εφαρμόζεται από τους προγραμματιστές του Shinobi Warfare έρχεται σε αντίθεση με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Steam. Μια σημείωση στις Συνήθεις Ερωτήσεις της πλατφόρμας στην ενότητα Κριτικές χρηστών αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται να αναγκάζονται οι κριτικοί να γράφουν θετικές κριτικές με αντάλλαγμα οφέλη.

«Μην επηρεάζετε τεχνητά τις βαθμολογίες κριτικής», λέει. «Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν τη χρήση πολλών λογαριασμών για να αφήσουν κριτικές, τον εξαναγκασμό άλλων παικτών να αφήσουν κριτικές ή την αποδοχή πληρωμών ή άλλης αποζημίωσης για να αφήσουν κριτικές.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Rare κυκλοφόρησε την κλειστή beta του Sea of Thieves στο PlayStation 5. Η beta θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου και είναι διαθέσιμη...

Νεα

Η Warhorse Studios, η εταιρεία ανάπτυξης του Kingdom Come: Deliverance,  θα αποκαλύψει ένα νέο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα. Σε μια ανάρτηση στο X, ο...

Νεα

Ο διευθυντής και εκτελεστικός παραγωγός της Bethesda Game Studios, Todd Howard, μίλησε για τις πιθανότητες μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στο The Elder Scrolls μετά...

Νεα

Μια αναφορά υποστηρίζει ότι το franchise Dead Space βρίσκεται σε αναμονή, αφού οι πωλήσεις του πιο πρόσφατου παιχνιδιού δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της EA....