Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Prince of Persia: The Lost Crown Review

Η σειρά Prince of Persia έχει μια μακρά ιστορία στην βιομηχανία του gaming.

Το νέο παιχνίδι της σειράς, Prince of Persia: The Lost Crown, από την Ubisoft Montpellier,θέλει να συνεχίσει αυτή την ιστορία με τρόπο τέτοιο ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι ένα από τα πιο εμβληματικά franchises.

H απαγωγή του πρίγκηπα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο The Lost Crown δεν παίζετε ως Prince of Persia, αλλά ελέγχετε τον Sargon, έναν από τους επτά Αθάνατους, επίλεκτους πολεμιστές που προστατεύουν την Περσία, τη βασίλισσα Thomyris και τον ομώνυμο πρίγκιπα Ghassan.

Ωστόσο, ο Ghassan απαγάγεται, στέλνοντας τους Αθάνατους στο όρος Qaf, όπου μια λαβυρινθώδης περιπέτεια περιμένει τον Sargon και τους φίλους του. Όλο το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στο όρος Qaf κάτι που κάνει το παιχνίδι εύκολα εξερευνήσιμο στα διάφορα μονοπάτια, καταφύγια και μυστικά. Ωστόσο σίγουρα χρειάζεται βελτίωση το fast travel καθώς θα χρειαστεί να κάνετε πολύ backtracking.

Η μάχη ξεκινάει απλά, με μεγάλη έμφαση στο parrying, αλλά εξελίσσεται σε ένα βαθύ σύστημα εκτεταμένων επιθέσεων εδάφους, combos στον αέρα, projectile combo extenders, fast dash-kicks και πολλά άλλα. Φυλαχτά με ειδικές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα αυξημένο damage σε κοντινές μάχες ή αντίσταση στον κρύο, είναι κρυμμένα παντού, προσθέτοντας περαιτέρω στην προσαρμογή του Sargon. Τα Athra Surges χρησιμοποιούν ειδική ενέργεια που συσσωρεύεται μέσω της μάχης και μπορούν να αλλάξουν το βάρος μιας αναμέτρησης σε μια στιγμή. Και για να ολοκληρώσει την εργαλειοθήκη, ο Sargon συλλέγει δυνάμεις που αφορούν τον έλεγχο του χρόνου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι οποίες του παρέχουν ισχυρές ικανότητες για χρήση στη μάχη και την εξερεύνηση.

Στις κονσόλες της τρέχουσας γενιάς, το The Lost Crown τρέχει με 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο και μάλιστα με ανάλυση 4K. Το παιχνίδι διαθέτει πανέμορφα σκηνικά και ζωγραφισμένα περιβάλλοντα, αλλά οι χαρακτήρες δεν έχουν και την καλύτερη δημιουργία. Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς πόσο καλά κινούνται.

Διαβάστε επίσης:  Skull and Bones Review

Όπως και οι διάφοροι γρίφοι του Mount Qaf, κάθε μάχη έχει την δυσκολία της. Πολλές φορές για η εξόντωση των αντιπάλων θα δοκιμάσει τα αντανακλαστικά σας. Κάθε boss που θα συναντήσετε στο τέλος ενός level ολοκληρώνει την εμπειρία μάθησης που έδωσε το παιχνίδι τις προηγούμενες ώρες, απαιτώντας τη χρήση κάθε εργαλείου που έχετε προσθέσει στο οπλοστάσιό σας.

Συναρπαστικό platforming

Το The Lost Crown χρησιμοποιεί συναρπαστικό σύστημα platforming. Το γρήγορο respawning και οι άμεσες επαναφορές εξαλείφουν τα χειρότερα σημεία των platformers, αφήνοντας μια εμπειρία δοκιμής και λάθους που παραμένει ιδιαίτερα ικανοποιητική καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το platforming απαιτεί φυσικά απόλυτη ακρίβεια ειδικά σε μέρη που μπορούν να σας οδηγήσουν σε ένα σπάνιο νόμισμα που σας βοηθά να ενισχύσετε τα σπαθιά του Sargon, ένα ειδικό πέταλο που αυξάνει τη συνολική του υγεία ή ακόμα και σε ένα miniboss.

Με μια ισχυρή ποικιλία επιλογών προσβασιμότητας, όπως η δυνατότητα προσαρμογής του συγχρονισμού του παραθύρου απόκρουσης των αντίπαλων επιθέσεων, η αύξηση ή η μείωση του ποσού της υγείας που παίρνετε από τα χτυπήματα (και του ποσού που παίρνουν οι εχθροί από τα δικά σας, επίσης), και οι πύλες που σας επιτρέπουν να παραλείπετε τμήματα της πίστας, μπορείτε να ρυθμίσετε το The Lost Crown ώστε να γίνει η εμπειρία που θέλετε. Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια και μιλάει για την καινοτομία της Ubisoft σε αυτό το συνεχώς αναπτυσσόμενο είδος.

 

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Prince of Persia: The Lost Crown σας καλεί να επισκεφτείτε ξανά ένα από τα πιο θρυλικά franchises της gaming βιομηχανίας. Εκμοντερνίζει την φόρμουλα του και σας προσφέρει αναμφίβολα μια γεμάτη εμπειρία και μια ισχυρή πρόκληση.

Recommended

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Πριν το Skull & Bones βγει στην αγορά και αμέσως πέσει στα βαθιά, ο CEO της Ubisoft, Yves Guillemot, τόνισε ότι η τιμή του...

Νεα

Το Call of Duty: Vanguard θεωρείται ευρέως ένα από τα χειρότερα παιχνίδια Call of Duty που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Όμως, παρά τη χαμηλότερη από...

Νεα

Η Ubisoft κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ ιστορίας για το Star Wars Outlaws, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μετά από μια πρόσφατη διαρροή, το...

Νεα

Η πρόεδρος του Xbox, Sarah Bond, δημιούργησε μια νέα ομάδα αφιερωμένη στη διατήρηση παιχνιδιών και στη συμβατότητα προς τα πίσω σε μελλοντικό υλικό. Αυτό...