Connect with us

Τι ψάχνεις;

Guides

Πώς να έχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση από το PS5 σας

Η κυκλοφορία του PS5 σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία του PlayStation. Εάν θέλετε να έχετε την καλύτερη εμπειρία με την κονσόλα PS5 σας, υπάρχουν μερικές σε βάθος συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη.

1) Τροποποιήστε τα Privacy settings

Καθώς ρυθμίζετε αρχικά το PS5 σας, θα εμφανιστεί μια σειρά από privacy settings, συγκεκριμένα, τα “solo and focused”, και “social and open”. Ουσιαστικά σας επιτρέπει να διαχειριστείτε το προφίλ σας στο διαδίκτυο και τι μπορούν να δουν οι άλλοι παίκτες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι κατηγορίες ρυθμίσεων μπορούν περαιτέρω να αναλυθούν για να σας προσφέρουν το απόρρητο στη λίστα των διαδικτυακών σας φίλων και πόσο συχνά θα εμφανίζεστε σε μια αναζήτηση. Ελέγξτε για αυτές τις ρυθμίσεις στην επιλογή “user and accounts ” στις ρυθμίσεις.

2) Βελτιστοποιήστε τα power settings

Το PS5 σάς δίνει την ελευθερία να ελέγχετε πόση ενέργεια χρειάζεται για τη λειτουργία της μονάδας, ειδικά όταν τίθεται σε “rest mode”. Όπως και τα privacy settings, μπορείτε επίσης να επιλέξετε προφίλ ισχύος καθώς ρυθμίζετε με ρυθμίσεις που μπορούν να επεκταθούν στο μενού. Αν ψάξετε βαθύτερα, θα βρείτε ρυθμίσεις που διαχειρίζονται πόσο χρόνο θα πρέπει να απενεργοποιείται το PS5 σας σε περίπτωση που δεν υπάρχει δραστηριότητα. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις αυτόματες λήψεις ενημερώσεων για να αποφύγετε τη διακοπή καθώς βρίσκεστε στη μέση του παιχνιδιού.

3) Ελέγξτε τα HDR Sliders

Εάν η τηλεόρασή / οθόνη σας είναι συμβατή με HDR, ίσως θέλετε να βάλετε τις σωστές ρυθμίσεις. Ανάλογα με τη ρύθμιση της τηλεόρασής / οθόνης σας, η κονσόλα PS5 σάς επιτρέπει να ασχολείστε με τις ρυθμίσεις φωτεινότητας . Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να αλλάζετε συνέχεια τη διαδικασία βελτιστοποίησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία παιχνιδιού στην τηλεόρασή σας ενώ παίζετε στο PS5 και όταν το αποσυνδέετε, να επαναφέρεται στις προεπιλογές. Αυτό σημαίνει ότι όταν θέλετε να παίξετε ξανά, θα πρέπει να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις, ειδικά εάν σας ενδιαφέρει η ποιότητα της εικόνας.

4) Εξερευνήστε το Sub Menu

Ίσως ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του interface είναι το sub menu στο οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ οποιαδήποτε στιγμή  πατώντας το κουμπί PlayStation στο κέντρο του χειριστηρίου σας . Παρόλο που και οι προηγούμενες κονσόλες έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, αυτή του PS5 είναι πιο απλή και επιτρέπει την τροποποίηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να τροποποιήσετε τα επίπεδα ήχου σας, να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Spotify και να αναζητήσετε μουσική. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τις επιλογές VR από αυτό το μενού.

5) Επιλέξτε το προτιμώμενο επίπεδο δυσκολίας

Η προκαθορισμένη ενότητα του PS5 έχει πολλά καλά στοιχεία—συμπεριλαμβανομένου και της επιλογής του προεπιλεγμένου επιπέδου δυσκολίας. Αν και αυτό μπορεί να μην ισχύει για όλους, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Η δυσκολία του παιχνιδιού ποικίλλει από παιχνίδι σε παιχνίδι και σε κάποιους αρέσει να παίζουν σε πιο απαιτητικά επίπεδα, ενώ κάποιοι άλλοι  στα πιο εύκολα. Και πάλι, εξαρτάται από τον σκοπό του gaming. Θα είναι πιο εύκολο να ρυθμίσετε το επίπεδο δυσκολίας σας από τις ρυθμίσεις και θα ισχύει για όλα τα παιχνίδια που παίζετε στο PS5 σας, μέχρι την ημέρα που θα αποφασίσετε να το αλλάξετε.

Επίλογος

Οι συμβουλές που προσφέρονται είναι απλώς μια μικρή αναπαράσταση των πολλών διαθέσιμων επιλογών για τη βελτίωση της εμπειρίας σας στο παιχνίδι. Μπορεί επίσης να αφιερώσετε χρόνο και να προσπαθήσετε να εμβαθύνετε στις ρυθμίσεις και τις επιλογές του PS5 για να δείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε τις δυνατότητές σας. Το παιχνίδι γίνεται καλύτερο όταν ο εξοπλισμός σας είναι συνεργάσιμος και λειτουργεί όπως θα θέλατε. Να είστε πάντα σε εγρήγορση για ενημερώσεις σχετικά με λειτουργίες και ρυθμίσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Microsoft λέει ότι αρχίζει να δοκιμάζει διαφημίσεις μέσα στο μενού Έναρξη στα Windows 11. Η εταιρεία του λογισμικού θα χρησιμοποιήσει την ενότητα Recommended...

Νεα

Η Nintendo φέρεται να επιβεβαίωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην Gamescom 2024. Σε δήλωση που εξέδωσε στο γερμανικό μέσο Games Wirtschaft, εκπρόσωπος της εταιρείας...

Νεα

Ένας modder μετέτρεψε την κονσόλα PS1 σε φορητή συσκευή που λειτουργεί. Ο modder YveltalGriffin από τη Φλόριντα μοιράστηκε τη δημιουργία του στο BitBuilt, ένα...

Νεα

Ο Loki του Tom Hiddleston έχει βρει τον ένδοξο σκοπό του στο MCU, καθισμένος στο κέντρο του Multiverse και χωρίς πλέον την κακιά προσωπικότητα...