Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

PES 2015 Preview

“Ξεχάσαμε γιατί οι άνθρωποι έπαιζαν PES ” είχε δηλώσει ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού κομματιού της Konami Adam Bhatti και αυτό περικλείει όλο τον προβληματισμό και την αμφισβήτηση που είχε αναπτυχθεί γύρω από το παιχνίδι.

Όμως και η ίδια η εταιρία έδωσε δικαιώματα με το “μισοτελειωμένο” PES 2014, που ήταν σίγουρα ένας από τους χειρότερους τίτλους της σειράς.

Αυτό η εταιρία φιλοδοξεί να αλλάξει με το PES 2015 και την περαιτέρω ανάπτυξη της Fox Engine.

Άλμα προς τα εμπρός!


Από τη πρώτη στιγμή το PES 2015 δείχνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με τον προκάτοχο του. Από τα μενού, μέχρι την δράση εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι πάσες είναι ακριβείς, η δράση είναι γρήγορη και απολαυστική. Οι παίχτες κοντρολάρουν την μπάλα και έχουν την ανάλαφρη αυτή κίνηση που πάντα χαρακτήριζε την σειρά PES. Τους παίχτες δεν θα τους δείτε να κινούνται σε…”ράγες” και για αυτό ακριβώς το πρώτο κοντρόλ που θα κάνει εν κινήσει ο παίχτης σας θα χρειαστεί να το ισορροπήσετε σωστά αν δεν θέλετε να χάσετε την μπάλα.

Εκτός από την κίνηση των παιχτών και τις πάσες αλλαγές θα διαπιστώσετε και στους τερματοφύλακες. Αντιδρούν σωστά -και όχι υπερβολικά- στα σουτ, με τις εκτινάξεις τους να είναι εντυπωσιακές, αν και συχνά θα τους δείτε να προτιμούν να απομακρύνουν με τις γροθιές την μπάλα μετά από κάποια σέντρα, γεγονός που δημιουργεί αμυντικούς “πονοκεφάλους”.

Η χαρά των επιθετικών


Παρά την βελτίωση των τερματοφυλάκων, ένα είναι σίγουρο: το PES 2015 θα είναι η χαρά των επιθετικών. Οι παίχτες όταν δεν έχουν στην κατοχή τους τη μπάλα, κάνουν ακριβώς τις σωστές κινήσεις ώστε να διασπάσουν την άμυνα και με μια πάσα να καταφέρουν να σκοράρουν.

Για παράδειγμα όταν ο οργανωτής σας θα έχει την μπάλα κεντρικά, θα δείτε τα δύο εξτρέμ να κάνουν κίνηση στα πλάγια, παρόμοια ο επιθετικό θα ψάξει να βρει την “τρύπα” ανάμεσα στα σέντερ μπακ, ενώ σίγουρα κάποιος παίχτης θα έρθει για να σας προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια.

Εκτός από αυτό, παρατηρήσαμε και έναν απίστευτο πλουραλισμό στους τρόπους σκοραρίσματος. Τις αρκετές ώρες που δοκιμάσαμε το παιχνίδι και παρά τα πολλά γκολ που βάλαμε ή δεχτήκαμε ζήτημα είναι αν δύο ή τρία έμοιαζαν μεταξύ τους. Αναμφίβολα, μιλάμε για το καλύτερο κομμάτι του νέου Προ.

Με την άμυνα τι γίνεται;

Για να είναι η χαρά των επιθετικών όμως το PES 2015 σημαίνει ότι οι άμυνες δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Αυτό είναι εν μέρει σωστό.

Οι αμυντικοί και γενικά οι παίχτες δείχνουν να αποφεύγουν τις επαφές (!) ενώ και όταν αυτές υπάρξουν οι παίχτες δεν πέφτουν με τίποτα. Επίσης και τακτικά οι αμυντικοί δεν λειτουργούν σωστά καθώς σπάνια αλληλοκαλύπτονται.

Αυτό γίνεται πιο εμφανές στις στημένες φάσεις , ειδικά αν επιλέξετε να μεταφέρετε έναν παίχτη από μόνοι σας μέσα στην περιοχή. Θα δείτε, ότι μέχρι να προσαρμοστεί η άμυνα και να βρεθεί κάποιος να τον μαρκάρει αυτός είτε θα πιάσει την κεφαλιά είτε θα σουτάρει ολομόναχος.

Ένα ακόμη στοιχείο, που πρέπει να σημειώσουμε εδώ είναι και η διαιτησία. Λόγω αυτού που σημειώσαμε παραπάνω (ότι δηλαδή οι παίχτες δείχνουν να θέλουν να αποφύγουν τις επαφές) σπάνια θα κερδίσετε ή θα κάνετε κάποιο φάουλ, με τον διαιτητή να σφυρίζει μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και στο θέμα της αυστηρότητας, με την κίτρινη κάρτα να έρχεται ακόμα και σε μαρκαρίσματα που δικαιολογούν την κόκκινη κάρτα.

Όσο αναφορά τα γραφικά, είναι αρκετά βελτιωμένα αν και για να μπορέσουμε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη και για αυτά και για τον ήχο θα πρέπει να περιμένουμε την τελική έκδοση.


To PES 2015 θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου σε PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One και PC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Nintendo φέρεται να επιβεβαίωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην Gamescom 2024. Σε δήλωση που εξέδωσε στο γερμανικό μέσο Games Wirtschaft, εκπρόσωπος της εταιρείας...

Νεα

Η Microsoft λέει ότι αρχίζει να δοκιμάζει διαφημίσεις μέσα στο μενού Έναρξη στα Windows 11. Η εταιρεία του λογισμικού θα χρησιμοποιήσει την ενότητα Recommended...

Νεα

Ένας modder μετέτρεψε την κονσόλα PS1 σε φορητή συσκευή που λειτουργεί. Ο modder YveltalGriffin από τη Φλόριντα μοιράστηκε τη δημιουργία του στο BitBuilt, ένα...

Νεα

Το TikTok άρχισε να διαθέτει τον αντίπαλο του Instagram, το TikTok Notes, σε επιλεγμένους χρήστες Android και iOS “για λήψη και περιορισμένες δοκιμές στην...