Connect with us

Τι ψάχνεις;

Νεα

Ομάδες καταναλωτών 18 ευρωπαϊκών χωρών έχουν ενταχθεί στον αγώνα κατά των loot boxes

20 ομάδες καταναλωτών από 18 ευρωπαϊκές χώρες ξεκινούν μια συντονισμένη δράση ζητώντας από τις αρχές να εγκρίνουν κανονισμούς για τα loot boxes.

Οι ομάδες προσφέρουν την υποστήριξή τους σε μια νέα έκθεση από το Νορβηγικό Συμβούλιο Καταναλωτών (NCC) με τίτλο «Εισαγωγή νομίσματος: Πώς η βιομηχανία gaming εκμεταλλεύεται τους καταναλωτές χρησιμοποιώντας loot boxes».

Οι ομάδες καταναλωτών ζητούν μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της «απαγόρευσης του παραπλανητικού σχεδιασμού, πρόσθετης προστασίας για ανηλίκους και διαφάνειας συναλλαγών».

Η έκθεση κατηγορεί τις εταιρείες ότι εκμεταλλεύονται τους καταναλωτές χρησιμοποιώντας μηχανισμούς που ισχυρίζεται ότι είναι «αρπακτικοί» και «υποστηρίζουν τον εθισμό».

Ενώ οι εκκλήσεις για νομοθετική ρύθμιση για τα loot boxes πραγματοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια, αυτή η νέα δράση είναι αξιοσημείωτη λόγω του αριθμού των εθνών που εκπροσωπούνται σε μια ενιαία συντονισμένη εκστρατεία.

Οι 20 οργανισμοί εκπροσωπούν καταναλωτές σε Αυστρία, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία, με το NCC να συντονίζει και να ηγείται της εκστρατείας παράλληλα της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών στις Βρυξέλλες.

Το έγγραφο 59 σελίδων του NCC χρησιμοποιεί το FIFA 22 και το Raid: Shadow Legends ως περιπτωσιολογικές μελέτες, υποστηρίζοντας: «Και τα δύο παιχνίδια χρησιμοποιούν ένα ευρύ οπλοστάσιο κόλπων για να ωθήσουν τους καταναλωτές να ξοδέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο και χρήμα εκμεταλλευόμενοι τους καταναλωτές ελπίζουν να λάβουν την ανταμοιβή παρά την ελάχιστη ευκαιρία και την πιθανότητα να την πάρουν.”

Σύμφωνα με την έκθεση, η πώληση και η παρουσίαση loot boxes συχνά συνεπάγεται με την εκμετάλλευση των καταναλωτών μέσω:

  • «Αξιοποίησης γνωστικών προκαταλήψεων και “τρωτών σημείων” μέσω παραπλανητικού σχεδιασμού»
  • «Χρησιμοποιώντας επιθετικές πρακτικές μάρκετινγκ για την προώθηση των πωλήσεων σε κάθε ευκαιρία»
  • Παροχή «ανούσιων ή παραπλανητικών γνωστοποιήσεων διαφάνειας σχετικά με την πιθανότητα νίκης ή ήττας που είναι δύσκολο να αξιολογηθούν»
  • Χρησιμοποιώντας «αδιαφανείς αλγόριθμους και λοξές πιθανότητες»
  • «Χρησιμοποιώντας επίπεδα εικονικών νομισμάτων για την κάλυψη ή τη διαστρέβλωση του πραγματικού νομισματικού κόστους»
  • Το “πολύ υψηλό κόστος του freemium και ατελείωτη λείανση”
  • Ο «κίνδυνος απώλειας περιεχομένου ανά πάσα στιγμή»
  • Η «στόχευση loot boxes+- και πρακτικές χειραγώγησης σε παιδιά»
Διαβάστε επίσης:  Το πρώτο τρέιλερ του Assassin's Creed Shadows δείχνει διπλή δράση σαμουράι και νίντζα

Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, ο διευθυντής ψηφιακής πολιτικής του NCC, Finn Myrstad, δήλωσε: «Τα loot boxes έχουν ήδη αποτελέσει πηγή πολλών αντιπαραθέσεων.

«Μέσα από τη δουλειά μας έχουμε διαπιστώσει ότι η πώληση και η παρουσίαση loot boxes συχνά περιλαμβάνει εκμετάλλευση των καταναλωτών μέσω ληστρικών μηχανισμών, ενθάρρυνση του εθισμού, στόχευση ευάλωτων ομάδων καταναλωτών και πολλά άλλα».

Και πρόσθεσε: «Παρότι είναι μια σημαντική βιομηχανία, ο τομέας των βιντεοπαιχνιδιών έχει σε μεγάλο βαθμό αποφύγει τον ρυθμιστικό έλεγχο. Τα κυρίαρχα επιχειρηματικά μοντέλα είναι τεχνικά πολύπλοκα ή καινοτόμα. Τα βιντεοπαιχνίδια θεωρούνται μια εξειδικευμένη αγορά ψυχαγωγίας από πολλές αρχές.

«Λόγω του τεράστιου μεγέθους της αγοράς και του αριθμού των καταναλωτών που επηρεάζονται, οι εθνικές αρχές και οι αρχές της ΕΕ θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στις ρυθμιστικές έρευνες και παρεμβάσεις. Ζητούμε μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης του παραπλανητικού σχεδιασμού, της πρόσθετης προστασίας για ανηλίκους και της διαφάνειας των συναλλαγών.

“Οι αρχές και η βιομηχανία πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους παίκτες.”

Η έκθεση του NCC – και ο ισχυρισμός του ότι πάνω από 20 ομάδες καταναλωτών την υποστηρίζουν – είναι η τελευταία σε μια συνεχιζόμενη ιστορία προσπαθειών να ρυθμιστούν τα loot boxes ή να τεθούν εκτός νόμου εντελώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Η OpenAI υπέγραψε συμφωνία για πρόσβαση σε περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο από το API δεδομένων του Reddit, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αναδεικνύει...

Νεα

Ο Jez Corden από το Windows Central ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι τίτλοι του Xbox βρίσκονται υπό ανάπτυξη για το PlayStation. Σύμφωνα με τον Jez Corden,...

Νεα

Η Sony ανακοίνωσε ότι το Red Dead Redemption 2 και άλλα 12 παιχνίδια θα ενταχθούν στον κατάλογο παιχνιδιών του PlayStation Plus αυτόν τον μήνα....